9/03/21

O Mera Dil – afro housea intialaismausteella

41

Kyselin Instagramissa jokunen aika sitten, että kiinnostavatko ihmisiä musiikkivinkkaukset ja soittolistat ja suureksi yllätyksekseni suurin osa vastanneista oli musajuttujen puolella. Täällä blogin tontilla usein on tullut tunne, että se taitaa olla melko pieni mutta intohimoinen vähemmistö, joka jaksaa intoilla biisilöydöistä. Soittolistojakin olen tehnyt jakoon jonkin verran, niitä löytyy omalla nimelläni Spotifysta, jos jotakuta kiinnostaa kaivella. Mutta täytyy tehdä enemmän vielä sellaisia teemalistoja jakoon.

Eniten yleisön toivoma genre oli jazz, mutta heti perässä hyvänä kakkosena tulivat erilaiset elektronisen musiikin alalajit. Muutama toivoi kiinnostavia fuusiogenrejä, missä esimerkiksi maailmanmusiikkia yhdistellään houseen ja muuhun elektroniseen musiikkiin. Sellainen kiinnostaa minua itseäni erityisesti, joten sitä on varmasti luvassa erityisen paljon ja sen suuntaista olisi tarjolla tänäänkin.

Uusin biisi-ihastukseni on Norsunluurannikolta kotoisin olevan ja sittemmin Hampuriin, Saksaan kotiutuneen afro house -pioneerin Mr Raoul K:n vuonna 2019 julkaistulla African Paradigm -levyllä kuullun O Mera Dil -biisin remix-versio. Auztin Pauersin ja Ezraelin viime vuonna julkaisema remix laittaa biisiin vähän vauhtia ja tekee siitä todella koukuttavan. Kiinnostavaa muuten, etten löytänyt remixin tehneestä kaksikosta yhtikäs mitään tietoa mistään.

Mutta itse biisi on siis kiehtova yhdistelmä länsiafrikkalaista syntyperää olevan Mr Raoul K:n luomaa äänimaisemaa ja biisin vokaaleista vastaavan kanadalaistaustaisen Lady Parulin hindinkielistä laulua, jossa kuuluvat hänen omat intialaiset sukujuurensa – ja tähän yhtälöön oman päräyttävän lisänsä tuo sitten vielä tämä tanssijalkaa kutkuttava remix. Usein parhaat jutut syntyvät juuri näin: ripaus sitä, hyppysellinen tätä ja sitten vielä miksausta sekaan. Mutta siis kerrassaan vangitseva kappale! Kannattaa tsekata myös tuo Mr Raul K:n levy, jos alkuperäinen (HYVIN erilainen versio) ja afrikkalainen musiikki kiinnostavat! Ja vinkki, että tämä remix on ihan parasta siivousmusiikkia.

Categorised in: Musiikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts