7/05/20

Helppo tapa tukea kotimaista kampaamoyrittäjää

10 131

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: FOUR REASONS

Tukka on saanut karanteenitunnelmissa kasvaa ja tyvikasvu sen mukana, mutta se ei haittaa. Tulkoon hippikesä 2020! Olen itse mieluummin pelannut varman päälle ja noudattanut hallituksen ohjeita sosiaalisen eristäytymisen osalta enemmän kuin vähemmän tunnollisesti. En halua saattaa ketään vaaraan omalla toiminnallani, joten olen pysytellyt kiltisti kotona ja perunut kaikki ei-välttämättömät menot – kuten vaikkapa ne kampaajakäynnit. Samanaikaisesti takaraivossa on kuitenkin nakuttanut huoli juuri tällaisten palvelualan yrittäjien toimeentulon puolesta. Miten pärjäävät sosiaalisen eristäytymisen aikana kampaajat, kosmetologit, kynsiteknikot ja muut tarpeellisia mutta sinänsä ei-välttämättömiä palveluita tarjoavat yrittäjät?

Nyt, kun rajoituksia aletaan vähitellen purkaa, tilanne helpottaa monia yrittäjiä, mutta parin kuukauden hiljaiselo on varmasti syönyt loven monen yrittäjän tilipussiin ja normaaliin arkeen palaamisessa menee takuulla vielä melkoinen tovi. Tässä maailman hetkessä tuntuu erityisen tärkeältä yrittää tukea kotimaisia yrityksiä ja suomalaista työtä. On ollut ihana huomata, että monella on halu tsempata tuttuja ja tuntemattomiakin yrittäjiä. Ihmiset keksivät luovia ratkaisuja vaikeassa tilanteessa olevien kulmakuppiloiden, pikkuputiikkien ja yksityisyrittäjien avuksi. Tämän kaiken keskellä on ollut ilo huomata, millaista solidaarisuuden ja yhteisöllisyyden henkeä poikkeusolot ovat nostaneet pintaan. Sen toivoisin jatkuvan myös kriisin jäädessä historiaan.

Olen pitkään tehnyt yhteistyötä kotimaisen kampaamobrändin Four Reasonsin kanssa ja matkan varrella on käynyt ilmi, että moni suomalainen ei ole edes hoksannut merkin olevan kotimainen. Viime syksynä Four Reasons julkaisi ylistystä niittäneen Nature-hiustuotesarjan, jonka kaikki tuotteet ovat sertifioitua ja vegaanista luonnonkosmetiikkaa ja ne on pakattu kierrätysmuovista valmistettuihin pakkauksiin. Ja mikä parasta, ne valmistetaan ihan lähellä: täällä Suomessa Vantaalla. Aina sitä ei tule ajatelleeksi, mutta juuri tällaisilla pienillä valinnoilla tulee tukeneeksi paitsi luontoa, myös suomalaista työtä.

Nyt kun ihmiset ovat pysytelleet pääasiassa kotona, myös Four Reasonsilla on mietitty, miten tässä poikkeustilanteessa mennään eteenpäin. Ensi töikseen merkki avasi äskettäin oman verkkokauppansa, joten kampaamotuotteita pääsee nyt tilaamaan kätevästi myös kotiin. Samanaikaisesti Four Reasonsilla on mietitty kuumeisesti, miten ahdingossa olevia kampaamoita voisi auttaa. Ja tähän onkin keksitty luova ratkaisu! Four Reasons on nimittäin avannut kampaamoasiakkailleen mahdollisuuden liittyä verkkokauppaansa kauppiaaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että osa ostamasi tuotteen hinnasta menee valitsemasi kampaamon verkkokauppatilille ja pystyt tukemaan samalla kertaa paitsi suomalaista hiusalan yritystä, myös omaa tuttua kampaamoa hiustuotteita ostamalla.

Miten homma sitten oikein toimii? Four Reasons -kampaamot voivat halutessaan luoda itselleen profiilin Four Reasonsin verkkokauppaan ja kun kuluttaja menee ostoksille, hän voi valita oman kampaamonsa listalta (tai miksei jonkun ihan tuntemattomankin, mikäli oma kampaamo ei löydy listauksesta) ja kampaamo saa tosiaan tätä kautta provisiota ja tukea oman yrityksensä toimintaan. Koska palvelu on vasta lanseerattu ja vielä beta-vaiheessa, lista ei ole vielä huiman pitkä, mutta kampaamojen määrä pikkuhiljaa lisääntyy koko ajan, kun yhä useampi yrittäjä liittyy vähitellen mukaan. Kampaamoja voi hakea listalta esimerkiksi paikkakunnan mukaan. Ostoksille pääset tämän linkin kautta valitsemalla ensin kampaamon, josta haluat tehdä ostoksesi ja sitten vain klikkailemalla tuotteet ostoskoriin.

Käytännössä Four Reasons tarjoaa siis omille kumppanikampaamoilleen mahdollisuuden avata ”oman verkkokaupan” ilman suuria riskejä, sillä pienten kampaamoyritysten ei tällä tavalla tarvitse murehtia verkkokaupan logistisista kuluista tai tuotteiden varastoinnista. Tämä on minusta juuri sellaista mahtavaa luovuutta ja innovatiivista ajattelua, jonka avulla yhdistetään voimat suomalaisen yrittäjyyden tukemiseksi. Yhdessä tästä selvitään!

PS. Vinkkaan tässä samalla myös, että Four Reasons on myös mukana Suomen Mielenterveysseuran Mielinauha-keräyksessä, jolla tuetaan kotimaista kriisiauttamista. Elokuuhun asti jatkuvan kampanjan aikana Four Reasons lahjoittaa myydyistä Four Reasons Professional Silky Moisture– ja Brilliant Color -shampoista ja -hoitoaineista 0,40€ Mielinauha-kampanjaan. Tunnistat nämä tuotteet verkkokaupassa vihreästä Mielinauhasta, joka näkyy kampanjassa mukana olevien tuotteiden vierellä kuvassa. Mielinauha-keräykseen voi osallistua myös suoralla lahjoituksella esimerkiksi tekstiviestitse: tekstaa sana MIELI numeroon 16499 ja lahjoita 10€.  Voit myös tsekata Mielinauha-nettisivuilta erilaisia tapoja olla mukana auttamassa.

Jos hiusjutut kiinnostaa, tsekkaa myös nämä postaukset:

5 suosikkia: täsmätuotteet tyypilliselle suomalaishiukselle

Hyvän mielen hiusjuttuja – suomalaista luonnonkosmetiikkaa hiuksille

Kaunis ja helppo lainekampaus 5 minuutissa

Pastellipersikkainen kesätukka

♥ Paluu polkkatukkaan

Haaveista totta: Pupulandia goes Ginger

♥ Muodonmuutos: paluu kuparikutreista blondiksi

♥ Päiväni hiusmallina

Miten puhut itsellesi – Mitä kauneus minulle merkitsee

Photos: Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Kauneus

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ajattelin antaa kyytiä koko tukalle joten kai sitä voisi käydä ihan virallisesti, oikealla työntekijällä ajattamassa hiukset veks.
  Itse kaipailen lähinnä vakiodivarinpitäjää, ollut kaksi kk koronakaranteenissa (ihan vapaaehtoisesti). Alkaa sarjakuvat loppua ja on le catastroff!!

  ai niin, tuli sun sukunimestä mieleen että tiesitkö olevan rumpuja joita sanotaan roto tomeiksi? Mitähän tuo sun sukunimi oikein tarkoittaa, tiedätkö? Jää mieleen, on sen verran erikoisen kuuloinen.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Rototom

  • Tässä tilanteessa on moni arkinen rutiini tai paikka nyt jäänyt hetkeksi tauolle, mutta sitä ihanampaa on päästä sitten taas kampaajan tuoliin, vintage-putiikin rekkien äärelle ja ystäviä tapaamaan, kun tämä hässäkkä joskus on ohi. :) Ja enpä ollut ennen kuullutkaan roto tomeista – pitää tutustua tähän soittimeen! :D

 • m___m

  Olisin onneni kukkuloilla jos joku ihana yrittäjä alkaisi toimittaa Four Reasonsia myös ulkomaille. Tällaiselle perinteiselle suomitukalle tuotteet ovat nannaa, varsinkin ne tuuheuttavat muotoilutuotteet! Harmi vain että merkkiä on käytännössä mahdotonta saada rajan yli ellei kuljeta omassa matkalaukussa aina lomareissulta palatessa. Seuraava matkakin tosin taitaa lykkääntyä hamaan tulevaisuuteen…

  • Hei, minäpä vinkkaan tästä myös tuonne Four Reasonsille, että ulkomaan toimitusta toivotaan. :) Ehkäpä sellainenkin on mahdollista järjestää!

 • Jenina

  En ihan ymmärrä miksi ei voi mennä käymään kampaajalla normaalisti kun kerran valtioneuvoston sivuilla sanotaan seuraavaa: ”Kampaajat, parturit, fysioterapia jne. Näiden alojen yritykset voivat olla auki. Linjaus koskee kokoontumisia eikä yksilöllisten palvelujen tarjontaa. Myös yksilöllisten palvelujen tarjoajien on silti syytä ottaa huomioon poikkeusolot. Asiakkaiden välisiä etäisyyksiä olisi hyvä kasvattaa ja järjestää palvelut siten, että asiakkaiden kohtaaminen on minimissä.” Ja tämä linajus on ollut voimassa 18.3.2020 asti

  • Jenina

   ei siis 18.3.2020 asti vaan siitä alkaen.

  • ElinaS

   Ei kai kyse olekaan siitä saako kampaajalle mennä, vaan siitä onko sinne järkevää mennä. Voit itse oireettomana tartuttaa kampaajan tai hän sinut. Jos jotain asiaa ei ole erikseen kielletty, voi (ja pitää) silti käyttää omaa harkintaa niin kuin Jennikin on esimerkillisesti tehnyt.

   • Elina sen tässä aika hyvin sanoikin. Jokainen tekee toki omaa elämäänsä koskevat valinnat itse, mutta hallitus on ihan yksiselitteisesti kehottanut minimoimaan kaikkia ei-välttämättömiä sosiaalisia kontakteja, joten olen halunnut tätä neuvoa noudattaa. En ole niinkään huolissani itsestäni, mutta en halua olla vahingossakaan esimerkiksi oireettomana levittämässä tautia jollekin, joka kuuluu riskiryhmään. Koen myös, että minulla vaikuttajan on tässä erityisen tärkeä rooli osoittaa, että kunnioitan annettuja ohjeistuksia erityisen tunnollisesti, sillä en todellakaan halua olla antamassa esimerkkiä välinpitämättömyydestä viranomaisohjeita kohtaan tai välittää toiminnallani mielikuvaa, että on ok jatkaa omaa elämäänsä sosiaalisissa merkeissä kuten ennenkin. Aina löytyy heitäkin, jotka vähän piittaavat annetuista ohjeista, mutta en ainakaan omalla toiminnallani halua kannustaa ketään sellaiseen.

 • Kata

  Alkoi kiinnostaa sun kirjahyllyn sisältö eli siis ne kirjat

Related posts