14/08/20

Suad ja maailmanluokan soundi

4 65

Olen huomannut, että kuuntelen aika vähän kotimaista musiikkia. Olen niin spesifi omissa musiikkimieltymyksissäni, että on tuntunut, ettei kotimaisen musiikin kentällä juurikaan ole sellaista oman tyylistä musiikkia – tai sitten en vain löydä sen äärelle. Poikkeuksen tähän tekevät kotimainen jazz (jonka parista löytyy aivan mahtavia kokoonpanoja – paljon varsinkin nuoria lahjakkaita artisteja), satunnaiset konemusiikin tekijät, vanha nostalginen Suomi-iskelmä sekä maailman ihanin Suad, jonka laulunlahjoja olen fiilistellyt jo Uuden Fantasian Top Ten -levyn ajoista (2003) lähtien ja josta olenkin kirjoittanut monet kerrat aiemminkin.

Kotimaisen musiikin kentällä on paljon hyvää uutta musiikkia ja hienoja tuoreita ja kokeneempia artisteja (tykkään esimerkiksi Vestan ja Litku Klemetin meiningistä), mutta harva saa aikaiseksi sellaista innostusta, että jaksaisin kuunnella biisejä kotona repeatilla. Suad ja jazzyhtye Second Wind Quintet ovat sellaisia harvinaisia helmiä, jotka ovat päässeet soittolistoilleni tehosoittoon. Olen kyllä valmis ottamaan vastaan vinkkejä, jos teillä tulee mieleen sellaisia vielä vähän tuntemattomampia artisteja, jotka musapostausteni perusteella voisivat kolahtaa, niin saa vinkkailla!

Mutta palataan Suadiin… Pääsin viikko sitten nautiskelemaan kauniista ja tunnelmallisesta keikasta, kun Suad esiintyi Radio Helsingin kesälivessä Musiikkitalon terassilla. Vaikka artistin olemuksesta huokuu vaatimaton asenne, etenkin tuollaisissa yksin vedetyissä live-esiintymisissä lahjakkuus pääsee todella esille. ”Tässä on kyllä sellainen maailmanluokan soundi”, poikaystäväni kuiskasi korvaani kesken konsertin. Olen täysin samaa mieltä. Suadin debyyttialbumia on saatu odotella pitkään ja hartaasti (yksittäisiä biisejä on ilmestynyt ripotellen jo vuodesta 2015), mutta arvostan sitä, että musiikkia tehdään rakkaudella, pieteetillä ja itselleen uskollisena aikatauluista viis, kunhan lopputulokseen voi itse olla tyytyväinen. Tähän mennessä viimeisten viiden vuoden aikana rauhakseen julkaistuista kappaleista jokainen on ollut täyttä timanttia.

Tänä syksynä Suadin odotettu albumi viimein ilmestyy. Kesäkuussa julkaistiin tulevalta albumilta kappale The Door, joka on mielestäni yksi Suadin hienoimmista biiseistä. Ja tänään näki päivänvalon uusi sinkku Faces. Nauttikaa!Photo: Riku Pihlanto

Tags:

Categorised in: Musiikki

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Anne

    Oi, Suad on ihana! <3 Sulla on kyllä mahtava musamaku! Seurailen Spotifyssakin sun viikon suosituksia ja myös tämä lista toimii :)

Related posts