20/04/23

Ihonhoito: 5 arjen suosikkituotetta

151

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: BTB13

BTB13 - hyviä tuotteita herkälle, atooppiselle iholle ja ongelmaiholle

Taas on yhdestä talvesta selvitty, huokaisee atoopikko kevätauringon äärellä. Sitä, mitä ei geeneissä ole voitettu, voidaan onneksi melko hyvin ihonhoidolla paikata. Itse luotan tässä asiassa erityisesti herkän ihon kosmetiikkaan ja yksi luottomerkeistäni on kotimainen hoitolakosmetiikkamerkki BTB13, jonka tuotteita olen käyttänyt nyt noin 1,5 vuoden ajan. 

Herkälle ongelmaiholle suunniteltu suomalainen BTB13-sarja perustuu Oulun yliopistossa keksittyyn ja patentoituun BTB13-yhdisteeseen, joka aktivoi ihosoluja uusiutumaan. BTB13 on siis yhdistelmä kotimaista huipputason tieteellistä kosmetiikkaosaamista yhdistettynä suomalaisesta luonnosta saataviin raaka-aineisiin. Lisää BTB13-merkistä sekä innovatiivisesta patentoidusta BTB13-yhdisteestä voit lukea tästä aiemmin tekemästäni postauksesta.

Viimeisten 1,5 vuoden aikana BTB13:n tuotevalikoimasta on jo löytynyt useita suosikkituotteita ja tämä postaus on omistettu niille. Koska kyseessä on hoitolamerkki, sopivat tuotteet on valittu käyttöön yhdessä kosmetologin kanssa. Kannattaa siis ehdottomasti aloittaa kokeilut kosmetologin pakeilta ja pyytää henkilökohtaiset tuotesuositukset, sillä ammattilainen osaa aina arvioida parhaiten, mitä juuri sinun ihosi kaipaa ja millaiset tuotteet sopivat parhaiten juuri niihin iho-ongelmiin, joita sinulla kulloinkin on. Jokaisen iho on niin yksilöllinen, että räätälöity hoitosuunnitelma toimii aina parhaiten. 

BTB13 - luotettavaa inhonhoitoa herkälle, atooppiselle iholle ja ongelmaiholle

Oma ihoni on herkkä ja atooppinen ja lisäksi ihossa on satunnaisesti epäpuhtauksia ja näppylöitä. Minulla on myös historiaa suunympärysihottuman eli perioraalidermatiitin kanssa, joka saattaa riehaantua liian voimakkaasti ihoa aktivoivista tuotteista tai ainesosista. Tästäkin syystä olen hyvin varovainen sen suhteen, millaisia tuotteita uskallan iholleni kokeilla ja luotan tuotesuosituksissa mielelläni ammattilaisen asiantuntemukseen. 

Kosmetologini on valinnut minun atooppiselle ja herkälle iholleni erityisesti kosteuttavia raaka-aineita, hyviä rasvahappoja ja öljyjä sekä ihon omaa vastustuskykyä parantavia prebiootteja sisältäviä tuotteita. 

Atooppisen ihon oma luontainen suojamuuri on puutteellinen ja siksi iho on kuivumisen lisäksi myös erityisen altis tulehduksille. Olen joskus kuullut vertauksen, että jos iho on kuin tiiliseinä, niin atooppisessa ihossa välistä puuttuu kokonaan laasti. Käytännössä se tarkoittaa, että kosteus pääsee haihtumaan ihosta ja toisaalta myös ulkoiset tekijät pääsevät helposti tulehduttamaan ihoa. Tästä syystä juuri vastustuskykyä buustaavat prebiootit sekä ihosolujen uusiutumista tukeva ja tulehduksia hillitsevä BTB13-yhdiste ovat erinomaisia raaka-aineita pitämään kurissa sekä atooppisen ihon oirelua että perioraalidermatiittia. Hoitavilla öljyillä puolestaan voidaan antaa ihon pinnalle suojaa, joka auttaa raaka-aineita imeytymään ihoon ja ehkäisee hoitotuotteiden haihtumista.

BTB13 - luotettavaa inhonhoitoa herkälle, atooppiselle iholle ja ongelmaiholle

BTB13 PRO-AGE VITALIZING TONER

Kasvovesi mielletään usein puhdistustuotteeksi ja myönnän, että olen joskus itsekin luistanut kasvoveden käytöstä puhdistuksen jälkeen. En kuitenkaan enää! BTB13-sarjan kasvovesi nimittäin on nimenomaan kosteuttava tuote. Hivenen geelimäistä hoitovettä ei siis käytetä puhdistukseen vanulapulla, vaan se saa jäädä iholle. Hoitoneste taputellaan kasvoille, kaulalle ja dekolteelle käsin puhdistuksen jälkeen ja sitä voi kerrostaa iholle kosteutta antamaan niin monta kertaa kuin kerroksia imeytyy. Ja vasta tämän jälkeen lisätään muut hoitotuotteet.

Kosmetologini kuvailee BTB13-hoitovettä, että se on kuin janojuomaa (atooppiselle) iholle. Talven jäljiltä oma ihoni selkeästi kaipaa todella paljon kosteutusta ja tehokkaasti kosteuttavaa koivun mahlaa sisältävä hoitoneste on hyvä tuote tähän tarkoitukseen. Suomalaisessa sarjassa on myös se etu, että sen tuotteet on suunniteltu nimenomaan Suomen sääolosuhteiden aiheuttamat ihonhoidolliset haasteet huomioiden. Lisäksi tuote sisältää soluja uudistavaa BTB13-yhdistettä, joka on ihon kimmoisuutta lisäävä vahva antioksidantti. 

Käytän itse BTB13 Vitalizing toneria niin, että iltaisin puhdistuksen jälkeen kerrostan sitä niin kauan kuin iho ottaa vastaan ja sen jälkeen sitten muut hoitotuotteet. Aamuisin puolestaan lisään hoitovettä yleensä vain 1-2 kevyttä kerrosta vuorotellen öljyn kanssa. Olen huomannut, että meikin alla runsaampi kerrostus alkaa helposti rullata, joten se sopii paremmin iltaan.

BTB13 - luotettavaa inhonhoitoa herkälle, atooppiselle iholle ja ongelmaiholle

BTB13 ARCTIC BERRY OIL -KASVOÖLJY

Talvella havahduin jossain vaiheessa siihen, että tuntui kuin mikään kosteusvoide ei ihan riittävästi kosteuttaisi atooppista ihoani. Kosmetologini kehotti kokeilemaan kokeilemaan voiteen lisänä kasvoöljyä – joko suoraan iholle tai voiteeseen sekoitettuna. Olen vähän arkaillut öljyjen käyttöä ihonhoidossa, koska olen kuullut huhuja, että ne saattaisivat laajentaa ihohuokosia. Kosmetologi kuitenkin kumosi tämän väitteen: synteettiset öljyt saattavat mahdollisesti tukkia ihohuokosia, mutta luonnonöljyjen kohdalla tämä ei pidä paikkaansa. Marjoista saatavat luonnonöljyt päinvastoin hoitavat ihoa ja sisältävät paljon iholle hyviä ravinteita, antioksidantteja ja omega-rasvahappoja.

Kosmetologin rohkaisemana siis uskaltauduin kokeilemaan ja onneksi uskaltauduin, koska ihon kiristely ja hilseily loppui siihen paikkaan. Eron huomasi sekä ihon tunnussa että ulkonäössä aivan välittömästi. Moni saattaa epäröidä öljyn käyttöä myös siksi, että pelkää sen saavan ihon vain kiiltämään, mutta muutama pisara öljyä antaa iholle pikemminkin vain ihanan hehkun. Usein tuotteet neuvotaan levittämään iholle keveysjärjestyksessä eli kevyin tuote ensin ja öljyisemmät vasta lopuksi. Huomasin kuitenkin talvella itse, että jos atooppinen iho suihkun jälkeen oikein kiristelee ja hilseilee niin, että sen pintaan tuntuu syntyvän kuin kuiva kalvo, jonka läpi muut tuotteet imeytyvät huonosti, muutama pisara öljyä suoraan iholle pehmentää sen “vastaanottavaiseksi” muille tuotteille. Öljykikka toimii myös hyvin, jos vesipohjaiset tuotteet kirvelevät atooppista ihoa: muutama tippa öljyä ennen muita tuotteita hillitsee kihelmöinnin ja kirvelyn tunnetta.

BTB13 Arctic Berry Oil todellakin oli viime talvena ihoni pelastus ja on jäänyt jokapäiväiseen käyttöön – ja sille on myös looginen selitys, miksi tuote toimii erityisen hyvin atooppisella iholla. Atooppisen ihon ongelma on se, että se ei kykene lukitsemaan kosteutta sisäänsä vaan kosteus haihtuu puutteellisen läpäisyesteen takia. Öljy kuitenkin parantaa ihon omaa suojamuuria ja tekee ikään kuin lukon ihon pintaan, jolloin vesi ja kosteus eivät pääse haihtumaan yhtä helposti.

BTB13 - luotettavaa inhonhoitoa herkälle, atooppiselle iholle ja ongelmaiholle

BTB13 MEDICAL SKIN RELIEF -SEERUMI

Jos kasvovesi on iholle janojuomaa ja kosteusvoide ruokaa, niin seerumia voisi kutsua ihonhoidon superfoodiksi. Seerumi ei ole mikään välttämättömyys, mutta se on tehokas lisä ihonhoidon tueksi, sillä se sisältää kaikkein tiiviimmässä muodossa ihonhoidon tehokkaimpia ainesosia. Seerumeita on tarjolla monenlaisiin eri tarpeisiin ja valitsen itse aina seerumin vähän sen mukaan, mitä iho kulloinkin tuntuu tarvitsevan. Muu ihonhoitorutiini pysyy siis yleensä melko samanlaisena, mutta seerumia vaihtamalla voi tehostaa jonkun täsmäongelman hoitoa kuten tehokkaampaa kosteutusta, ihon uudistamista tai rauhoittamista.

Tällä hetkellä käytössä on ollut rauhoittava ja kosteutta ihoon paremmin sitova BTB13 Skin Relief -seerumi, joka sisältää hyaluronihappoa sekä ihon omaa vastustuskykyä vahvistavia ja tulehdusta hillitseviä prebiootteja. Kosmetologini mukaan tätä tuotetta voisi myös kutsua oikeastaan koko BTB13-sarjan tähtituotteeksi, sillä seerumi pitää sisällään kaikkein eniten sarjan tärkeintä ainesosaa BTB13-yhdistettä. Käytän itse seerumia aamuin ja illoin kosteusvoiteen alla.

BTB13 - luotettavaa inhonhoitoa herkälle, atooppiselle iholle ja ongelmaiholle

BTB13 MEDICAL VITAMIN B3 -KOSTEUSVOIDE

Olen käyttänyt BTB13-sarjasta useampaa eri kosteusvoidetta, mutta erityisesti pidän Vitamin B3 -päivävoiteesta, joka on kuin tehty oikukkaan ihoni tarpeisiin. Ihoa kirkastava ja talin tuotantoa tasapainottava vitamiinivoide rauhoittaa ihoa, nitistää näppyjä, hillitsee tulehdusta (esim. ruusufiinni ja perioraalidermatiitti) sekä vähentää pigmenttimuutoksia ja tasoittaa ihon sävyä. Ihoa uudistavat tuotteet sisältävät usein C-vitamiinia tai retinolia (A-vitamiini), mutta saattavat olla herkälle ja atooppiselle iholle liian aktivoivia ja ärsyttää ihoa. B3-vitamiini eli niasiini kuitenkin myös uudistaa ihoa hellävaraisesti ja sopii paremmin myös herkän ihon tarpeisiin.

Tämä kosteusvoide on koostumukseltaan melko kevyt eikä välttämättä riitä yksinään atooppiselle iholle kosteutukseksi, mutta yhdessä kasvoöljyn kanssa tämä on loistava tuote ja sopii ainakin omalle iholleni. Halutessaan tämän voiteen päälle voi vielä levittää toisen kosteusvoiteen. Olenkin käyttänyt tätä joskus yhdessä Moisture Recharge -voiteen kanssa.

BTB13 - luotettavaa inhonhoitoa herkälle, atooppiselle iholle ja ongelmaiholle

BTB13 PRO-AGE VITAMIN MASK -NAAMIO

Tunsin talviaikaan tarvitsevani yöksi todella täyteläisen ja kosteuttavan hoitotuotteen, ja ratkaisu löytyikin voiteiden sijaan naamioista. BTB13-sarjassa on useampi voidenaamio, jotka soveltuvat käytettäväksi myös yövoiteen sijaan. Ja oikeastaan voidenaamion jättäminen kasvoille yöksi on hyvä idea myös siinä mielessä, että ihon uusiutuessa öisin naamion tehoaineet ja vitamiinit pääsevät totisesti hyötykäyttöön parhaalla mahdollisella tavalla. Toisaalta yönaamio sopii myös laiskalle naamioiden käyttäjälle, joka ei jaksa pestä naamiota heti pois kasvoilta. 

BTB13 Vitamin mask on todellinen vitamiinipommi, sillä se sisältää niin uudistavaa retinolia (A-vitamiini), kollageenintuotantoa aktivoivaa C-vitamiinia sekä B5- ja E-vitamiinia, jotka sitovat kosteutta ihoon ja rauhoittavat. Etenkin ikääntyvällä iholla vitamiinipitoinen naamio tuo tehoa ja vaihtelua pelkkään kosteutukseen ja itse ihastuin tämän tuotteen täyteläiseen ja hoitavaan koostumukseen viime talvena ehkä vähän liiankin innolla ja käytin sitä joka yö. Voidetta nimittäin suositellaan kokeiltavaksi alkuun 2-3 iltana viikossa, koska tuote on hyvin uudistava. On siis parempi aloittaa kokeilut varovaisesti. Toisaalta kuuriluontoisesti sitä voi käyttää myös joka yö, jos iho tuntuu kaipaavan ihan erityisen täyteläistä ja hoitavaa tuotetta. Mutta tällä hetkellä käytän naamiota öisin vain muutaman kerran viikossa.

*

Olen itse kokenut BTB13-sarjan käytössä käteväksi, että enemmän tai vähemmän säännölliset kosmetologikäynnit ovat hyvä hetki tarkistaa ihon tilannetta ja saada ammattilaiselta kulloiseenkin hetkeen sopivat neuvot. Olen nimittäin havainnut, että ihon kunto ja tarpeet ainakin omalla kohdalla vaihtelevat selvästi myös vuodenaikojen mukaan. Ihon hyvinvointi on aina yhdistelmä monenlaisia tekijöitä ja siksi samat tuotteet eivät välttämättä toimi ihanteellisella tavalla läpi vuoden. Toisaalta samojakin tuotteita voidaan käyttää monin eri tavoin, joten säännölliset hoitolakäynnit ovat myös hyvä tilaisuus tsekata ihonhoitorutiinit ja sopivat tuotteet kuntoon – varsinkin jos ihossa on minkäänlaisia haasteita. Kosmetologi on vähän kuin ihonhoidon personal trainer eli tekee ihan hyvää välillä tsekkailla, miten homma sujuu ja toisaalta kotihoidon rutiineistakin on mielekkäämpää pitää kiinni, kun huomaa hoidon tuloksellisuuden ja joka käynnillä saa jotakin hyviä vinkkejä. Lisää BTB13-tuotteista voit lukea merkin omilta nettisivuilta!

LUE AIEMMAT POSTAUKSET AIHEESTA:

BTB13 – kotimaista kosmetiikkaa herkälle ongelmaiholle

BTB13 ja Hilla Helsinki: hellyyttä iho-ongelmien kanssa kamppailevalle ja aikuiselle iholle

BTB13 - hyviä tuotteita herkälle, atooppiselle iholle ja ongelmaiholle

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Kauneus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts