17/11/20

Marraskuisia kuulumisia

4 73

Terkkuja vauhdikkaan arjen keskeltä! Vaikka mitään kamalan ihmeellistä ei kuulukaan, ajattelin päivittää ihan tavallisia arkikuulumisia. Sellaistahan se arki useimmiten on, että harvoin mitään kovin mullistavaa tapahtuu. No ei ole tapahtunut tällä menneelläkään viikolla.

♥ Tuntuu aina yhtä laimealta lätistä säästä, mutta nyt kun marraskuu on iskenyt päälle oikein urakalla, on myönnettävä, että olin autuaasti unohtanut, millainen on Suomen talvi. Miten sen aina valoisan kesän tullen unohtaa, että tällaistahan tämä on: pimeää kuin mörön pyllyssä. Pimeys ei minua muuten edes niin kovasti haittaisi: sen kun sytyttelee kynttilöitä tai vaihtoehtoisesti asunnon kaikki lamput yhtäaikaa. Mutta se, että valoa ei näy päiväkausiin, ottaa koville etenkin töiden näkökulmasta, sillä valottomat sadepäivät tekevät valokuvaamisesta haastavaa – bloggaajien jokasyksyinen pulma on todellinen. Niinpä tätäkin postausta koristavat aiemmin pitkin syksyä nappaillut kuvat.

♥ Minusta tuntuu, ettei elämääni tällä hetkellä kuulu mitään kovin ihmeellistä. Arki rullaa niin vauhdilla eteenpäin, että hyvä, kun pysyy päivissä perässä. Töitä on tällä hetkellä sen verran paljon, ettei vapaa-ajalla oikein tunnu siltä, että jaksaisi tehdä juuri mitään. Toisaalta se on varmasti myös tämä marraskuu ja sadekeli, ettei tunne sellaista palavaa tarvetta lähteä kotoa yhtään minnekään. Iltakävely-rutiinin haluaisin kyllä taas elvyttää. Jossain vaiheessa minulla oli tapana käydä useamman kerran viikossa melkein 10km iltakävelyillä ystävien kanssa, mutta tuntuu, että arki ja tuo pimeys ovat nielaisseet meidät kaikki mukanaan. Mutta kun viime perjantaina kävin kunnon reippailulla ystävän kanssa, se teki kyllä niin hyvää. Tätä lisää!

♥ Meille on muodostunut sellainen arkirutiini, että maanantai-iltaisin syödään aina sienipastaa. Se on sekä minun että poikaystäväni herkkuruokaa ja jossain vaiheessa totesimme, että maanantai tuntuu heti himpun verran paremmalta, kun lautasella on tuollaista molempien lemppari-lohturuokaa. Onneksi pakastin on nyt täynnä niitä itse poimittuja sieniä, niin voi ihan huoletta viikoittain herkutella. Mutta siis suosittelen tätä konseptia, että aloittaa viikkonsa lempiruoalla – toimii!

♥ Päätimme viikonloppuna jokseenkin spontaanisti osallistua squasin tekniikkakurssille. Poikakaverin ystävät olivat ilmoittautuneet kurssille ja hetken mielijohteesta mekin päätimme lähteä mukaan. Olen pelannut ensin racketballia ja sitten squashia vaihtelevalla aktiivisuudella nyt jo varmaan yli 8 vuotta, mutta olen hommassa melkolailla itseoppinut. Muutamaa yksittäistä ohjaustuokiota lukuunottamatta olen oppinut vain pelaamalla. Nykyisin käyn pelaamassa 1-2 kertaa viikossa – unelmani olisi 3, mutta se harvemmin toteutuu. Oli tosi kiinnostavaa päästä ammattilaisen vetämälle kahden päivän kurssille hiomaan tekniikkaa ja oppimaan hyödyllisiä harjoituksia. Vaikka ehdimme viikonlopun aikana pelata 4 tuntia ja se todella tuntui lihaksissa, oli pakko eilen päästä vielä illalla heti kokeilemaan uusia opittuja taitoja ja harjoituksia myös itsenäisesti. Ja olipa palkitseva kokemus! Heti ensimmäisellä pelikerralla kurssin jälkeen tuntui, että kehitystä omassa pelityylissä oli tapahtunut ihan huimasti.

♥ Olen Instagramin puolella ottanut menneen parin vuoden aikana selkeästi kantaaottavamman linjan ja siinä, missä keskustelun herättely tuntuu palkitsevalta ja innostavalta, samanaikaisesti keskusteluiden käyminen ja satoihin viesteihin vastaaminen on myös todella uuvuttavaa. Minusta tuntuu, että poikaystäväni on ollut vähän huolissaan jaksamisestani, kun hän eilen ehdotti sellaista sääntöä ja menettelyä, että ei kannanottoja ennen aamupalaa. Että oman hyvinvointini ja jaksamiseni nimissä saisin ennen aamupalaa katsella vain eläinvideoita. Nauroimme ajatukselle, että puhelimeeni asennettaisiin jokin lapsilukko, joka takaisi pääsyn vain kissavideoihin ja koirakuviin aamutuimaan – ja lukko kaiketi napsahtaisi kiinni myös illalla kellon lähetessä nukkumaanmenoaikaa. Tällainen systeemi itse asiassa varmaan olisikin ihan hyvä.

♥ Hei minulla on pieni piristys teille tähän harmaaseen ja sateiseen viikkoon tiedossa! Minulta on säännöllisesti kesästä lähtien kyselty, että voisiko järjestää jälleen uuden sipsilive-lähetyksen Instagramissa. Tuumin, että mikäpä voisikaan olla parempi hetki tällaiselle hömpötykselle kuin sateinen marraskuun torstai eli tulehan ylihuomenna linjoille klo 20, jos kaipaat vähän piristystä tavalliseen arki-iltaan! Järjestän liven yhteistyössä Taffelin kanssa ja luvassa on syksyn uutuussipsien maistelua, keskustelua sipseistä sekä takuuvarmasti ei-niin-vakavaa menoa ja meininkiä.

Mitenkäs teillä muilla menee näin keskellä pimeintä marraskuuta?

Photos: Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Elämä

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Olen yleensä ollut näin loka–marraskuussa ulkomailla, joten syksy on ollut erilainen. Lisäksi olen ollut tavallista väsyneempi, mutta siihen löytyi syy matalasta ferritiiniarvosta.
    Minunkin arkeni on melko lailla työntäyteistä. Onneksi siihen kuitenkin tulee muutos jouluna, jolloin pidän suurimman osan vuosilomapäivistäni pois!

    • Voin kuvitella, että kontrasti on vieläkin suurempi, jos normaalisti tähän aikaan vuodesta on ollut muualla. Mutta tästä viestistäsi tulikin mieleeni, että pitäisi muuten käydä itsekin tsekkauttamassa nuo ferritiiniarvot! Hyvä muistutus. Ja tsemppiä vielä duunirutistukseen ennen joulua ja ansaittua lomaa!

  • Anne

    Ymmärrän, että tuo kantaaottavampi linja on helposti myös rasittavampi, mutta ainakin omasta mielestäni ehdottomasti myös kiinnostavampi. Seuraan näitä juttuja mielenkiinnolla, mutta toin myös, ettei tämä rasita sinua liikaa. Nämä aikarajoitukset kuulostivat hyviltä! :D

    • Kiva kuulla, että kantaaottavampi linja puhuttelee. Se tuntuu itselle luontevalta, vaikka toki herättääkin enemmän keskustelua ja sitä kautta kuormittaa enemmän. Koirakuvia ja kissavideoita väliin, niin kyllä se siitä! :D

Related posts