3/02/22

Hemmetin johdot – näin jemmaat johtokasat nätisti piiloon

1 102 Johdot piiloon

Veikkaan, etten ole ainoa, jota kodin nurkissa pölyyntyvät ja maisemaa rumentavat johtokasat ärsyttävät säännöllisin väliajoin. Myönnän ärisseeni useammin kuin kerran, että miten voi olla mahdollista, että ihminen on käynyt kuussa, mutta johdonta sähköä ei silti ole vielä kyetty keksimään?!

No, niin kauan kuin tarvitaan yhä piuhoja ja johtoja, niiden kanssa on jotenkin tultava toimeen. Silti tympii, kun kaunista kotia rumentavat jatkojohdot ja niihin kytketyt kymmenet piuhat. Aikani yritin sulloa niitä vain mahdollisimman syvälle sohvan alle, mutta ratkaisu ei ollut kovin käytännöllinen, sillä sieltähän ne aina vyöryivät takaisin näkyviin, kun kullekin piuhalle oli vuorollaan tarvetta.

Johdot piiloon

Ennen ja jälkeen

Johdot piiloon

Lopulta keksin paremman puutteessa johtokaaoksen selättämiseksi näppärän ja simppelin ratkaisun. Siis jopa niin simppelin, että voisin kuvitella niksin olevan monella teistäkin jo käytössä. En silti tajua, miksen itse ollut ikinä tullut ajatelleeksi jotain näin yksinkertaista: jatkojohto piuhoineen piiloutuu helposti kauniiseen puulaatikkoon tai koriin ja poissa ovat epämääräiset johtosotkut. Johdot pysyvät kätevästi yhdessä kasassa, eivät kerää lattianrajassa pölyä yhtä helposti kuin ennen ja tarvitsemansa löytää aina nopeasti. Korin tai laatikon saa myös kätevästi sujautettua piiloon sohvan alle ja näkyvilläkin ollessaan se näyttää kauniimmalta kuin sekava johtokasa.

Minun ei tätä ratkaisua varten edes tarvinnut ostaa mitään, sillä sopivat laatikot ja korit löytyvät valmiiksi kotoa, kun muuton jäljiltä joitakin säilytyslaatikoita ja koreja oli jäänyt käyttämättä. Korissa säilytän ekstrapiuhoja, joita ei tarvitse koko ajan ja laatikossa lymyilevät ne johdot, jotka ovat jatkuvassa käytössä. Myös makuuhuoneessa sängyn vierellä olevan jatkojohdon olen jemmannut kauniiseen koriin, josta löytyy muutakin ”yöpöydällä” tarvittavaa.

Johdot piiloon

Ennen ja jälkeen

Johdot piiloon

Joko sinulla oli tämä kikka käytössä? Vai oletko keksinyt rumille johtokasoille jonkun muun kätevän ratkaisun? Jaa omat niksisi!

PS. On myös olemassa sellaisia johdoille ihan varta vasten tarkoitettuja laatikoita, joihin johdot ja jatkojohdot saa kätevästi jemmaan. Muovilaatikossa on irroitettava kansi ja molemmissa päissä kolo, josta johdot pääsevät kulkemaan. Minulla on myös työhuoneessa tällainen ja sinne saa myös johdot siististi piiloon – liitin postaukseen myös muutaman kuvan siitä. Vastaavan tyyppisiä löytyy mm. Verkkokaupasta, Ikeasta ja monesta muustakin kaupasta. Mutta tosiaan myös korit ja puulaatikot ajavat hyvin samaa asiaa.

Johdot piiloonJohdot piiloonJohdot piiloonJohdot piiloon

Photo: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Koti

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts