29/04/20

Afterwork-podcast: 10 + 1 aarretta arkistojen kätköistä, vol. 2

2 72

Afterwork-podcast jatkaa yhä pientä kevätlomaansa, mutta sillä aikaa olemme koonneet teille arkistojen helmiä menneiden 2,5 vuoden ajalta. Jaoin viime viikolla 10 + 1 vanhaa jaksoa, jotka ovat jääneet erityisesti mieleen ja tällä viikolla on jaossa toinen samanmoinen setti. Mukana on tosi vanhoja jaksoja sieltä ihan ensimmäiseltä podcast-syksyltä tuoreempiin lemppareihin. Olisi hauskaa kuulla, mitkä jaksot ovat jääneet erityisesti teillä unohtumattomina mieleen?

Ja hei, jos olet tänään illalla linjoilla, niin viime hetken vinkkaus: liity seuraamme virtuaaliselle afterworkille IG liven puolella. Juttelemme ”live-podcastissa” tänään muun muassa siitä, miten eristäytyminen ja kotona pysyttely ovat vaikuttaneet parisuhteeseen sekä deittailuun. Jos et ennätä reaaliajassa mukaan, niin liven voi katsella 24 tunnin ajan Afterworkin IG-tilillä myös jälkikäteen.

Tässä jälleen kerran joukko podcast jaksoja menneiltä vuosilta sekalaisessa järjestyksessä. Uusia jaksoja on luvassa jälleen parin viikon päästä!

97. Syyllistytkö tietämättäsi rasismiin?

Kukaan meistä ei ajattele olevansa rasisti, mutta silti saatamme tahattomastikin sanoa tai tehdä asioita, jotka asettavat ihmiset eriarvoiseen asemaan – joskus silloinkin, kun tarkoitamme vain hyvää. Tällä kertaa Afterworkin äärellä pureudutaan juuri näihin tilanteisiin: millaista on esimerkiksi työelämässä tapahtuva tiedostamaton syrjintä ja rakenteellinen rasismi? Entä mitä ovat mikroagressiot tai rodullistaminen? Näistä teemoista jutellaan tämän viikon jaksossa asiantuntijan seurassa.

26. Nostalgiatripillä

Nintendo, slämärit, Bula-hatut, c-kasetti, Turtlesit ja Spice Girls. Muistatteko näistä kaikki? Tällä kertaa Afterworkin äärellä muistellaan menneitä ja sukelletaan lapsuusmuistoihin kultaisille 80- ja 90-luvuille. Millaisia ongelmia saattoi kohdata aikana ennen kännykkää? Entä kuka oli suosikkihahmo Beverly Hills -sarjassa?

73. Yhden illan juttu – huumaa vai harmia?

Spontaani hetkessä eläminen voi kaduttaa seuraavana aamuna todella paljon. Yhden yön jutut tuovat monelle kaivattua säpinää sinkkuelämään ja onnistuessaan sellaisesta voi lopulta kehkeytyä vaikka koko elämän kestävä parisuhde. Miksi kuitenkin niin moni yhden illan suhde aiheuttaa morkkista? Ja millaisia ovat Afterworkin mieleenpainuvimmat yhden yön kohtaamiset?

47. Siitä puhe, mistä puute

Mitä jos seksi ei kertakaikkiaan vain maita? Entä miltä tuntuu, kun kumppani ei halua? Tänään Afterworkin äärellä jutellaan haluttomuudesta. Aihe on haastava ja henkilökohtainenkin. Jaamme keskustelussa avoimesti, millaisia kokemuksia meillä on tästä parisuhteen möröstä ja pohdimme, millaisia keinoja sen kukistamiseksi voisi keksiä?

87. Yksinäisyys

Juhlapyhät ovat monelle yksinäistä aikaa. Ja suurin osa ihmisistä tuntee jossakin elämäntilanteessa yksinäisyyttä. Afterworkin äärellä pohditaan tässä jaksossa, miltä yksinäisyys tuntuu ja onko sosiaalisesta mediasta enemmän haittaa vai hyötyä yksinäisyyttä tunteville?

3. Vauvauteluja ja biologisen kellon tikitystä

Tällä kertaa jutellaan kolmekymppisille naisille tutusta aiheesta: vauvahaaveista ja biologisen kellon tikityksestä. Joko AW-porukalla on paineita tai haaveita ilmassa? Entä ne iänikuiset kyselyt lisääntymishaluista – onko vauva-asioista uteleminen koskaan sopivaa?

48. Kateudesta vihreä

Miksi muut saa aina kaiken ja minä en koskaan mitään? Sisimmässä jäytävä kateus on varmasti tuttu tunne monelle, ehkäpä jo lapsuudesta saakka. Se voi pahimmillaan pilata itsetunnon ja ystävyyssuhteet, mutta voiko kateudesta olla myös hyötyä?

33. Uskonto ja kulttuurierot ihmissuhteissa?

Kuinka suuri merkitys uskonnolla tai kulttuurilla on ihmissuhteissa? Afterworkin äärellä pohdiskellaan tässä jaksossa uskontoa, elämänarvoja sekä kulttuurieroja blogimaailmastakin tutun vieraan kanssa, sillä studioon istahti tällä kertaa kanssamme vanhoillislestadiolaisessa yhteisössä kasvanut bloggaajaystäväni Viena. Poikkeavatko Vienan kokemukset omistamme? Entä voiko esimerkiksi eri uskontokunnista tulevilla olla sittenkin aika paljon yhteistä?

111. Vituttaako, vol. 2

Tänään on lupa päästellä höyryjä ja avautua! Viikon jaksossa ei säästellä sanoja, vaan Afterworkin äärellä annetaan tulla täyslaidallinen kaikesta, mikä ottaa päähän juuri nyt. Jaossa ovat myös parhaat vinkit, miten toimia silloin, kun uhkaa keittää yli.

14. Luova kaaos vai kaikki tiptop?

Joulu lähestyy ja sitä myöten myös joulusiivous. Harva asia aiheuttaa perheissä ja parisuhteissa yhtä paljon erimielisyyksiä ja kitkaa kuin siivoaminen ja kotityöt. Keskustelimme tämän viikon podcastissa siivousasioista: kuka meidän porukastamme on neuroottinen jynssääjä, kuka suurpiirteinen huithapeli ja kuka jotakin siltä väliltä? Tänään Afterworkin äärellä paljastetaan, millaisia siivouspersoonia olemmet sekä se, että pitääkö ne pölyt nyt pyyhkiä ennen vai jälkeen imuroinnin…

+

100. Halloween-special: Mysteerejä ja yliluonnollisia ilmiöitä

Ufoja, spiritismiä ja outoja hissirituaaleja… Millaisia yliluonnollisia kokemuksia meillä on? Kenen kesämökillä on tehty ufohavaintoja? Entä miksi spiritismi voi olla Tinderiä houkuttelevampaa ajanvietettä? AW:n 100. jakso on omistettu Halloweenin kunniaksi mysteereille ja kauhutarinoille. Vieraana viikon jaksossa on graafikko, DJ & kissanainen Maria ”Bifu” Ahonen.

Podcast-jaksojamme voi kuunnella esimerkiksi SpotifyniTunesinAcastin sekä muiden podcast-sovellusten kautta. Löydät kaikki aiemmin julkaistut AW-jaksot myös tämän linkin takaa.

 

Photo: Lilli Salminen

Tags: , , , , ,

Categorised in: Elämä

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Amy

    Mielenkiintoisia aihepiirejä, kunhan saan sopivan hetken niin tutustun tarkemmin ainakin vauvautelut ja rasismi jaksoihin.

    Sitten kysymys täysin toisesta aiheesta: onko sinulla käytännön kokemusta miten silkkiset vaatteet kestää käytössä? Lähteekö helposti langanvetoja tms jos vähänkin kangas johonkin osuu? Onko elo vain yhtä varomista ettei kankaalle vaan satu mitään? Tilasin upean Uhanan silkkimekon mutta nyt mietin onko tämä nyt liian herkkä materiaali arkitoimistokäyttöön..
    Nettiä olen yrittänyt selailla, mutta en oikein ole löytänyt kuin ne perusohjeet varovaisesta pesusta jne

    • Kiva kuulla, että teemojen joukosta löytyy sinua kiinnostavia aiheita. :) Ja mitä tulee silkkivaatteisiin, niin sanoisin, että toki herkän materiaalin kanssa kannattaa aina olla vähän varovainen, mutta itse olen kyllä käyttänyt silkkisiä vaatteitani aika vapautuneesti. Erilaisissa silkkilaaduissakin on todella paljon eroja herkkyyden suhteen ja esimerkiksi kankaan paksuus vaikuttaa paljon siihen, miten hyvin se sietää esimerkiksi karheita pintoja, tms. En ole juuri koskaan saanut silkkivaatteisiini silmäpakoja, joten en pidä riskiä valtavan suurena, mutta onhan se tietysti aina olemassa. Uskaltaisin kyllä käyttää silkkimekkoa arkenakin toimistossa, mutta neuvon katsomaan ja tunnustelemaan vähän, mihin mekko yllään istahtaa. Olen rikkonut useammat sukkahousut karheaan tai lohkeilleeseen puupintaan esimerkiksi tuolin reunassa eli kaikenlaisia hiomattomia tai karkeita istuimia kannattaa silkkimekko päällään vähän varoa, mutta muuten sen vaatteen kanssa voi minusta elää ihan normaalisti. :)

Related posts