14/04/20

Musiikkia keskittymisvaikeuksiin

2 67

Ai että teki hyvää pitää pääsiäisen ajan ihan kunnolla lomaa ja unohtaa koko blogi muutamaksi päiväksi tyystin. Vaikka oma arki on jatkunut tämän poikkeustilanteenkin keskellä aika samaan tapaan kuin ennenkin, on minullakin välillä hetkiä, jolloin tuntuu, että kaiken myllerryksen keskellä on vaikea keskittyä. Toisaalta tämä kotona oleilu on antanut aikaa ajatella, inspiroitua ja kirjoittaakin. Mutta viime viikolla tuntui, että jatkuvan tekemisen rinnalle kaipasi myös pientä paussia. Tämä viikko on lähtenyt vähän tahmeasti käyntiin – liekö jäin vielä lomatunnelmiin haahuilemaan. Mutta eiköhän tämä tästä taas lähde!

Vaikka rakastan musiikkia, se häiritsee välillä keskittymistäni. Tai ehkä se häiritsee keskittymistäni juuri siksi, että musiikki-intoilijana harhaudun liiaksi kuuntelemaan, mitä siellä biisissä tapahtuu. Tästä syystä kuuntelen aika vähän musiikkia töitä tehdessäni ja silloinkin, kun kuuntelen, valikoituu taustalle usein instrumentaalimusiikkia ja mieluiten jopa sellaista aika monotonista äänimaailmaa, jotta keskittyminen ei herpaannu. Minimalistisimmillaan taustalla saattaa soida jotakin hyvin pelkistettyä teknojytkettä: rytmikäs biitti antaa sopivan aggressiivisesti puhtia, mutta melodia ei vie liikaa mennessään.

Rakastan sellaista oikein synkkää teknoa ja deep housea. Jos pitäisi valita, minkä musiikin tahtiin tanssin ja bailaan kaikkein mieluiten, se olisi juuri tällaista tummasävyistä, minimalistisen melodista meininkiä. Naurattaa, että en tätäkään tekstiä kirjoittaessani malta olla samalla hytkymättä, kun Township Rebellionin Aphrodite soi taustalla. Ja naurattaa vielä enemmän, kun huomaan kuinka poikakaveri hytkyy keittiössä oman läppärinsä äärellä. Huusi kyllä äsken sieltä nauraen: ”Sä oot ihan hullu!”

Mutta siis, nauttikaa! Loistavaa musiikkia sekä bailutunnelmiin että pientä buustia kaipaavan työvireen taustalle. Olisi muuten kiinnostavaa kuulla, onko siellä muita tämän tyyppisen musiikin ystäviä linjoilla? Veikkaan, että ihan kaikki musiikkipostausteni ystävät eivät tästä syty, mutta tällaista on kyllä tulossa vielä varmasti jatkossakin kaiken jazzin ja muun lempeämmän rinnalla. Aiemmin tekemäni musiikki-aiheiset postaukset ja vinkkaukset löydät täältä sekä täältä.

 


Categorised in: Musiikki

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • pri

    Hyvää musaa! Tuo kuvaus ”tummasävyinen, minimalistinen melodinen meininki” on loistava!

  • Kyyyllä voisin tätä pidempäänkin kuunnella, pannaan nimi mieleen, kiitos vinkistä.
    Yleensä kuuntelen keskitymismusana vähän duurimpaa settiä, olin aivan hurahtanut Tieston ISOS-sarjaan nelosen ollessa suosikki.
    Kokeileppas sellaista suomiorkkaa kuin Virta, niiltä on ilmestynyt kaksi levyä, spotifystä löytyy. On the run on ns. ”hitti”

Related posts