14/05/20

Sunda Arc – maaginen musalöytö

1 58

Törmäsin jokunen viikko sitten Spotifyssa maagiselta kuulostavaan kokoonpanoon nimeltä Sunda Arc. Kuuntelin haltioituneena syvälle maailmaansa imaisevaa World of Spheres -kappaletta ja päädyin sen innoittamana tutkimaan Sunda Arcin musiikkia enemmänkin. World of Spheres on julkaistu pari vuotta sitten ilmestyneellä Flicker-EP:llä ja varsinainen debyyttialbumi Tides on ilmestynyt pari kuukautta sitten.

Sekä tuoreelta albumilta että parin vuoden takaiselta EP:ltä löytyi sellainen liuta helmiä, että syttyi halu tonkia Sunda Arcin taustoja vähän tarkemminkin. Ja mitä paljastuikaan! Nimen takana ovat jazz-lemppareihini kuuluvan Mammal Handsin taustalla myös vaikuttavat veljekset Nick ja Jordan Smart. Tällaiset ovat niitä hykerryttäviä hetkiä, kun tuntee olevansa jonkin mahtavan äärellä. Sunda Arcin musiikissa kuuluu myös jazz-vaikutteita, mutta tummissa tunnelmissa uiskentelevat biisit sukeltavat enemmänkin elektronisen ja neo-klassisen musiikin suuntaan yhdistellen taidokkaasti klassisia instrumentteja konemusiikkiin. Aivan fantastinen löytö!

Suosittelen lämmöllä testaamaan Flicker-levyltä myös Mousehold -biisin sekä tietenkin tuon uutuuslevyn Tides. Jos olet tykännyt jazz- ja elektronica-suosituksistani, tykkäät todennäköisesti myös tästä!

 



Tags:

Categorised in: Musiikki

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Anne

    Sulla on vaan niin hyvä musiikkimuaku! Ihania biisejä <3

    Samoin myös teknokeittiö-listat! Nautin <3

Related posts