16/08/21

Kesäloman jälkeen linjoilla taas!

18 79 37650667 1DF7 4E56 ABF4 37B5D592046E

Siitä onkin tovi, kun olen viimeksi kirjoitellut tänne blogin puolelle. Palasin kesälomalta viime viikon alussa ja myönnän, että tyhjän paperin kammo on ollut todellinen. Pää pursuaa ideoita ja ajatuksia, mutta pitkän tauon jälkeen ei oikein tiedä, mistä aloittaisi.

Aloitetaan vaikka siitä, että suunnitellusta kesätauosta tuli itse asiassa hiukan aiottua pidempi. Minun oli myös tarkoitus kirjoittaa jotakin, ennen kuin karkaisin kesälomille heinäkuun alkupuolella, mutta toisin kävi. Blogi nimittäin hakkeroitiin siinä heinäkuun ensimmäisinä päivinä ja kun olin tulossa naputtelemaan lomapostaustani, ei blogista ollut enää jälkeäkään vaan tuttu osoite vei ranskalaisen viinitilan sivuille. Siitä alkoi melkoinen selvittely, jossa vierähti useampi viikko. Onneksi sain osaavia apuvoimia tilanteen setvimiseen, sillä hakkerit olivat pyyhkineet palvelimelta jäljettömiin koko blogin.

Ehdin jo hetken miettiä, että sinnekö katosi savuna ilmaan koko elämäntyöni. Sitähän tämä tavallaan on: blogiarkistoni yli 14 vuoden ajalta. Onneksi varmuuskopiot olivat tallessa, joten kaikki saatiin pelastettua. Olin itse lähinnä yllättynyt siitä, miten rauhallisena pysyin tuon kaiken keskellä. Tottakai tilanne harmitti ja huolestutti, mutta totesin, ettei panikoiminen toisi blogia takaisin yhtään sen nopeammin tai varmemmin. Ja loppujen lopuksi: tämä on vain blogi.

Olisi tottakai ollut ikävää, jos kaikki vanhat tekstit ja kuvat olisivat pyyhkiytyneet jäljettömiin, mutta ei maailma olisi siihen kaatunut. Ei edes minun maailmani. Ja vaikka asiaa oli ärsyttävää selvitellä kesälomalta käsin, lomaillessa tämä sotku ei sentään häirinnyt suunniteltuja postauksia, koska oli tarkoitus viettää hiljaiseloa muutenkin. Mutta jos siis kesällä yritit päästä blogiin siinä onnistumatta, tässä selitys.

Itse kesäloma meni ihanan leppoisissa tunnelmissa ja on myönnettävä, että arkeen palaamisessa on ollut haasteita. Käynnistymisvaikeudet loman jälkeen lienevät aika tavallisia, mutta tahmea ja takkuileva paluu töiden äärelle on saanut myös pohtimaan omaa suhdetta työhön jälleen kerran. Sille voisi oikeastaan omistaa ihan oma postauksensa. Mutta linjoilla ollaan siis taas tauon jälkeen ja olisipa kiva kuulla, miten teillä muilla on arkeen paluu sujunut? Onko ollut yhtä tahmeaa kuin meikäläisellä?

Nyt kun hiljaisuus on rikottu, niin voisin myös kysyä teiltä, että millaisia postauksia ja kepeämpiä aiheita te toivoisitte tänne blogin puolelle aikaa ja miettimistä vaativien pohdiskelevampien juttujen rinnalle? Monia kevyempiä juttuja tuntuu nykyään luontevammalta postailla Instagramin puolella ja haluaisin jälleen madaltaa kynnystä kirjoitella myös tänne blogiin kepeämpiä sisältöjä, joten nyt saa toivoa, millaiset aiheet kiinnostaisivat!

Tags: ,

Categorised in: Elämä

18 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Reeta

  Tervetuloa takaisin! Täälläkin on ollut hieman rankempi paluu arkee – mutta kyllä tämä tästä pikkuhiljaa alkaa helpottamaan. Toivoisin oikeastaan kaikenlaista sisältöä – pohdiskeluja, mutta myös esim asupostauksia. Itse en ole enää Instagramissa, joten seurailen ainoastaan blogin kautta. :)

 • Vierailija S

  Noh, itse aloitin viikkoni saikulla. Ei ollut kesällä oikein lomaa, vaan päinvastoin puursin erinäisten juttujen parissa. Mut eiköhän se tästä, luulisin ainakin niin.

  Sisustusjuttuja oon kovastikin kaipaillut – kun sähän muutit tos joku aika sitten. Mut et oo tainnut tehdä mitään sisustuspostauksia? Ja nimenomaan tänne blogin puolelle, ois kiva saada kuvia ja tekstejä tänne puolelle + itelläni ei oo instaa :).

 • Assi

  Täällä kiinnostelis ainakin sisustusjutut ja kaikki uuteen asuntoon liittyvä, päivän asu -tyyliset postaukset tai muut pukeutumisaiheiset jutut sekä helpot reseptit. PPP kuuluu arjen vakkareihin Kiva, että oot jälleen linjoilla!

 • Mari

  Oho, melkoinen aloitus lomalla sulla :O Jos jotain niin onni onnettomuudessa, että toi tapahtui keskellä kesää, kun muutenkin blogimaailmassa on hiljaista, eikä esim keskellä isoa kampanjasesonkia. Joku pidempi juttu blogiin kesälomareissuista, lisäksi niitä asupostauksia ja sisustusjuttuja uudesta kodista minäkin kaipailen. Seuraan myös sun Instaa, mutta just tuollaisten kevyiden postausten myötä aloin aikanaan seuraamaan sun blogia niin kiva olis edelleen saada niitä tännekin tontille :) Tervetuloa takaisin, juu kyllä on tahmeaa lomalta paluu ollut täälläkin, mutta kai se tästä. Ensi viikolla viimeisetkin palaa kesälomilta ja siitä katse jo aika tiukasti kohti syksyä.

 • Kata

  Jee ihanaa kun oot takas :) niin ärsyttäviä tollaset hakkeroinnit mutta hyvä kun nyt kaikki hyvin ja ettei asia pilannut sun lomaa ❤ täällä arkeen paluuseen on vielä pari viikkoa mikä on kyllä tosi jees. Vaikka toisaalta odotan myös syksyä. :) mua kiinnostaisi kuulla esimerkiksi millaisia sun tavalliset arkipäivät ovat ja esim viime aikojen suosikkijutuista. Kivaa syksyn alkua! :)

 • Minttu

  Sipsijutut kiinnostaa aina! :)

  Kiva kun olet takaisin, blogimaailma tuntuu hiipuvan hiipunemistaan, mutta kaipaan ajassa kiinni olevaa lukemista. Sitä blogit ovat minulle, sellainen pysähtyminen päivässä ja tavallaan matka toisen ihmisen luo.

  Olisi kiva lukea (mm.) niitä tavallisia päivän pohdiskeluja, vähän syvällisiksikin taipuvia juttuja, valokuviesi kera.

 • Ellanen

  Tahmeaa on ollut munkin töihin paluu, mut näin kolmannen viikon kohdalla alkanut tuntumaan taas… no normaalilta. Mua kiinnostaisi postaukset syys- ja talvipukeutumiseen liittyen ihan tyyli-inspiraatio ja tuotesuositus meiningillä

 • Karoliina

  Hei! Tykkään erityisesti kaikista asu- ja tyylipostauksista En ole itse Instassa, ja vähän harmittaakin että niin moni bloggaaja tuntuu nykyään päivittävän lähes pelkästään sinne.

 • Karo

  Hei, ois hauskaa saada postaus uusien harrastusten kokeilusta. Näin syksyä kohti ois niin mukava ku vähintään kerran keskelle viikkoo osuisi harrastus mitä oottaa intopiukeena

 • Kata

  Hei! Mukavaa, että palasit blogin pariin! Välillä on harmittanut, että niin moni ”pitkän linjan blogi” on hiljentynyt ja siirtynyt lähes täysin instan puolelle. Uskon, että on paljon meitä ns. vanhan liiton lukijoita, jotka emme käytä tai suosi instaa – se on käyttöympäristönä täysin erilainen, hetkessä elävä ja kuviin painottuva eikä ollenkaan tue esimerkiksi sellaista tekstiä, jonka pariin voi halutessaan vaikka palata myöhemminkin.

  Mitään erityisiä postaustoiveita ei ole, ihan kaikki sisältö kepeästä pohditumpaan kiinnostaa yhä edelleen. :)

 • Palasin itse töihin kesälomalta viime viikolla ja jo silloin tuntui, että olen ihan loman tarpeessa! :D
  Kevyistä blogiaiheista: olisi kiva kuulla, mikä on lempijäätelösi ja miksi. :D

 • Anniina

  Kiva, kun kirjoitat taas! :)

  Loman jälkeen on ollut oikeastaan varsin inspiroitunut olo töistä. Ehkä johtuu siitäkin, että jätin kerrankin suorittamatta lomalla ja se oli runsaasti täynnä joutilaita päiviä ja puhtaasti tylsistymistä kotona. Aiemmin on ollut enemmän painetta täyttää lomia reissuilla ja muilla aktiviteeteilla.

  Kevyemmistä aiheista menen samoilla linjoilla kuin muutkin kommentoijat, ihan perinteisiä asu-, tyyli- ja sisustuspohdintoja on hauska lukea kuvien kera. Ehkä instan puolelta voi koota vaikka kesän/kuukauden tms. suosikkiasut tänne kootusti? Tai suosikkipaikat/sisustusyksityiskohdat uudesta kodista? Sulla on aina ollut kauneudelle silmää, niin mielelläni täälläkin voisi näitä katsella ja lukea syvällisten juttujen rinnalla. :)

  Hyvä Jenni!

 • Anni

  Olen myös todella harmissani, että blogit ovat pikku hiljaa kokonaan hiipumassa pois ja podcastit siirtymässä maksumuurien taakse. Tämä on todella valitettava ilmiö, koska se jakaa yleisöä, koska kaikilla ei ole mahdollisuutta maksaa podcastien kuuntelusta. Toivottavasti näin ei käy mun sinun podcastille. Kiva, kun olet takaisin. On jo ikävä niitä viikon varrelta olevia postauksia.

 • Jessii

  Kauneuteen, kosmetiikkaan ja ihonhoitoon liittyviä juttuja odotan. Todella harmi, kun moni vanha blogi on hiipunut ja kun itse en ole instassa. En myöskään pidä siitä, jos jonkun kuuntelusta pitää jatkossa maksaa. Olen tämmöinen vanhankansan lukija.

 • L. Melo

  Tervetuloa takaisin! Tahmeaa on meno myös tällä puolella ruutua – et ole yksin. Tämä työssä jaksamisen teema kiinnostaa mua tosi paljon, ja siitä lukisin mielelläni lisää.

  Lisäksi mua kiinnostaisi ”bisnespostaukset” – itsekin yrittäjänä seuraan työtäsi mielenkiinnolla ja uteliaana tyyppinä haluan aina tietysti nähdä kulissien taakse. :D Moni tässäkin kommenttiboskissa on esimerkiksi valitellut blogisisältöjen katoamista ja sisällöntuottamisen siirtymistä instagramin puolelle, ja uskoisin että tämän kehityksen takana on raaka bisneslogiikka. Millainen suhde sinulla on blogiin vs. sosiaalisen median kanaviin? Miten tulot muodostuvat ja miten se ohjaa toimintaa? Miten työn siirtyminen nopeatempoisille some-alustoille vaikuttaa työssä jaksamiseen? Ymmärrän että etenkin rahasta ja tuloista puhuminen on yksi hiton sudenkuoppa etenkin sinun alalla (misogynian määrä on näemmä rajaton kun puhutaan nuorten naisten tahkoamista rahoista), ja ymmärrän täysin jos et halua mennä yksityiskohtiin, mutta joku yleinen bisnespostaus kiinnostaisi! Lisäksi tietty se miten toivoisit yrityksesi kehittyvän tulevaisuudessa. Hmm, voi toki myös olla että tää teema on aika harvaa kiinnostava, että ehkä toivon vaan että menisit johonkin yrittämistä käsittelevään podcastiin vieraaksi.

  Lisäksi tykkään, kun jaat kaikenlaisia vinkkejä koskien leffoja, näyttelyitä, kirjoja, vastuullisia brändejä yms.

 • Tervetuloa takaisin!
  Yhdyn noiden muiden valitteluun siitä, että blogeja ei monikaan (entinen) bloggaaja enää halua päivittää. Tosi surullista. Mikä menetys!
  Blogit ovat olleet mukava media, niissä on täydempää sisältöä ja enemmän lukemista kuin esim. instassa.
  Kiitos jos jaksat edelleenkin päivittää.

  Aiheina toivoisin esim. seuraavia aiheita:
  – eri kulttuuririentotärppejä
  – noista uusista harrastuksistasi päivityksiä
  – pohdintoja elämästä, jaettuja kokemuksia
  – tyyli- ja sisustuspotauksia
  – elämänviisauksia, ideoita ja oivalluksia
  – kirja-, leffa- ja musiikkitärppejä
  – arkisia höpötyksiä, niitä-näitä

  Mukavaa loppukesää, sekä iloa, onnellisuutta ja voimia tulevaan!

 • Maija

  Onpa mukavaa taas lukea tekstejäsi! Pupulandiaan tulen aina silloin, kun on hyvä hetki keskittyä lukemiseen, kirjoitat kauniisti ja selkeästi.

  Itse en juuri ikinä lakkaa kynsiäni, ja siksi onkin erikoista, miten paljon tykkään kynsipostauksistasi. Olisi hauska nähdä niistä koonteja, omia suosikkejasi ja vähemmän onnistuneita kokeiluja.

  Tykkään myös valokuvistasi, sinulla on silmää kauneudelle ja taitoa vangita se kuviin. Muistelen lämmöllä niitä vanhoja valokuvien täyteisiä väri-inspispostauksia!

 • Anna

  Hei Jenni! Kovin on tahmeaa paluu arkeen myös täällä. Työntekoa pakoillessa olisi kiva lukea blogistasi erityisesti arkisia ja syvällisempiä ajatuksiasi elämästä ja sen ilmiöistä. Kaikki jutut kauniiseen, mutta kestävään elämään liittyen kiinnostavat myös. Ja kulttuuri!

Related posts