18/03/21

Sielua hivelevää jazzia

64

Harva genre koskettaa sieluani kuin jazz. Jos mietin, minkä musiikin äärellä olen useimmin herkistynyt kyyneliin, ne ovat enimmäkseen jazz-kappaleita. Viimeksi tänään se tapahtui Gianni Brezzon Moof!-kappaletta kuunnellessani.

Gianni Brezzo -artistinimellä jazzia tekevä saksalainen Marvin Horsch julkaisi toisen, Tranditional Heart -nimeä kantavan albuminsa viime kesänä ja levy pitää sisällään myös sielua hivelevän ”Moof!”-biisin. Äänimaisemilla, proge-henkisillä kitarariffeillä ja samettisen jazzahtavilla saksofonisoundeilla leikittelevä levy on myös kokonaisuutena hieno, joten jos tämä kappale innostaa, suosittelen kuuntelemaan koko albumin. Brezzo on kommentoinut albumia, että sen tekemisessä prosessi oli lopputulosta tärkeämpi: impulsiivinen ja intuitiivinen tapa soittaa ja löytää rytmi ja taltioida tätä prosessia levylle.

Pakko antaa vielä bonusta levylle tuosta ihanasta kannesta!

Jos jazz kiinnostaa, tsekkaa myös aiemmat jazz-suositukseni. Kaikki musiikki-aiheiset postaukset ja vinkkaukset löydät täältä sekä täältä.

Tags: ,

Categorised in: Musiikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts