16/02/21

Under Cover Lover

1 47

En ole pitkään aikaan tullut tehneeksi musapostauksia, mutta nyt on hyvä hetki, sillä tämä biisilöytö pitää päästä jakamaan myös teidän kanssanne ja antaa sen kautta vähän positiivista energiaa tähän viikkoon. En nimittäin pysty kuuntelemaan Stirling Marchin Under Cover Lover -biisiä ilman, että hymy nousee huulille ja tekee mieli ottaa pari tanssiaskelta!

Kuuntelin tätä kappaletta juuri viime viikonloppuna ja tutkailin tuota levynkannen villiä nahka-asua. Kysäisin poikakaveriltani, että onkohan biisi oikeasti vanha vai onko tämä vain jokin todella upea retro-hipsteri-look. Itse kappaleen perusteella on oikeastaan ihan mahdotonta arvioida aikakautta, koska biisi kuulostaa samanaikaisesti joltain mahtavalta 80-luvun helmeltä ja niin tuoreelta, että voisi hyvin olla ihan uusikin kappale. Nykyartisteista soundi muistuttaa hiukan Blood Orangea.

Ryhdyin eilen selvittelemään biisin ja artistin taustoja ja Spotifyssa levyn julkaisu-ajankohdaksi oli merkitty 2019. Olin yllättynyt, koska olin kuitenkin arvellut biisin olevan todellisuudessa vanha. Tarkempi googlailu kuitenkin paljasti, että kappale on kuin onkin vuodelta 1985, mutta se on julkaistu uudelleen vuonna 2019 ja biisin taustalla on mielenkiintoinen tarina.

Levy-yhtiö Kalita on päätti julkaista tämän bahamalaisen boogie-helmen uusiksi, jotta fantastinen biisi saisi viimein ansaitsemansa huomion. Stirling March -nimisen nuoren artistin biisissä Under Cover Lover on nimittäin todellista hittiainesta, mutta se jäi aikanaan 80-luvulla tuntemattomaksi suurelta yleisöltä käytännön syistä: levyn tuotti pieni bahamalainen levy-yhtiö ja sen levitys ja promoaminen jäi laulajan itsensä harteille. Vaikka sinkkubiisi sai mukavasti radiosoittoa paikallisella radiokanavalla, kokemattomalla artistilla ei osannut taitoa eikä rahaakaan promota musiikkiaan, joten levy vaipui nopeasti unholaan. Mutta mikä onni onkaan, että tämä aurinkoinen biisi sai sittemmin nähdä päivänvalon vielä uudelleen ja ilahduttaa ainakin meikäläisen levylautasella vielä 36 vuotta alkuperäisen julkaisunsa jälkeen. Olisi tainnut jäädä tämä helmi monelta löytämättä ilman tuota uudelleenjulkaisua!

Tags:

Categorised in: Musiikki

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts