17/10/22

BTB13 – kotimaista kosmetiikkaa herkälle ongelmaiholle

196

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: BTB13

BTB13 - kosmetiikkaa ongelmaiholle

Kelpuutan ihonhoitorutiineihini uusia tuotteita varsin valikoiden, sillä herkkä, atooppinen ja reaktiivinen iho ei todellakaan hyväksy ihan mitä vain. Silloin tällöin osaksi ihonhoitorutiineitani pääsee myös uusia tulokkaita varovaisen ja rauhallisen kokeiluvaiheen jälkeen. Ja yksi tulokas meikkipussissani on kotimainen BTB13, johon olen rauhakseen tutustunut jo vuoden verran – ja iho on tykännyt kovasti! Uskallan veikata, että jos jokin tuote sopii minun erittäin herkälle iholleni, se todennäköisesti sopii aika monelle muullekin samankaltaisia pulmia kohdanneelle. 

Ei oikeastaan ole ihme, että oikutteleva ihoni on ottanut BTB13-tuotteet niin suopeasti vastaan, sillä kosmetiikkasarja on suunniteltu nimenomaan ongelmaiholle ja sen tuotteilla voidaan helpottaa monenlaisia iho-ongelmia kuten kuivuutta, kutinaa, atopiaa, couperosaa sekä akneakin. Myös monet rosaceasta tai perioraalidermatiitista kärsivät ovat saaneet tuotteista apua – jälkimmäisestä on minulla itsellänikin valitettavasti kokemusta, joskaan ei onneksi nyt moneen vuoteen. 

Suomalainen ihonhoidon innovaatio

Jo 10 vuotta täyttäneen BTB13-merkin tieteelliseltä kuulostava nimi viittaa itse asiassa juuri siihen, missä tuotteiden salaisuus piilee: suomalaiseen patentoituun innovaatioon, BTB13-yhdisteeseen, joka on oululaisen tutkijaryhmän tieteellinen läpimurto. Monivaikutteiseen kantasoluteknologiaan perustuva BTB13-yhdiste aktivoi passivoituneita ja heikosti toimivia kantasoluja oroottihapon avulla ja auttaa korjaamaan kantasolujen energia- aineenvaihdunnan häiriötä, joista muun muassa monet iho-ongelmat ja ikääntymisen merkit johtuvat. Tämä kaikki kuulostaa monimutkaiselta, mutta käytännössä yhdiste siis tutkitusti aktivoi elimistössä olevia kantasoluja tuottamaan uusia, terveitä ihosoluja. 

BTB13-tuotteet on kehitetty Suomessa ja ne valmistetaan Suomessa ja voisi sanoa, että tuotesarja on syntynyt nimenomaan suomalaisen ihon tarpeista ja huolista. Monenlaisten iho-ongelmien kanssa eläneenä olen saanut todeta, että usein herkän ja reaktiivisen ihon ihonhoidossa vähemmän on enemmän. Tämä koskee myös käyttämieni ihonhoitotuotteiden tuotesisältöä. BTB13-hoitotuotteissa on kaikki ihon tarvitsemat hoitavat ja vaikuttavat ainesosat eikä mitään ylimääräistä: ihoa uudistava ja vahvistava patentoitu BTB13-yhdiste, ihon mikrobiomia vahvistavat ja suojaavat prebiootit ja probiootit, ihoa kosteuttava hyaluronihappo ja hoitavat luonnon kasviöljyt ja -uutteet, iholle tärkeät vitamiinit sekä ihon rakennusaineiksikin kutsutut peptidit ja aminohapot. 

BTB13 - kosmetiikkaa ongelmaiholle

Someneuvoja vai asiantuntija-apua?

Oli ihon ongelma sitten mikä tahansa, olen huomannut, että on usein parempi kääntyä ihonhoidon ammattilaisen puoleen. Someaikana näkee aika paljon sitä, että tavalliset ihmiset jakavat paljonkin ihonhoitovinkkejä toisilleen – ja olenpa itsekin sellaisia joskus saattanut kysellä. Neuvojen kysyminen ja antaminen on täysin OK, jos ihossa ei ole erityisiä ongelmia, mutta ongelmaihon kanssa lopputuloksena saattaa olla loputon tuotteiden testauskierre tai pahimmillaan jopa ongelmien paheneminen. Siksi kehotan suhtautumaan kaikkiin ongelmaihon hoitonikseihin netissä terveen kriittisesti – siis myös omiini. 

Jokainen iho on tarpeineen ja tilanteineen yksilöllinen, ja siksi usein ongelmatilanteessa nopein ja helpoin ratkaisu on kääntyä suoraan ammattilaisen puoleen. Kannattaa tietysti ensin tarkistaa kauneushoitolan erikoisosaamisalue, jos iho on todella haastava. Itse olen silti saanut vaikeisiinkin ihopulmiin yleensä parhaimman avun nimenomaan asiantuntevan kosmetologin vastaanotolla. 

Olen itsekin tehnyt muutamaan kertaa sen virheen, että olen kysellyt neuvoja somessa ja vasta muutaman mutkan kautta hakeutunut kosmetologin vastaanotolle vasta siinä vaiheessa, kun tilanne on alkanut olla jo kriittinen. Näin jälkiviisaana haluan kuitenkin sanoa, että ei tarvitse edes olla mitään erityisen vakavaa ongelmaa hakeutuakseen ammattilaisen pakeille. Itse asiassa ei ole yhtään hassumpi idea tutustua uuteen kosmetiikkasarjaan nimenomaan ammattilaisen ohjauksessa varsinkaan herkkäihoisena, sillä kosmetologi osaa arvioida, miten iho mahdollisesti reagoi erilaisiin tuotteisiin ja hoidon aikana pystyy seuraamaan näitä reaktioita myös reaaliajassa. BTB13 onkin nimenomaan hoitolasarja ja siksi on ihan fiksua hakea ensikosketus tuotteisiin nimenomaan ammattilaisen avustuksella. 

BTB13 - kosmetiikkaa ongelmaiholle

Ikääntyvän ihon muuttuvat tarpeet

Olen havahtunut tässä muutaman viime vuoden aikana myös siihen, että 38-vuotiaan ihon tarpeet ovat erilaiset kuin 25-vuotiaan. En pelkää juonteita, en ole kiinnostunut pistoshoidoista enkä toivo tulevaisuuteni olevan “taistelua” ikääntymisen merkkejä vastaan, mutta ajattelen, että säännöllisellä hoidolla ja sopivilla tuotteilla voin edistää ihoni hyvinvointia, joka parhaimmillaan näkyy kenties myös ulospäin. 

Oman ihon muuttuvat tarpeet ovat herätelleet miettimään, että kenties myös ihonhoitotuotteet voisivat kaivata päivitystä ja myös tässä mielessä BTB13 on erityisen kiinnostava hoitosarja.  

Kantasolujen toiminta ja BTB13

Vanhenemiseen liittyvä kudosten rappeutuminen voi nimittäin johtua kantasolujen mitokondrioiden toimintahäiriöstä. Mitokondrioita voisi kutsua solujen energiamoottoreiksi, sillä ne tuottavat soluille niiden tarvitseman energian, jota ilman solu ei kykene toimimaan. Toimintahäiriöiden taustalla voi olla esimerkiksi oroottihapon puute, mikä saattaa passivoida kantasolujen toimintaa. Oroottihappo on voimakas antioksidantti ja sitä esiintyy elimistössä myös luonnostaan, mutta sen määrä voi laskea ikääntymisen, sairauksien tai muiden ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta – ja BTB13-yhdiste yhdessä oroottihapon kanssa auttaa aktivoimaan solujen toimintaa.

BTB13-yhdisteen on havaittu auttavan paitsi monien iho-ongelmien hoidossa, sillä on positiivista vaikutusta myös haavojen parantumiseen, arpien ehkäisyyn sekä pigmenttimuutosten hoitoon. Lisäksi BTB13 Pro-Age-hoidolla voidaan kiinteyttää ja heleyttää ihoa sekä häivyttää jo olemassaolevia ryppyjä sekä ehkäistä uusien syntymistä.

Usein kantasoluihin perustuvassa kosmetiikassa käytetään kasveista eristetyistä kantasoluista valmistettuja uutteita. Esimerkiksi lakan, omenan ja alppiruusun kantasoluja hyödynnetään kosmetiikassa, mutta kasvien kantasolut muodostavat kasvin oman perimän mukaisia soluja. Käytännössä tämä tarkoittaa, että vaikka kasveista valmistetut uutteet hoitavat ja ravitsevat ihoa, niillä ei kuitenkaan todellisuudessa voida vaikuttaa ihmisen kantasolujen toimintaan.  BTB13 ei siis pohjaudu kasvien kantasoluihin, vaan se on suomalaisten tutkijoiden kehittämä yhdiste, joka sisältää L-karnitiinia, oroottihappoa ja hyaluronihappoa. Sen teho perustuu ihmisen omien ihosolujen ja kantasolujen aktivointiin ja yhdisteen vaikutus on pystytty osoittamaan in vitro -maljatesteissä. 

*

Jos kiinnostuksesi heräsi, niin suosittelen lämmöllä piipahtamaan tällä viikolla 20.-23.10.2022 Messukeskuksessa järjestettävillä I love me -messuilla BTB13-osastolla, missä ammattilaiset esittelevät tuotteita ja auttavat sinua valitsemaan omalle ihollesi sopivat tuotteet. Messuosastolla on myös mahtavia tarjouksia, joten tuotteita voi päästä kokeilemaan normaalia edullisemmin. 

BTB13 haluaa tarjota yhdelle onnekkaalle vapaan sisäänpääsyn ystävänsä kanssa. Käy osallistumassa kisaan Instagramin puolella, mikäli liput kiinnostavat!

BTB13 - kosmetiikkaa ongelmaiholle

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Kauneus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts