6/05/20

Helppoa arkiruokaa: herkullinen kasvispasta

137

Onko nälkä ja mielikuvitus vähissä? Huomaan itse arjessa, kuinka helppoa on jumiutua tuttuihin ja turvallisiin kaavoihin ruoanlaitossa. Omat arkikokkailuni ovat yleensä oikein maistuvia, mutta vaihtelu virkistää. Olen joskus jakanut kavereiden kanssa niitä omia arjen helppoja ”go to” -sörsseleitä ja on aina ilahduttavaa huomata, miten erilaisia muiden kiirehetkien perussapuskat ovat. Toisten yksinkertaisistakin ruokaideoista saa usein uutta ajatusta omiinkin arkisiin kiirekokkailuihin.

Ajattelin, että tänään voisi olla hyvä hetki laittaa taas jakoon yksi tällainen oma helppo ja arkinen resepti, joka syntyi yksi päivä vain yhdistelemällä jääkaapista löytyneitä raaka-aineita. Ja koska tuli tosi hyvää, niin tätä on tullut tehtyä sen jälkeen jo monen monta kertaa. Simppeli pasta-ateria on nopea kokata eikä siinä ole mitään ihmeellistä, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan siinä ovat maut täydellisesti kohdallaan ja tuoreista raaka-aineista valmistettuna se maistuu erityisen hyvältä.

Instagramin puolelle ideoimani hömelö #teknokeittiö live -konsepti saa tällä viikolla jatkoa, mutta sipsien syömisen sijaan tällä kertaa tehdään ihan oikeasti ruokaa. Jos siis haluat huomenna torstaina 7.5. klo 19 osallistua IG liven puolella kanssani rentoon kokkailuhetkeen, jossa tehdään tätä helppoa pastaa, niin tästä löydät raaka-aineet ja helpot ohjeet jo etukäteen. Ja tiedoksi teille, jotka mieluummin mussutatte vain sipsejä, lauantaina 9.5. klo 19 on tulossa jälleen myös sipsi-live. Jos haluat virittäytyä tunnelmaan jo etukäteen, niin tsekkaa Spotifysta viime live-tuokion soittolista. Laitan jälleen näiden uusien lähetysten soittolistat jakoon, kun live on ohi.

Laitoin muutaman raaka-aineen sulkuihin reseptin loppuun, koska ne eivät ole mitenkään välttämättömiä ja ruoasta tulee herkullista ilmankin, mutta noita suluissa olevia voi oman maun (ja jääkaapin sisällön) mukaan lisäillä sekaan halutessaan. Valkosipulin määrä reseptissä saattaa kuulostaa suurelta, mutta lupaan teille, että määrästä huolimatta lopullisessa annoksessa valkosipuli maistuu hämmästyttävän vähän. Hyviä kokkailuhetkiä!

Herkullinen ja helppo kasvispasta

(2 henkilön annos)

 

300g täysjyväspagettia

ruokaöljyä

1 iso sipuli

5-7 valkosipulin kynttä

1 kesäkurpitsa

1 chili

rasia kirsikkatomaatteja (250g)

suolaa

pippuria

+

(pinjansiemeniä)

(parmesan-juustoa)

(1-2 tomaattia)

(6-7 herkkusientä)

 

Laita pastavesi kiehumaan. Paloittele sipuli pieneksi sekä siivuta valkosipuli ohuiksi lastuiksi. Leikkaa chili pituussuunnassa kahtia ja poista siemenet (tai jos haluat tulisempaa, jätä siemenet mukaan). Leikkaa chili ohuiksi siivuiksi ja paloittele kesäkurpitsa ”tikuiksi”. Jos käytät myös herkkusieniä, paloittele ne ohuiksi siivuiksi. Lisää kaikki ainekset pannulle, lorauta reilusti öljyä ja anna ruskistua.

Laita spagetti kiehumaan. Kun pannulla paistuvat vihannekset ovat mukavasti ruskistuneet, lisää halutessasi joukkoon pinjansiemenet ja anna niiden ruskistua hiukan. Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia ja lisää pannulle. Anna niiden pehmetä pannulla ja sekoittele kasviksia. Jos haluat pastasta vielä tomaattisemman, voit halutessasi paloitella sekaan myös tavallisen tomaatin tai pari. Kun tomaatit ovat kypsyneet, rouhi lopuksi sekaan merisuolaa ja mustapippuria.

Kun spagetti on kypsynyt ja sopivasti ”al dente”, valuta keitinvesi pois ja annostele pasta lautasille. Annostele päälle pannulta kasvikset ja sekoita. Voit halutessasi raastaa päälle parmesania makua antamaan.

*

Lisää helppoja ja herkullisia ruokaideoita löydät täältä. Kokeile myös PPP-pastaa! :)

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Koti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts