3/12/21

Jazz-vinkki viikonlopulle: Bremer/McCoy

61 Bremer Mccoy

Näinä poikkeusaikoina on tullut nautittua myös poikkeuksellisen vähän live-musiikista – sattuneesta syystä. Siksi on ollut ihanaa nauttia siitä hetkestä, kun maailma vähäksi aikaa avautui ennen uusien rajoitusten voimaantuloa. Olenkin tänä syksynä käynyt useammalla keikalla: Mallan ja SUADin levyjulkkarikeikat, Superwood-festivaalit (ja Joni Ekman!), muutamat Tenhon sunnuntaijazzit sekä tällä viikolla WeJazz-festivaalien konsertti Aleksanterinteatterin mielettömän kauniissa miljöössä (osallistuin konserttiin WeJazzilta saamallani kutsuvieraslipulla).

Joskus on hauska mennä keikalle ilman mitään odotuksia niin, että saa yllättyä. Harrastan toisinaan sellaista, etten ota ennakkoon mitään selvää esiintyvästä artistista. Tällainen strategia voi toimia varsinkin, jos tietää pitävänsä genrestä ja keskiviikon keikalla noudatin juuri tätä ajatusta. Konsertin esiintyjinä olivat tanskalainen Bremer/McCoy -duo sekä sveitsiläinen pianovirtuoosi Nik Bärtsch.

Ja yllätysmomentti oli sitäkin mahtavampi, kun Bremer/McCoy kajautti ilmoille ensimmäiset sävelet ja tiesin heti, että tämä on NIIN meikäläisen musiikkia. Siis niin, että saatoin tirauttaa muutaman kyyneleenkin, kun osui niin kohdalleen. Mutta yllätysmomentti oli sitäkin suurempi, kun tajusin hetkeä myöhemminen, että hetkinen, olenhan minä kuunnellut tätä! Muutama Bremer/McCoyn biisi löytyy soittolistoiltanikin, mutta siellä runsaudensarvessa kaikki nimet eivät ole näemmä jääneet mieleen. Virtuoosimaisen taitava Nik Bärtsch oli hänkin loistava (ja tajusin lopulta kuunnelleeni muutamaa hänenkin kappalettaan), mutta Bremer/McCoy osui jonnekin suoraan sieluun.

Ajattelin, että nämä sulosoinnut voisivat ilahduttaa teitäkin. Olkaapa hyvät!

PS. WeJazzilla on vielä tänään ja huomenna keikkoja, jos jazz kiinnostaa. Ja sunnuntaina tietysti jazzia on tarjolla myös Tenhossa.


Tags: ,

Categorised in: Musiikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts