26/06/20

People Tree – vastuullisen muodin pioneeri

5 85

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: PEOPLE TREE & SISUSTUS PATINA

Minulta kysellään paljon vinkkejä vastuullisiin vaateostoksiin ja usein vinkkailenkin kaikkia kivoja suomalaisbrändejä sekä kehotan kurkkaamaan esimerkiksi Ivalo.comin valikoimaa. Yksi kiinnostava merkki on myös brittiläinen People Tree, joka tunnetaan vastuullisen muodin pioneerina ja uranuurtajana. Reilun kaupan periaatteiden mukaan vaatteita valmistava People Tree on ollut olemassa jo vuodesta 1991 – paljon ennen kuin vastuullisuus oli vaatetuotannossa mikään suuri puheenaihe. Brändin ideana on alusta asti ollut tuottaa kaunista, laadukasta ja vastuullista muotia kukkarolle ystävälliseen hintaan. Ja People Treellä on myös hauska yhteys Suomeen: brändi tekee yhteistyötä Muumien kanssa ja mallistoon kuuluu myös Muumi-printtejä.

Yksi People Treen missioista on ympäristöystävällisten ja kestävien materiaalien sekä valmistuksen lisäksi ollut alusta asti ottaa tavoitteissaan huomioon myös sosiaalinen vastuu. Yritys haluaa toiminnallaan tukea paikallisia kumppaneita taloudellisen itsenäisyyden saavuttamisessa sekä heille mahdollisesti haitallisten valtarakenteiden haastamisessa. Jokainen työntekijä saa työstään reilua palkkaa, työolosuhteet ovat hyvät, toiminta on läpinäkyvää ja sukupuolten välistä tasa-arvoa edistävää sekä tietysti myös paikallista luontoa ja ympäristöä kunnioitetaan.

Materiaaleina vaatteissa on pääasiassa Reilun kaupan puuvillaa, luomupuuvillaa, ympäristöystävällistä Tenceliä, luontaisesti ympäristölle lempeää pellavaa, vastuullista villaa sekä Reilun kaupan denimiä. Vaatteiden valmistusprosesseissa hyödynnetään usein myös paikallista erityisosaamista ja perinteisiä valmistusmenetelmiä. Brändi myös avaa todella avoimesti omaa toimintafilosofiaansa ja tuotteiden valmistusprosesseja nettisivuillaan, joten suosittelen lämpimästi tutustumaan ihan rauhassa ja ajan kanssa, jos teema kiinnostaa.

People Treen nimi on ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta vasta nyt yhteistyön myötä tulin tutustuneeksi brändiin tarkemmin. Yllätyin itse siitä, miten edullisia vaatteet ovat ottaen huomioon, miten vastuullisesti ja läpinäkyvästi ne valmistetaan – monilla on ihan suotta mielikuva, että vastuullinen muoti on liian arvokasta omalle kukkarolle.

People Treen vaatteita voi ostaa merkin oman verkkokaupan lisäksi myös useasta suomalaisesta verkkokaupasta. Yksi niistä on sympaattinen pieni verkkokauppa nimeltä Sisustus Patina, joka on erikoistunut nimenomaan eettisiin ja ekologisiin tuotteisiin. People Tree -malliston vaatteiden lisäksi nettiputiikki myy myös kalkkimaaleja ja vastuullisesti valmistettuja kodin tavaroita. Jos siis mietit, miten tukisit pientä kotimaista yrittäjää, niin tässä on yksi ihana suomalainen pikku-verkkokauppa, jonka valikoima kannattaa käydä kurkkaamassa.

Olen itse sovitellut People Treen farkkuja ja pellavavaatteita ja voin lämpimästi suositella. Farkkujen istuvuus oli ainakin omalle kropalleni ihan täydellinen noissa leveälahkeisissa housuissa. Olisi kiinnostavaa kuulla, onko merkki jollekulle teistä entuudestaan tuttu?

Photos: People Tree

Tags: , ,

Categorised in: Muoti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Titityy

  Hei!

  Merkki on tuttu ja vaatteet ihania. On vain yksi mutta.. Toimitus Suomeen on kallista ja palautus maksaa lisää. Olin vähällä tilata mekon tai kaksi vaan tilaus jäi näiden seikkojen vuoksi tekemättä. Harmi, sillä brändi miellyttää kovasti kaikin puolin.

  • Heippa! People Treen vaatteita myödään myös kotimaisissa putiikeissa ja verkkokaupoissa, kuten juuri tuolla Sisustus Patinassa, joka jutussakin mainitaan. Kannattaa siis tilata sieltä, niin tämä mainitsemasi ongelma poistuu. :)

  • Hei!

   Kiva kuulla, että People Tree on tuttu ja tykkäät heidän vaatteistaan, niin minäkin! Tervetuloa verkkokauppaani, siellä on menossa juuri KESÄALE! Jos et juuri nyt löytänyt sopivaa sinulle, liity sivuilta uutiskirjeen tilaajaksi, sillä valikoimaa tulee myöhemmin lisää. Meillä vaatteiden vaihto ja palautus on ilmaista ja postimaksut normaalin postimaksun! Ja saattaa joskus olla jopa ilmaiset! Minuun kannattaa olla myös yhteydessä sähköpostitse, jos esimerkiksi koko mietityttää.

 • Hei!

  Kiitos Jenni, kun tuot edelleen People Treetä tunnetuksi ja myös reilun kaupan vaatteita! Upein juttu People Treessä on, että suosimalla heidän vaatteitaan, voimme auttaa naisia ja heidän lapsiaan kehittyvissä maissa parempaan elämään ja lisätä heidän hyvinvointiaan! Pitkällä tähtäimellä voisimme jopa muuttaa maailmaa ja vaatetuotantoa reilummaksi valinnoillamme! Vai mitä uskot? ❤️

 • Sande

  On tuttu merkki ja joitakin vaatteita olen tilannutkin suoraan UK:sta tai ostanut Björkqvistiltä Helsingistä. Hyvälaatuisia, ainoa ongelma on jossain vaatteissa mitoitus: vyötärö ei aina osu kohdilleen ja pituutta liikaa.

Related posts