17/04/20

Mietteitä hyvän viikon varrelta

93

Tällä viikolla ei ole ehkä ollut mikään maailman aikaansaavin olo, mutta sen sijaan minulla on ollut hauskempaa kuin aikoihin ja tuntuu, että pää pursuilee kaikkia hauskoja ideoita. Kuten olen monesti todennut ennenkin, luovuus vaatii ympärilleen joutilaisuutta. Ehkä voisi ajatella, että viikon varrella otettu aika haahuilulle on ollut kuin laittaisi rahaa luovuuden pankkiin. Tämä on ollut hyvä viikko. Tässä mietteitä ja koottuja juttuja viikon varrelta:

♥ Heti ensimmäiseksi pitää huikata viime hetken vinkkaus, että mikäli kaipaat perjantai-iltaan jotakin puuhaa, niin liity Afterwork-podcastin seuraan lasilliselle IG Liven puolella klo 18 tänään! Höpöttelemme AW-mimmien kanssa siellä tuokion verran tänään, mutta ei hätää, jos et heti klo 18 ehdi paikalle, tunnelmiin voi liittyä mukaan myöhemminkin. :)

♥ Toinen viihdetärppi perjantai-iltaan tulee tässä: pääsin paljastamaan nolouksiani Kaverin Puolesta Kyselen -mimmeille eilen Yle Olohuone -ohjelman suorassa lähetyksessä, joka oli omistettu eilen mokailulle ja noloille tilanteille. Jos siis kaipaatte vähän naurua päivään, niin kannattaa katsoa tuo jakso Yle Areenasta! Meikäläisen tarina kuullaan siinä noin 55 minuutin kohdalla.

♥ En tiedä, onko se välittynyt myös sinne ruudun toiselle puolen, mutta minulla on ollut tällä viikolla hauskempaa somessa ja Instagramissa kuin todella pitkään aikaan. Jotenkin tämä tilanne on tuonut näihin some-meininkeihin ihan uudenlaista vuorovaikutuksellisuutta. Ja toisaalta tämä kotona oleileminen on mahdollistanut myös sen, että on aikaa hölistä ja touhuta kameran edessä tavallista enemmän. Ja ehkä on ollut aikaa myös sille luovuudelle. Ryhdyin tällä viikolla tekemään IG storyn puolelle päivän asu -videoita, joilla esittelen tanssahdellen, mitä kulloinkin on päällä. Ei tarvita mitään hienoja kuvaussessioita tai sen kummempia järjestelyitä: asettelee vain kännykän kaapin päälle, laittaa musiikkia soimaan ja pistää pyörähdellen. Tämä on ollut kiva haaste myös itselle hyödyntää omaa vaatekaappia mahdollisimman monipuolisesti. Ei nimittäin viitsi jäädä viikoksi jumittamaan samaan asuun, vaan tekee mieli pukea ylle jotakin piristävää joka päivä.

♥ Tällä viikolla syntyi myös hauska idea, minkä tiimoilta minä voisin järjestää oman live-lähetyksen Instagramissa. Kaikilla tuntuu nyt olevan IG livejä ja kokkaus-livejä, niin heitin vitsinä ilmoille, että pitäisikö järjestää jokin #teknokeittiö live, missä kokkaisin jotakin idioottihelppoa ruokaa teknon tahtiin. Hieman omaksi yllätyksekseni konsepti sai niin paljon kannatusta, että tämä on toteutumassa todennäköisesti ensi viikolla. Tosin kokkaus vaihtui sipsien syömiseen yleisön ehdotuksesta. Lupaan, että se kokkaushetkikin on vielä tulossa ja deep housen rinnalla tullaan kuulemaan myös #jazzkeittiö ja ehkäpä muitakin genrejä, ellei tuo ensimmäinen lähetys ole aivan täysi floppi…

♥ Jos muuten kiinnostaa lukea koronatilanteen vaikutuksista vaikuttajamarkkinointiin, niin tänään julkaistiin Markkinointi & Mainonta -lehden nettisivuilla aiheesta artikkeli, johon myös minua haastateltiin. Minun lisäkseni jutussa mietteitään jakaa Hanna Gullichsen, jonka sunnuntaiserviisi-livet ovat ilahduttaneet lukemattomia kotikokkailijoita ympäri Suomen.

♥ Kaiken ilottelun keskellä mielessä on ollut myös huolta ja siksi haluan tästäkin postauksesta omistaa muutaman rivin tärkeälle asialle. Tämä koronatilanne iskee kaikkein kovimmin heihin, joilla on jo valmiiksi vaikeuksia, rahahuolia tai muita ongelmia. Jos olet miettinyt, miten voisit tässä tilanteessa olla avuksi, niin Jokaiselle lapselle lounas -kampanjan avulla on mahdollisuus tukea vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevia perheitä. Mukana keräyksessä on monia eri järjestöjä ja säätiöitä ja sen organisoi Venner, joka tukee vähävaraisia perheitä ruokakasseilla läpi vuoden myös kriisitilanteen ulkopuolella. Lahjoitussumman voi jokainen valita itse ja jokainen lahjoitus on tärkeä, oli summa sitten 15€ tai 90€ tai mitä tahansa siltä väliltä. Jälkimmäisellä saa 4-6 hengen perheelle ruokakassin viikoksi, mutta pienikin apu on arvokasta. Kampanjan avulla halutaan varmistaa, että yksikään lapsi ei jää tämän poikkeuksellisen tilanteen aikana vaille lämmintä ruokaa. Lisää pääset lukemaan Vennerin nettisivuilta.

♥ En ole sortunut tilailemaan tämän kotielämän keskellä verkkokaupoista juuri mitään, mutta yhden asian ostin! Ostoskoriin tarttui jännittävä soitin nimeltä kalimba, jota myös sormipianoksi kutsutaan. Hurahdin tähän ajatukseen, kun kyseinen soitin tuli Instagramin virrassa vastaan ja sen ääni oli niin kaunis. Ei mennyt kuin pari päivää ja soitin ilmestyi jo ovelle. Olen tänään näppäillyt sitä ensimmäistä kertaa ja innostuneena odotan, mitä tästä vielä seuraa. Pääsette ehkä kuulemaan näitä amatöörin koronakonsertteja vielä tulevaisuudessakin – aerofonisoolojen lisäksi kenties myös kalimballa.

♥ Nämä kuvat on napattu jo ennen koronakaaosta, mutta tuo Hálon ihana kimonotakki on ihan omiaan myös tänne kotoilutunnelmiin. Olen käyttänyt kaunista vaatetta niin aamutakkina kuin tällä tavalla farkkujen ja topinkin kanssa. On ihana huomata, kuinka Reidas Särestöniemen taide elää tällä tavalla uudelleen näissä Hálon vaatteissa. Kotimaisella ja hitaaseen muotiin uskovalla merkillä on muutenkin aivan ihania vaatteita – ajattomia, laadukkaita ja kauniita.

kimonotakki // kimono jacket Hálo (2018)*

farkut // jeans COS (2018)

silkkitoppi // silk top Twist & Tango (2015)*

kengät // shoes A Pair (2018)

korvakorut // earrings Whistles (2019)

* saatu blogin kautta / gifted

Photos: Meri Milash

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti, Musiikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts