6/11/20

Tiedätkö, missä laukkusi on tehty?

9 111

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: STOCKMANN

Tiedätkö sinä, missä ja millaisissa oloissa laukkusi on valmistettu? Yhä useampi miettii vaateostoksilla käydessään tyylin, hinnan ja materiaalien lisäksi myös sitä, kestävätkö tuotanto-olosuhteet päivänvaloa ja saavatko työntekijät työstään reilun korvauksen. Tänään ovat Stockmannille ilmestyneet myyntiin Pupulandia x A+more -syysmalliston uudet nahkalaukut – ja voin iloksenne kertoa, että näiden laukkujen tuotanto-olosuhteista ei tarvitse olla huolissaan. Olen itsekin vieraillut lukuisia tunnustuksia ja sertifikaatteja vastuullisuudestaan saaneella Stichwell-tehtaalla, jonka kanssa Stockmann on tehnyt yhteistyötä jo useamman vuosikymmenen ajan. Jos kiinnostaa kurkistaa tehtaalle ja valmistusprosessiin tarkemmin, tsekkaa tehdasvierailusta aiemmin tekemäni postaus.

Jos mietitään vastuullisuutta vaate- ja asusteostoksilla, tärkeintä on tietysti käyttää jo omistamaansa ja ostaa uutta vain harkiten ja pitkän tähtäimen ajatuksella. Voisitko nähdä käyttäväsi vaatetta tai tuotetta vielä 10 vuodenkin päästä? Onko se laadultaan sellainen, että se kestäisi käytössä lukemattomia käyttökertoja ja olisi esimerkiksi korjaamisen arvoinen? Tällaisia asioita kannattaa pohdiskella ennen ostopäätöksen tekemistä.

Juuri tällaisella kestävällä ajatuksella olen ryhtynyt tekemään yhteistyötä Stockmannin A+more-asustebrändin kanssa. Tähtäimessä on ollut luoda kokoelma täydellisiä, monikäyttöisiä ja vastuullisesti valmistettuja neuleasusteita sekä nahkalaukkuja. Jos siis se täydellinen nahkalaukku on vielä etsinnässä, kannattaa kurkata tämä juttu!

Tämän vuoden kokoelmassa on mukana neljä erilaista laukkua: Odyssei-shopper, Onesia-olkalaukku, Olivia-korttikukkaro sekä Ohlala-pikkukukkaro. Väreinä tämän vuoden kokoelmassa nähdään musta, beige, puuteripinkki sekä salvianvihreä, joka on tämän vuoden sävyistä oma suosikkini. Tämän vuoden nahkatuotteissa käytännöllisyyttä on mietitty monesta näkökulmasta: laukuissa on esimerkiksi muunneltavia ja monenpituisia irroitettavia hihnoja, jotta laukkua voi käyttää eri tilanteissa oman mielensä mukaan sopivalla tavalla.

Shopper-laukku on kooltaan näppärä arkeen: hyvän kokoiseen laukkuun mahtuvat kätevästi sekä läppäri että muut arjessa mukana kulkevat tavarat. Tilaihme sopii tarvittaeessa myös yön yli laukuksi, jos mukaan ei tarvitse valtavan paljon tavaraa. Laukussa on myös hauskat tuplahihnat, joiden ansiosta voi itse valita, kantaako laukkua kädessä vai olalla. Tänä vuonna suuremmassa kassissa on aiempia vuosia vähän pyöreämpi ja pehmeämpi muotoilu.

Olalla kulkeva pikkulaukku puolestaan on monikäyttöinen valinta sekä päivään että iltaan, arkeen ja juhlaan. Laukku muuntautuu ilmeensä ja käytettävyytensä puolesta kahden irroitettavan hihnansa ansiosta. Pitkä hihna yltää olan yli ja lyhyen ketjuhihnan kanssa laukku sopii iltakäyttöön tai juhlalaukuksi. Ketjun voi jättää esille myös koristeeksi, vaikka käyttäisikin pitkää hihnaa. Ja saapa laukusta loihdittua halutessaan myös clutchin, jos irroittaa molemmat hihnat. Sisäänsä laukku kätkee kätevän ”lokerikon”, joka on tuttu jo ensimmäisestä laukkumallistosta parin vuoden takaa. Nappasin näppärän idean kolmeen osioon jakautuvasta sisäosasta omasta vanhasta vintage-laukustani, jossa olin havainnut sen toimivaksi.

Laukkujen lisäksi tämän vuoden kokoelmassa on mukana myös kaksi pientä kukkaroa. Neliskanttinen korttikotelo kätkee sisäänsä tärkeimmät maksukortit ja pyöreä pieni kukkaro toimii kolikko- tai korttikukkarona. Pyöreässä pillerikukkarossa on mukana myös irroitettava olkahihna, joten tämän kukkaron voi kätevästi ottaa vaikkapa lenkille mukaan.

Stichwellin käyttämä nahka tulee ympäristöasioihin ja vastuulliseen tuotantoon erityisesti panostavalta LWG Tannerylta eli vastuullisuuskysymykset on huomioitu tuotannossa erittäin kattavasti. Yhteistyömalliston nahka on osittain kasvisparkittua eli valmistusprosessi kuormittaa luontoa vähemmän. Opin vajaat pari vuotta sitten tekemälläni tehdasvisiitillä sen, että olemassaolevilla tekniikoilla 100% kasvivärjätty nahka on aina paksua ja kovaa. Se rajoittaa siis melko paljon sitä, millaisissa tuotteissa kasvivärjäystä voi hyödyntää. Pehmeiden nahkalaatujen värjäyksessä on siis aina käytettävä kasvivärien lisänä jotakin muuta värjäysmenetelmää. Koska näissä minun ja A+moren yhteistyönä toteutetuissa laukuissa on pehmeämpi nahkalaatu, laukut ovat osin kasvi- ja osin kromivärjättyjä. Ympäristötekijöiden lisäksi kasvivärjätyn nahan hyviä puolia on myös se, että se ikääntyy kromivärjättyä nahkaa kauniimmin.

Oma suosikkivärini tämän vuoden kokoelmassa on tuo kaunis salvianvihreä sävy – se sopii muuten kauniisti yhteen myös syksyn neulekokoelman hillittyjen sävyjen kanssa. Vihreän värin rakastajana haastan myös rohkeasti kokeilemaan erilaisia vihreän sävyjä yhdessä. Esimerkiksi vedenvihreä baskeri on kaunis yhdistelmä salvianvihreän laukun kanssa.

Laukkukokoelma on myynnissä Stockmann-tavarataloissa ja verkkokaupassa tästä päivästä eteenpäin. Ja kannattaa toki kurkistaa myös neulemallisto, josta osa tuotteista on jo myyty lähes loppuun osassa myymälöitä. Esimerkiksi sininen sävy on jo ehditty myydä loppuun, mutta muita värejä on vielä toistaiseksi saatavilla. Verkkokaupasta näet kuitenkin myymäläsaatavuuden tilanteen myös kunkin tavaratalon osalta!

Odyssei-shopperin hinta on 149€, Onesia-pikkulaukun 99,90€, Olivia-korttikotelon 24,90€ ja pyöreän Ohlala-kukkaron 39,90€. Mikä laukuista ja väreistä on sinun suosikkisi tämän syksyn kokoelmassa?

Photos: Camilla Bloom

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Make

  Moi! Olen kaivannut jo pitkään itsenäisiä postauksia, syvällisempiä pohdiskeluja tai arkisia kuulumisia.
  On ollut paljon yhteistyöpostauksia viime viikkoina ja niiden lisäksi sisältö lähinnä viikon ajatuksia, kynsiä ja afterwork-mainoksia. 5 vuoden ig-kuvat taisi olla ainoa itsenäinen erillispostaus moneen viikkoon :/

  • Kiitos viestistä ja palautteesta! Instagram on viime vuosina noussut jatkuvasti suurempaan rooliin blogin rinnalle ja nielaisee nykyään ison osan bloggaajan tai somevaikuttajan työajasta, joten ajankäyttöä on ollut pakko sumplia uusiksi, sillä vuorokaudessa on edelleen sama määrä tunteja ja minua vain yksi. Postausmäärän vähentäminen johtuu siis osin siitä, että eri kanaviin (esimerkiksi Instagram storyihin) tuotettu sisältö vie yksinkertaisesti nykyään ison osan työajasta. Storyissa on nykyään hyvin samankaltaista sisältöä kuin blogissa ja moni juttu, jonka periaatteessa voisi julkaista myös blogissa, tulee julkaistua matalammalla kynnyksellä storyssa, missä postauksia myös aktiivisesti kommentoidaan. Vaikka blogia lukee yhä iso joukko ihmisiä, storyjen tekeminen on vuorovaikutteisempaa, sillä kommentointi on siirtynyt kommenttikentistä selkeästi sinne. Siksi niiden tekeminen on myös itselle toisinaan kenties palkitsevampaa, kun blogipostaukset keräävät kommentteja enää vähän – ja usein lähinnä silloin, kun löydetään jotakin kritisoitavaa. Sisällöntuottajalle on yksinkertaisesti mukavaa saada monipuolista palautetta työstään ja ehkä siksikin postauksia tuntuu helpommalta julkaista Instagramin puolella, vaikka tottakai myös blogipostauksille on yhä paikkansa.

   Toinen suuri syy postausten vähäisemmälle määrälle on se, että en enää tee älyttömiä ylityötuntimääriä. Olen puhunut paljon täällä blogissakin työuupumuksesta ja hulluista vuosista, jolloin tein lähes kaiken valveillaoloaikani töitä. Se oli seurausta siitä, että yritin pitää yllä samaa postaustahtia kuin aikana ennen Instagramia, joka on noussut blogin rinnalle yhtä tärkeäksi kanavaksi. Tuossa 5 vuoden IG-kuvat -postauksessa juuri avasin sitä, miten järjettömiä määriä olen käyttänyt töihin ja sisällöntuotantoon vielä muutama vuosi sitten. Ja toissakesänä totesin todellisen uupumuksen rajoilla jo vuosia keikuttuani, että en halua enää uhrata hyvinvointiani työn takia. Sen seurauksena olen merkittävästi vähentänyt viikossa julkaistavien blogipostausten määrää. Enää en pääasiassa tee töitä iltaisin ja viikonloppuisin – tosin poikkeuksiakin on kuten nyt tässä näihin kommentteihin vastaillessani. :)

   Mitä tulee kaupallisiin yhteistöihin, niin niillä on välillä paha tapa kasautua ruuhkapiikkeihin, sillä markkinointivuoden aikana valitettavan usein tietyt ajankohdat ovat haluttuja yhteistöiden julkaisulle. Juuri tähän loka-marraskuun vaihteeseen on osunut kampanjoiden osalta tällainen ruuhkapiikki. Samanaikaisesti ajattelen, että pyrin aina tekemään yhteistöitä, jotka ovat sisällöllisesti niin kiinnostavia ja omaan tyyliini ja sisältööni sopivia, että voisin kirjoittaa postauksen, vaikka siihen ei liittyisikään yhteistyötä. Harmi kuulla, jos nämä viime aikojen jutut eivät ole olleet sinulle mielenkiintoisia, mutta jos käytät Instagramia, suosittelen kurkistamaan storyjen puolelle. Sieltä löydät paljon sellaista sisältöä, jota aiemmin olen julkaissut blogin puolella. Ilman muuta myös blogin puolelle edelleen ilmestyy pohdintoja ja arkisia kuulumisia säännöllisesti – pyrin siihen, että noin kerran viikossa ilmestyisi jokin tällainen juttu, mutta ihan joka viikko se ei ole onnistunut. Esimerkiksi juuri tämän viikon olen yrittänyt viettää pientä lomaa mökillä, joten myös blogin ja storyn puolella on ollut omien sisältöjen suhteen vähän hiljaisempaa, mutta ensi viikolla jatkuu jälleen normaali työtahti. :)

   • Make

    Kiitos perusteellisesta vastauksesta! Oma hyvinvointi on tottakai ymmärrettävä ykkönen ja ymmärrän myös hyvin että vuorovaikutteisuus siirtää sisältöjä instaan. Itse en ole instassa. Olen masennukseen ja yksinäisyyden tunteeseen taipuvainen ja pelkään että ihmisten seuraaminen instassa tämä korostuisi kun koko ajan näkee mitä kaikkea muut tekevät, vaikka järjellä tietäisikin että se ei ole koko totuus. Blogimaailman kuihtuminen kyllä harmittaa, saa nähdä päädynkö sen vuoksi joskus vielä instaankin…
    Kaunista syksyä sinulle!

    • Kiitos viestistä vielä! Ymmärrän, että Instagram on alustana sellainen, että se saattaa triggeröidä tällaisia ajatuksia. Olen itsekin introverttiluonteena toisinaan painiskellut näiden samojen tuntemusten kanssa. Kirjoitinkin niistä tuossa kesällä postauksen: https://pupulandia.fi/2020/06/16/ihan-hyva-juuri-nain/

     Mutta jos joskus päädyt Instagramin puolelle, niin tervetuloa mukaan seuraamaan sisältöjä siellä. :) Viimeisen vuorokauden aikana on käyty vilkasta keskustelua muun muassa naisen roolista työelämässä ja ihmisten suhtautumisesta naisiin maskuliinisiksi mielletyillä aloilla. Todella kiinnostavaa keskustelua! Iloa ja valoa syksyyn myös sinulle. :)

 • Irkku

  Onko varmaa tietoa eläinten oloista ja kohtelusta, mistä tuo nahka on peräisin?
  Jos ei, niin miten sitä voi kutsua vastuulliseksi?

  • Tuotteissa käytetään elintarviketeollisuuden sivutuotteena käytettävää nahkaa. Stichwellin käyttämä nahka tulee ympäristöasioihin ja vastuulliseen tuotantoon erityisesti panostavalta LWG tannerylta eli vastuullisuuskysymykset on huomioitu tuotannossa erittäin kattavasti. Jos nahan alkuperä kiinnostaa tarkemmin, kannattaa käydä kurkkaamassa LWG:n nettisivuja, joille postauksesta löytyy suora linkki. :) Siellä kerrotaan aiheesta runsaasti lisää. Ylipäänsäkin Intiassa eläinten oikeuksia suojellan laissa erittäin hyvin, niitä valvotaan ja rikkomuksista rangaistaan. Lisäksi tämän yhteistyömalliston nahka on osittain kasvisparkittua eli valmistusprosessi kuormittaa luontoa vähemmän.

 • Jaana B

  Onpa kauniit laukut ja värit! Muistan edellisen laukkusarjasi, hieno työtä. Pikkulaukkuun ihastuin, mutta mitä mahtuu sisälle? Voisitko antaa mitat? Minulla on aika iso kukkaro Entä toimittaako Stockmann ulkomaille?

  • Ihana kuulla, kiitos! :) Laukkujen mitat löydät Stockmannin verkkokaupan tiedoista, mutta tämän pikkulaukun mitat ovat siis 17 x 15 x 7 cm. Laukun sisäosassa on 3 taskua, joista keskimmäisessä on vetoketju ja laukku on pienestä koostaan huolimatta melkoinen tilaihme (ja antaa jonkin verran myös periksi eli on todellisuudessa hiukan paksumpi, jos sinne vain laittaa enemmän sisälle). Ja Stockmannin verkkokauppa toimittaa ymmärtääkseni myös ulkomaille, joten tilauksen pitäisi onnistua. :)

   • Jaana B

    Kiitos vastaukesta Jenni! Taisin löytää joululahjan itselleni, nyt kiehtoo enempi tuo iso shopping bag. Vaikuttavat todella hyvälaatuisilta.

Related posts