22/04/20

Afterwork-podcast: 10 + 1 aarretta arkistojen kätköistä, vol. 1

1 64

Afterwork-podcast viettää parhaillaan pientä luovaa taukoa käytännön äänityshaasteista johtuen, mutta palailee linjoille etä-äänitysten voimin lähiviikkoina. Olemme tehneet podcastia jo pian 3 vuotta ja siinä ajassa olemme ehtineet äänittää kaikkiaan 119 jaksoa. Se on melkoinen määrä! Uusia jaksoja odotellessa kokosimme listaa omiksi ja yleisön suosikeiksi nousseita jaksoista, jotka voisivat ansaita vielä uudenkin kuuntelun. Ja erityisesti, jos nämä ovat vielä kokonaan kuulematta, suosittelemme! :) Mukana on sekä kevyempää hupia että painavampaa asia – ja muutama jakso vähän siltä väliltä. Jaksot ovat listalla sekalaisessa järjestyksessä, mutta kunkin jakson edessä näet jaksonumeron, joka auttaa sen löytämistä jaksokirjastosta. Ja ensi viikolla on tulossa vielä toinen setti arkistojen aarteita!

Tiedoksi tuoreille kuulijoille, että Afterwork-podcastin kokoonpanoon kuuluivat alun perin minun lisäkseni Petra ja Rina, mutta 1,5 vuoden yhteisen taipaleen jälkeen Rina joutui jättäytymään pois porukasta ja hänen tilalleen puikkoihin hyppäsi Meri. Myös Petra piti vuonna 2018 äitiysvapaata, joten tuona aikana podcastissa oli mukana paljon vaihtuvia vieraita.

Ja hei, meillä on myös Instagram-tili nimellä @afterworkpodcast. Järjestimme viime viikolla AW-historian ensimmäisen IG live -lähetyksen ja sellainen on tulossa ainakin vielä ensi viikolla, joten kannattaa klikkailla tili seurantaan, niin et missaa livelähetystä!

11. Puolukkapäivät

Puolukkapäivät, menkat, kuukkarit, hilloviikot – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tällä kertaa puhutaan menkoista! Kuukautiset ovat jokaista naista koskettava riesa, mutta silti niihin liittyy kaikenlaista ujostelua ja mystiikkaa. Nyt nostetaan kuukuppi pöydälle ja pureudutaan naiseuden ytimeen.

65. Kauneuskatastrofeja

Oletko koskaan istunut kampaajalla ja tajunnut, että nyt menee pieleen ja pahasti? Tällä kertaa Afterworkin äärellä jaetaan epäonnisimpia kampaajakokemuksia ja kamalimpia kauneusmuistoja. Ketkä kaksi ovat itkeneet hiustenleikkuun jäljiltä? Entä kenen kampaamokäynti päättyi lääkärireissuun?

76. Pelottaako?

Ahtaat paikat, hämähäkit, piikit ja verikokeet… Kaikki nämä ovat aika yleisiä pelkojen kohteita, mutta kun Afteroworkin äärellä ryhdytään juttelemaan fobioista, paljastuu, että meillä on toinen toistaan kummallisempia pelkoja! Takaamme, että osalle niistä ei voi olla nauramatta…

28. Kannattaako mennä naimisiin?

Tämän viikolla Afterworkin äärellä jutellaan avioliitosta. Vaikka erotilastot sitkeästi kertovat samaa faktaa, eli noin puolet avioliitoista päättyy eroon, silti moni haluaa ehdottomasti mennä naimisiin. Miksi ihmeessä? Rakkauden lisäksi löytyy liuta syitä solmia avioliitto. Mitä nämä syyt ovat ja onko meillä AW-mimmeillä aikeita astella alttarille tulevaisuudessa?

21. Vituttaako?

Eniten vituttaa kaikki, vai onko näin? Tässä jaksossa Afterworkin äärellä mietitään, mikä kismittää juuri nyt. Entä minkä asioiden arvelemme ärsyttävän meissä itsessämme muita? Kerrankin saa avautua ihan kunnolla kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä!

74. Oma tyyli hukassa – miten löytää oma tyyli-identiteetti?

Paras tyylivinkki, jonka tulet koskaan kuulemaan: älä pukeudu muita varten! Oma tyyli löytyy kokeilemalla, mutta harmittavan moni saattaa jännittää vaikkapa huulipunan käyttöä murehtiessaan, mitä muut ajattelevat. Afterworkin äärellä pohditaan, miten jännityksestä pääsee yli ja miten oma tyyli-identiteetti oikein rakentuu.

29. Mikä ihmeen sukupuolisensitiivisyys?

Sininen on poikien väri ja vain tytöt leikkivät barbeilla. Vai miten se meni? Viime vuosina on keskusteltu paljon sukupuolisensitiivisyydestä, mutta sana herättää yhä monissa hämmennystä. Termi sekoittuu usein sukupuolineutraaliin ja keskustelupalstat täyttyvät huolestuneista ja tuohtuneista kannanotoista siihen, kuinka miehet eivät enää saa olla miehiä ja naiset naisia, vaikka siitähän ei laisinkaan ole kyse. Niinpä tartuimme tällä kertaa Afterwork-mimmien kanssa tähän aiheeseen ja  pohdimme sukupuolirooleja, sopivia termejä ja olimme hetkittäin itsekin aivan pää pyörällä tässä sopassa. Taustoitusta jaksolle löydät halutessasi täältä.

38. Riikinkukko tunkiolla ja muita suomalaisia sananlaskuja

Itku pitkästä ilosta, vai miten se meni? Tällä kertaa Afterworkin äärellä jutellaan suomalaisista sananlaskuista ja pohditaan, miksi ihmeessä moni niistä on niin negatiivisia. Vieraanamme on Sonja, joka paljastuu keskustelun lomassa melkoiseksi sananlasku-intoilijaksi – harmi vain, että useimmiten Sonja käyttää sananlaskuja täysin väärin ja kääntää niitä myös hyvin hämmentäviksi englanninkielisiksi versioiksi. Tuleepa pohdintojen lomassa myös keksittyä pari ihan uuttakin sananlaskua.

72. Parisuhdeväkivallan uhrit – yksi meistä

1/3 suomalaisnaisista on kokenut parisuhteessaan väkivaltaa, ja tämä prosenttiluku toteutuu myös Afterworkin äärellä: yksi meistä on ollut väkivaltaisessa suhteessa. Tässä jaksossa pohditaan, mikä saa jäämään väkivaltaiseen suhteeseen? Mikä lopulta katkaisi kierteen? Entä millaisia neuvoja väkivaltaa kokenut antaisi muille uhreille sekä heidän läheisilleen?

82. Julkkisjuoruspesiaali

AW goes Tuplakääk! Tällä kertaa Afterworkin äärellä sukelletaan julkkisjuorujen maailmaan ja jaossa on myös muutama aika herkullinen tarina omistakin kohtaamisista supertähtien kanssa. Mitä tapahtui, kun Meri kohtasi Steven Tylerin Stockmannilla? Entä kuka Sinkkuelämää-tähti on tullut Petran juttusille keskellä katua? Tästä jaksosta saat päivän parhaat naurut.

Ja bonuksena kirsikka kakun päälle eli Afterworkin ihkaensimmäinen jakso ikinä. Tätä kuunnellessa voi todeta, että melko pitkälle on parissa vuodessa päästy ja onneksi vähän kehityttykin.

1. Afterwork esittäytyy

Tuleeko Afterwork opettamaan sinulle jotain uutta? Noh, ei välttämättä. Mutta takaamme, että sinulla tulee ainakin olemaan hauskaa. Tunnet olosi ehkä vähemmän eksyneeksi, tai jos olet vielä eksynyt, et ainakaan ole enää yksin! Lyhyesti sanottuna Afterwork on rentouttava “terapiahetki” hyvien ystävien seurassa, jossa parannetaan maailmaa. Aiheita maan ja taivaan väliltä, kepeistä jutuista, syvällisempiin keskusteluihin.

Podcast-jaksojamme voi kuunnella esimerkiksi SpotifyniTunesinAcastin sekä muiden podcast-sovellusten kautta. Löydät kaikki aiemmin julkaistut AW-jaksot myös tämän linkin takaa.

Olisipa muuten hauska kuulla, mitkä jaksot ovat jääneet erityisesti teille ikimuistoisina mieleen! :) Myös aihetoiveita tuleviin jaksoihin saa esittää!

 

Photo: Janita Autio

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Tuo parisuhdeväkivaltajakso on kyllä jäänyt mielen syövereihin. Petran tarinaa kuunnellessa tuli itku.
    Jos taas mietin jaksoa, josta tuli hyvä mieli, tuo julkkisjuorujakso oli kyllä mainio. :D Lisää kaivataan!
    Olisi muuten kiva, jos podcastissa joskus vierailisi joku mies! :)

Related posts