17/02/21

Afterwork-podcast: Miksi abortti on ihmisoikeusasia?

5 81

Aborttilainsäädäntö kiristyy monessa maailman kolkassa – miksi siitä pitäisi olla kiinnostunut myös Suomessa? Abortti on vielä tänäkin päivänä tabu ja vain harva nainen uskaltaa puhua siitä ääneen, vaikka Suomessa tehdään noin 25 raskaudenkeskeytystä päivässä. Afterworkin äärellä halutaan hälventää aborttiin liittyvää häpeää ja tullaan tällä kertaa ulos ”abortti-kaapista”. Mukana keskustelussa on Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra.

Myönnän, että tämän jakson julkaiseminen jännitti enemmän kuin ehkä yhdenkään aiemman, koska aihe on niin herkkä – ja minulle myös hyvin henkilökohtainen. Koen kuitenkin itse, että tästä kaikesta pitäisi puhua avoimemmin ja rohkeammin, sillä moni jää asian kanssa yhä todella yksin. Mutta vaikka aiheesta julkisesti puhuminen hiukan ahdistaa, tämä aihe ja se mitä voimme siitä avoimesti puhumalla saavuttaa, on tärkeämpää.

Ja hei, Afterwork-podcastilla on oma Instagram-tili, joten tule ystäväksemme myös siellä! Löydät profiilimme nimellä @afterworkpodcast.

Aiemmin julkaistut AW-jaksot löydät tämän linkin takaa. Pääset myös kuuntelemaan podcastiamme esimerkiksi SpotifyniTunesinAcastin sekä muiden podcast-sovellusten kautta. :)

Kuva: Janita Autio

Tags: , ,

Categorised in: Elämä

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Katariina Kuronen

  Kiitos rohkeudesta puhua tästä tärkeästä aiheesta! ❤️

 • tarkka porkkana

  Tärkeä aihe ja hienoa että jaoit myös oman kokemuksen.

  Podcastissa ei tainnut tulla esiin se, että abortteja tekee myös ne, joilla on jo lapsi tai lapsia. (Oliko Suomessa jopa enemmistö aborteista tällaisia.. en nyt löytänyt nopeasti lukuja.)

  Omasta lähipiiristä tiedän kaksi, jotka ovat tehneet abortin. (Heitä täytyy olla enemmänkin, mutta tosiaan tästä ei helposti puhuta.) Toinen on juuri useamman lapsen äiti, jonka ehkäisy petti, eikä hän missään tapauksessa halunnut enempää lapsia.

  • K

   Minun ystäväni on yhden lapsen äiti ja hän päätti aborttiin tullessaan uudelleen raskaaksi sillä heidän taloudellinen tilanne oli niin huono, että eivät voineet pitää lasta. Nämä ovat varmasti vaikeita päätöksiä.

 • Kerttu

  Kiitos teidän tiimille ja Fatim Diarralle: tätä ihmisoikeusasiaa on tärkeää pitää esillä. Erityiskiitos avoimuudestanne Jenni ja Petra <3.

  Omassa lähipiirissänikään en tiedä kuin yhden henkilön, jolle on tehty abortti. Sen sijaan lähipiiriini ei taida kuulua yhtään naista, joka ei olisi vähintään kerran elämässään luullut ehkäisyn pettäneen ja luullut olleensa raskaana ja tämän vuoksi selvittänyt abortin teon kulkua ja tehnyt toimintasuunnitelman abortista. Ja ollut samalla peloissaan ja hyvin yksin suunnitelmiensa kanssa. Näistä asioista ystäville on puhuttu vasta myöhemmin. Kaikki teot, jotka hälventävät abortin ympärillä leijuvaa vaikenemisen kulttuuria ovat totisesti tervetulleita.

 • Make

  Moi!
  Ei liity Afterworkiin, vaan haluaisin kysyä Minna Parikan kengistä. Lueskelin kalliiden kenkien ostamisesta kun haaveilen Minna Parikan Blondie-kengistä, mutta 300 euroa kengistä tuntuu aika pahalta. Vuoden 2013(tammikuu) kenkäpostauksessa, kyllä arvelit että laatu paranee, kun maksaa useamman satasen. (Postauksessa myös viitattiin vanhempaan kenkien huoltopostaukseen, mutt sitä ei arkistossa enää ole :/)
  Löysinkin sitten myös kenkä-tagia selatessani sinun Parikkojasi ja sinullakin on tainnut olla myös juurikin Blondiet ( esim tässä https://pupulandia.fi/2016/12/19/vaaleanpunainen-paiva/). Millaiset ne ovat kävellä? Entä millainen laatu niissä tai Minna Parikoissa ylipäätään on sinun mielestäsi? Vähän törmäsin sellaiseen arvioon, että uudempien Parikoiden laatu ei ole mikään ihmeellinen, mutta vanhat olivat laadukkaita).
  Kiitos jos ehdit vastata!

  Ps. Oli aikamoista lukea 7 v takaista kenkäpostausta, jossa oli lähes 60 kommenttia, toki iso osa sinun vastauksiasi. Ajat ovat tosiaan muuttuneet. (Kommentoin siis syksyllä blogien hiljenemisestä.)
  pps. tein pari viikkoa sitten insta-tilin, kun meni hermo kun nykyään kirjautumatta ei näe juuri mitään. En vielä alkanut seurata ketään, katsotaan miten käy.

Related posts