29/01/21

Käynnistymisvaikeuksia, asuntokuumeilua ja kärsiviä viherkasveja

3 117

Välillä tämä korona-ajan arki tuntuu kuin siltä ”Päiväni murmelina” -elokuvalta. Arki toistaa itseään ja hyvin vähän mitään uutta tai mielenkiintoista tapahtuu. Mutta sellaista se taitaa olla vähän kaikilla juuri nyt. Silläkin uhalla, että toistan itseäni ihan muina murmeleina näiden ajatusteni kanssa, niin ajattelin, että voisi olla hyvä hetki päivittää kuulumisia pitkästä aikaa.

♥ Rehellisesti sanottuna alkuvuosi on lähtenyt käyntiin melko tahmeasti. Elämässä kaikki on mukavasti, mutta arkirytmiin totuttelu uuvuttavan vuoden ja kolmen viikon lomailun jälkeen on vienyt enemmän aikaa kuin odotin. Herääminen ja sängystä ylös pääseminen tuntuu vielä useammankin työviikon jälkeen aamuisin vaikealta. Mutta yritän lohduttautua sillä, että ollaan menossa valoa kohti ja ehkä tämä tästä tasaantuu, ainakin juhannukseen mennessä. Lohtua saan myös siitä, että en vaikuta olevani käynnistymisvaikeuksieni kanssa yksin. Tsemppiä siis kaikille teille, joilla myös aamut tuottavat tuskaa vielä tässä helmikuun kynnykselläkin!

♥ Tahmeudesta puheen ollen… Loppiainen tuli ja meni, mutta jouluvalot palavat vieläkin keittiössä. Viime vuonna taisin saada joulutähden otettua pois ikkunasta joskus helmikuun lopulla. Olkoon tämän vuoden tavoite se, että tähti poistuu ikkunasta ennen helmikuun alkua!

♥ Ylipäänsäkin tämä jatkuva kotona nököttäminen tuntuu luovan ympärillä enemmän kaaosta kuin siisteyttä. Kuvittelisi, että kun kotona on jatkuvasti, olisi sekä aikaa että motivaatiota siivota ja järjestellä, mutta jostain syystä sitä tuntuu olevan vieläkin vähemmän kuin normaalissa arjessa ennen poikkeusaikaa. Poikaystäväni ehdotti minulle eilen illalla, josko kokeilisimme tehdä ennätyksen, miten suureksi vaatekasan työtuolini päällä voi kasvattaa ennen kuin se romahtaa. En innostunut ehdotuksesta, mutta en myöskään ole tehnyt elettäkään kasan siivoamiseksi. Ehkä sitten viikonloppuna. Tai ensi viikolla. Tai viimeistään sitten, kun se romahtaa.

♥ Olen potenut ihan älytöntä asuntokuumetta jostain viime vuoden alkusyksystä lähtien ja on myönnettävä, että ei tämä kahden hengen kaoottisessa yksiötaloudessa eläminen ainakaan ole helpottanut asiaa. Todellisuudessa yhteiselomme yksiössä sujuu aivan erinomaisen hyvin, mutta kaipaan sitä, että tavarat mahtuisivat paremmin paikoilleen ja että voisin irroittautua selkeämmin työasioista sulkemalla oman työhuoneen oven illalla perässäni. Haaveissani on siis koti, jossa olisi myös minulle oma työhuone. Etätöiden tekeminen kaksin yksiössä on osoittautunut myös haasteelliseksi, varsinkin kun toisen pitäisi saada rauhassa palaveerata asiakkaiden kanssa ilman taustahälyä.

♥ Ja nyt olemme itse asiassa ottaneet askeleita haaveista toteutukseen, sillä lainaneuvottelut on pankin kanssa käyty ja olemme nyt tässä ryhtyneet siis rauhakseen etsimään yhteistä isompaa kotia! Niinpä viikonloput kuluvat tällä hetkellä lähinnä asuntonäytöissä laukaten, mutta vielä ei ole osunut kohdalle sellaista juuri meille sopivaa ja täydellistä kotia. Myönnän, että olemme kriteereidemme kanssa melko tarkkoja, mutta kun mitään älytöntä kiirettä ei projektin kanssa ole (muuten kuin malttamaton mieli), etsiskelen mieluummin rauhassa kuin teen hätäisiä kompromisseja. Unelmiemme asunto olisi valoisa ja hyväpohjainen kolmio (minimissään 80m2) kantakaupungissa tai sen liepeillä (esim. Kulosaari) sijaitsevasta vanhasta talosta, joka voi olla oikeastaan melkein mitä vain 1800-luvun lopulta 1960-luvulle asti. Toki meillä on tarkempiakin toiveita, mutta jos siis kuulet tai tiedät vapautuvista asunnoista jo ennen niiden ilmestymistä julkiseen myyntiin, niin saa vinkkailla!

♥ Iloa täällä alkuvuoden väsymyksen ja kaaoksenkin keskellä ovat tuoneet tuoreet kukkaset. Tulppaanisesonki on parhaimmillaan. Pari viikkoa sitten poikaystävä ilahdutti yllätyskimpulla heleän oranssinpunaisia kukkia ja viime viikolla ostin pari nippua lisää. Oranssin ja pinkin yhdistelmä näyttää maljakossa niin raikkaalta!

♥ Leikkokukat ovatkin tähän talven keskelle mukavan lohdullinen ja turvallinen vaihtoehto, sillä viherkasveistani osa näyttää tekevän pimeydessä hidasta kuolemaa. Kasvilamppua en ole saanut aikaiseksi hankkia tänäkään talvena. Olen vähän sellaisella julmalla mentaliteetilla liikenteessä viherkasvieni suhteen, että vahvat selviytyvät. Tosin ikävä kyllä tuomiopäivän tarhurilla on hivenen ollut näppinsä pelissä muutaman onnettoman yksilön ahdinkoon. Onnistuin nimittäin tänäKIN talvena kastelemaan yhden kasvin epähuomiossa hengiltä eli kastelin sitä vain liikaa nyt lepokaudella ja hän otti tästä niin pahasti nokkiinsa, etten usko tuosta enää toipuvan. Mutta onneksi yllättävän pienillä vahingoilla on selvitty, vaikka eiväthän nuo raukat ihan hehkeimmillään ole. Mutta lohduttaudun tässäkin asiassa sillä tiedolla, että valoa kohti ollaan menossa.

Mitenkäs teidän muiden alkuvuosi on sujunut?

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Koti, Muoti

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Kepa

    Miksi kaikki haluaa ottaa jouluvalot niin aikaisin pois? Ne on niin kivan näköisiä talvella, itse pidän ainakin kevääseen asti! Pidä sinäkin! :D

  • Santsa

    Käynnisty is vaikeudet on tulleet tutuiksi tässä jo kuukauden verran. Ei ota opiskeluinto tullakseen sitten millään. Hädin tuskin olen selvinnyt yhden kurssin tehtävistä jotenkuten, en tiedä mistä löytyisi motivaatio ottaa itseä niskasta kiinni noiden muiden kanssa. Ja tuttua on myös tuo etäilyn tuoma sotku.

    Mutta pakko kommentoida myös jouluvaloasiaa. Meidän perheessä on usein ollut tapana pitää jouluvalot paikoillaan minun helmikuisiin synttäreihin asti. Silloinhan vasta alkaa tosissaan illat valoistua! Ja varsinkin tänä vuonna ajattelin, että valolle on tarvetta, joten itselläni ei ole aikomustakaan siivota valoja pois vielä vähään aikaan. :)

  • Kauniita kukkia! Ihanalta näyttää. Kiitos hyvin kirjoitetusta viestistä!

Related posts