4/09/20

Musiikillinen sielunkumppani ja perjantain biisivinkki

1 62

Olen joskus kirjoittanut blogiini postauksen siitä, miten vaikeaa minun olisi olla parisuhteessa ihmisen kanssa, joka ei pitäisi samanlaisesta musiikista kuin minä. Osa koki tuolloin ajatukseni asiasta pinnalliseksi, mutta minulle musiikki on niin tärkeä intohimon asia, että sen voisi rinnastaa vaikka johonkin toiseen itselle tärkeään elämäntapavalintaan. Jollekulle esimerkiksi urheilu tai kiinnostus taidetta tai yhteiskunnallisia asioita kohtaan voi olla sellainen. Mielenkiintomme kohteet heijastelevat usein arvojamme ja tyyliämme noin muutenkin, joten en täysin ymmärrä, miksei myös musiikki voisi olla sellainen asia, jonka haluaisi voida jakaa kumppaninsa kanssa.

Tietenkään musiikkimaku ei ole koskaan ollut minulle mikään ehdoton kriteeri parinvalinnassa, mutta olen pitänyt sitä todella positiivisena juttuna, jos musiikilliset näkemykset toisen kanssa jollain tapaa kohtaavat. Onneksi tässä asiassa ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja nykyisen kumppanini kanssa, joka lähtee yhtä suurella innolla viikoittain kanssani kuuntelemaan live-jazzia ja intoilee uusista biisilöydöistä samalla tunteenpalolla kuin minä. Makumme on hyvin samankaltainen, mutta juuri sopivasti sen verran erilainen, että voimme laajentaa toistemme repertuaaria ja löytää toistemme soittolistoilta uusia kiinnostavia helmiä.

Muutaman viime vuoden aikana olen ollut erityisen kiinnostunut maailmanmusiikista ja etenkin afrikkalaistaustaisesta musiikista. Tällä hetkellä yksi soittolistan lemppareita on kenialaismuusikko Makademin muutama vuosi sitten ilmestynyt kappale Nyako, jonka hän on tehnyt yhteistyössä eteläafrikkalaisen tuottajan Behrin kanssa ja pidän erityisesti intialaistaustaisen tuottajan Daishon vähän alkuperäistä kappaletta vauhdikkaammasta remixistä. Aivan mahtava meininki biisissä – ja tätäkin on ollut ilo yhdessä luukuttaa repeatilla ja fiilistellä. Mutta kokeilkaapa tekin ja kertokaa, tykkäsittekö! :)


Tags:

Categorised in: Musiikki

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Anne

    Kyllä, musiikki on myös itselleni tärkeä juttu ja pakko myöntää, että musiikkimaku vaikuttaa väistämättä jossain määrin käsitykseeni ihmisestä. Se ei tietenkään ole tärkein juttu ja vaikka musiikkimaku eroaisi, niin tyyppi voi olla muuten ihan huippu. Toisaalta taas samanlainen musiikkimaku tekee positiivisen vaikutuksen ja tuntuu, että on jonkinlainen yhteys ihmiseen.

    Tykkään näistä sun musapostauksista ja sulla on kyllä ihan mahtava musiikkimaku! Rakastan Spotifyssa sun ”Kaikki hyvät biisit” -listaa, joka on täynnä ihanaa musiikkia (osa tuttua ja osa uutta). Seuraan myös sun Viikon suositukset -listaa ja sekin on todella miellyttävää kuunneltavaa :)
    Jos muuten haluat laittaa linkkiä sun Spotifyn omalle Uutuuskattaukselle, niin sekin kiinnostaisi (toki ymmärrän myös jos et halua jakaa sitä) :)

Related posts