9/04/20

Kotiarkea, sarjamaratoneja ja kesämekkoja

12 152

Mitä kuuluu? Tein pari päivää sitten aikani kuluksi ja siivoamista vältellessäni Instagramin puolelle kysely-storyn, missä ihmiset saivat kysellä minulta mitä vain. Joku kysyi vain, että ”Mitä kuuluu?” Siitä tuli jotenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvä mieli. Niinpä ajattelin kysyä nyt samaa myös teiltä. Ja kertoilla tässä samalla vähän omia viimeaikaisia kuulumisiani, vaikka eipä tänne arkeen mitään niin kummallista tällä hetkellä kuulu, kun päivät kuluvat lähinnä kotona töitä tehdessä. Harmittaa vähän, että suunniteltu pääsiäisreissu Annen luo peruuntui, mutta se nyt on tämän kaiken keskellä maailman mitättömin murhe. Kylään ehtii onneksi myöhemminkin!

♥ Yksi parhaista jutuista kotitoimistolla työskentelyssä on se, että voi pukeutua ihan miten haluaa tai jättää vaikka kokonaan pukeutumatta. Yhtenä päivänä tein työpäivän silkkisessä aamutakissa ja sudin huuliin huulipunaa – ihan vain, koska siitä tuli hyvä mieli. Toisena päivänä laitoin päälle kesämekon ihan muuten vain, koska eipä tässä kesken työpäivän tarvitse uloskaan lähteä. Eilen kökötin läppärin äärellä koko päivän kulahtaneessa topissa ja rennoissa kirpparihousuissa. Olen jopa vähän innostunut katselemaan vaatekaappiani sillä silmällä, että tässä tilanteessa voisi hyvin pukea päälle joka päivä jotakin vähän hauskaa ja yllättävää piristykseksi itselle.

♥ Samalla, kun nautin pukeutumiseen liittyvistä vapauksista ja vaatteet tuntuvat arkisissa valinnoissa aika toissijaiselta asialta, olen huomannut suhtautuvani meikkaamiseen ihan toisin. Jostain syystä saan kaiken tämän kotoilunkin keskellä suurta iloa siitä, että meikkaan vähäsen. Se voi kuulostaa hassulta, mutta jotenkin saan siitä sellaisen ryhdikkäämmän ja paremman fiiliksen, vaikka kukaan ei näkisi minua tai en kuvaisi ainoatakaan somevideota koko päivänä. Toisaalta olen juuri niitä ihmisiä, jotka saattavat muutenkin meikata kotona vain omaksi ilokseen ihan muuten vain. Osa tuntuu kummastelevan ja vähän paheksuvankin tällaista – jotenkin ilmeisesti meikkaamattomuus olisi jotenkin luonnollisempi tapa olla. Olen itse asiassa sivunnut meikkaamiseen ja meikkaamattomuuteen liittyvää arvostelua ja sheimausta aiemminkin. Jos kiinnostaa lukea tuo juttu, niin se löytyy tämän linkin takaa. Minä olen sitä mieltä, että jokainen tehköön juuri niin kuin itsestä hyvältä tuntuu. Jos meikkaaminen nostattaa mielialaa myös kotitoimistolla, niin antaa mennä. Suosittelen erityisesti huulipunaa!

♥ Jos joku ehti eilen ihmetellä, missä viipyi viikoittainen Afterwork-jakso, niin tiedoksi täälläkin, että päätimme tosiaan nyt jäädä podcastin kanssa pienelle luovalle tauolle, kun studioäänitysten tekeminen ei juuri nyt ole mahdollista. Jos studio on yhä kuukauden päästä kiinni, todennäköisesti jatkamme siinä tapauksessa etä-äänitysten parissa. Sitä odotellessa on kuitenkin luvassa kaikkea mukavaa Instagramin puolella, joten kannattaa klikkailla Afterworkpodcast-tili seurantaan. Aiemmat AW-jaksot löydät puolestaan täältä.

♥ Tein viime viikolla Instagramin puolella pienen yhteistyön paperikauppa Putingin kanssa ja sen tiimoilta päätin lähettää kasan postikortteja ja ilahduttaa läheisiäni. Rehellisesti sanottuna en edes muista, milloin olisin viimeksi kirjoittanut kirjeen. Postikortinkin olen tainnut edellisen kerran lähettää joskus muutama vuosi sitten. Nykyään postiluukusta ei tupsahtele kuin laskuja ja mainoksia, joten tämä on hauska tapa yllättää esimerkiksi isovanhemmat tai ystävä, jota ei nyt hetkeen pääse moikkaamaan kasvotusten. Ja onpa ollut hauskaa myös odotella ystävien reaktioita, kun yllätykset pikkuhiljaa kolahtelevat postiluukuista perille – iloa molemmissa päissä!

♥ En ole vieläkään ehtinyt ryhtyä mullanvaihtohommiin, vaikka olen suunnitellut sitä jo varmaan 1,5 kuukautta. Sen sijaan saatoin sortua tilaamaan itselleni muutaman viherkasvin lisää… Kukkarivistö on harventunut talvipimeällä muutaman yksilön verran, joten tuumin, että taas voi vähän hommata täydennystä. Tällä kertaa on tulossa ihan uusia tuttavuuksia kuten kolibrikukka ja pari maijaa. Jännittävää! Myös hyviä hoitovinkkejä saa laittaa jakoon. :)

♥ Tuntuu, että viikonpäivät ovat tämän kotiarjen keskellä ihan sekaisin. Yrittäjänä sitä on tottunut tekemään töitä monesti viikonloppuisinkin, joskin olen viime kuukausina yrittänyt rajata työaikaa selkeämmin. Mutta nyt tässä poikkeustilanteessa tuntuvat menevän arki- ja pyhäpäivät ihan sekaisin. Olen yrittänyt pitää normaaleista arkirutiineista kiinni tämän kaiken keskellä – se auttaa päätä pysymään kasassa. Silti tällä viikolla on tuntunut, että päivät valuvat vain jonnekin. Mielestäni eilen oli vasta maanantai ja päivät ovat kuluneet kaikkeen epämääräiseen säätämiseen ja sähköpostirumbaan ja yhtäkkiä huomasin, etten ole pariin päivään onnistunut julkaisemaan yhtäkään postausta. Kraah. No tässä olisi nyt sitten näitä sekalaisia horinoita!

♥ Saimme jokin aika sitten urakoitua  Mad Menin loppuun asti ja voin kertoa, että 7 vuoden tauko oli tehnyt tehtävänsä: puolet juonikuvioista oli ehtinyt matkan varrella vaipua unholaan. Niinpä katseluelämys oli melkein yhtä yllätyksellinen minulle kuin poikaystävällekin, joka näki sarjan ensimmäistä kertaa vasta nyt. Jos et ole vielä katsonut tai edellisestä kerrasta on jo vierähtänyt vuosia, suosittelen. Tämä on minusta yksi kaikkien aikojen parhaista sarjoista! Mad Men on tällä hetkellä katsottavissa sekä HBO Nordicilla että Netflixissä.

Olen alkanut katsella HBO:lta koukuttavaa Liar-sarjaa, jossa raiskatuksi tullut nainen yrittää saada tekijän vastuuseen ja joutuu ihan karmeiden käänteiden keskelle sotkun selvittelyssä. Toinen samaa aihetta sivuava tosi hyvä sarja on muuten Netflixin Unbelievable. Suosittelen! Lisäksi innostuimme poikakaverin kanssa yhdessä katsomaan ystävän suosituksesta Netflixin Ozark-sarjaa, jossa rahanpesu-bisneksissä ryvettynyt perheenisä karkaa perheensä kanssa pikkukylään ja luovii parhaansa mukaan yhä piinaavammaksi käyvän tilanteen keskellä. Aivan älyttömän koukuttava sarja, mutta varoitan, ettei kyllä sovellu ihan herkimmille!

♥ Näissä kuvissa päällä on se kesämekko ja -hattu, koska miksipä ei. Aloitin kesäsesongin jo täällä kotosalla. Se hyvä puoli on elämässä neljän seinän sisällä, että sääolot eivät paljon pukeutumista sanele.

Mitä teille muille kuuluu juuri nyt?

mekko // dress Nanso (2020)*

olkihattu // straw hat A+more / Stockmann (2017)*

* saatu blogin kautta / gifted

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ihan hyvää kuuluu. :) Töissä on ollut melkoinen poikkeustilanne (sote-ala), joten pääsiäisloma tulee kyllä tarpeeseen! Sen jälkeen odottelenkin vappuaaton vapaapäivääni. :D
  Pääsiäisen ajattelin viettää lemmikkikilpikonnani, poikaystäväni ja parhaan ystäväni seurassa, ja varmaan tulee käväistyä myös vanhempien luona. Perinteeksi muodostunut pääsiäisvierailu isovanhemmilla jää tänä vuonna sattuneesta syystä väliin. No ensi vuonna taas! :)

  • Mukava kuulla, että haastavasta tilanteesta huolimatta kuuluu ihan hyvää! Toivottavasti sait viettää vähän rauhallisemman viikonlopun pääsiäisen myötä. Ainakin suunnitelmat kuulostivat leppoisilta, vaikka visiitti isovanhempien luo peruuntuikin. :)

 • Onsku

  Ei kuulu kovin hyvää. Olen töissä muistisairaiden vanhusten hoitokodissa. Koko ajan pelkään, että veisin oireettomana koronan sinne ja mummoille kävisi huonosti, mitä seuraisi vielä julkinen ruoskinta siitä kuinka välinpitämättömät hoitajat tartuttavat huonokuntoiset vanhukset. Pelkään myös, että tuon koronan kotiin ja tartutan perheeni.
  En voi tavata ystäviäni tai läheisiäni lainkaan. Kaikki on peruttu. Työolot ovat haastavia ja tunnelma ahdistava. Vastuu valtava.

  • Vierailija S

   Paljon tsemppiä sulle vaikeassa tilanteessa! Toivon kovasti että kaikki te hoitajat, lääkärit, siivoojat ym. pysyvät terveinä.

  • Älyttömästi tsemppiä sinulle tämän hullunmyllyn keskellä! <3 Teet todella tärkeää työtä ja ymmärrän, että erityisesti tällä hetkellä vastuu ja pelko tekevät arjesta raskasta. Halauksia ja voimia!

 • Galileea

  Vahva suositus Netflixin Unorthodox-minisarjalle. Kertoo hasidi-juutalaisyhteisöstä lähtevän nuoren naisen tarinan. Perustuu löyhästi Deborah Feldmanin omaelämäkertaan. Myös lyhyt dokumentti, miten sarja on tehty on kiinnostava.

  • Kiitos vinkistä! Tätä on itse asiassa moni muukin ehtinyt jo suositella. Pitää ehdottomasti ottaa katselulistalle. :)

 • m__

  Täällä toinen kotimeikkaaja, moi vaan! Olen tässä epätietoisuuden keskellä oivaltanut että rutiinit onkin oikeastaan aika tosi jees eli yritän aloittaa jokaisen aamun säntillisesti suihkulla, pienellä ehostuksella ja ihan oikeiden vaatteiden pukemisella. Pyjamassa tai legginsseissä ei toki mitään vikaa ole mutta itselle tulee ehkä vähän ankea olo silleen psyykkisesti? Joka päivä ei tietenkään mene ihan putkeen mutta yritys on kova.

  Tällä viikolla lisäsin aamurepertuaariin puolen tunnin rennon kävelylenkin. Parinakin päivänä viime viikolla kävi niin että tajusin iltaseitsemän nurkilla istuvani vielä työläppärin edessä, koko päivänä ei ole haukattu happea ja syödäkin kai pitäis. Eli parempi hoitaa sekin sitten aamulla

  Ihania kuulumisia ja kesämekot tulisi todellakin käyttöön ellei sisälämpötila omassa kodissa olisi niin pirun kylmä. Ehkä kesämekko ja villasukat voisi olla mun karanteeniglamour!

  Rentoa pääsiäisviikonloppua toivotellen
  xxx

  • Hauskaa kuulla, että on muitakin, joille tällaiset pienet arkiset kaunistautumisrutiinit tuovat sitä hyvää fiilistä poikkeustilanteen keskelle. En minäkään joka päivä jaksa meikata tai pukea kunnolla päälle, mutta huomaan, että siitä kyllä saa kummasti ryhtiä ja mielialabuustia päiviin.

   Myös kävelylenkki kuulostaa hyvältä arkirutiinilta. Itsellä on käynyt työpäivien kanssa vähän samoin kuin sinulla, mutta olen sitten useampana iltana käynyt vielä joskus 21 maissa pienellä kävelyllä haukkaamassa happea, kun päivän työt on tehty ja on kököttänyt pitkän päivän sisällä.

   Olen nyt itse ottanut karanteeniglamourin kanssa sen linjan, että yritän käyttää kaapista kaikkia sellaisia kivoja vaatteita, joita ei ole pitkään aikaan tullut käytettyä tai joita en käytä tarpeeksi usein. Heti on jo syntynyt uusia kivoja asuinspiksiä, joita olenkin jakanut tuolla IG-storyn puolella. :) Aurinkoa viikkoon myös sinulle ja toivottavasti pääsiäinen sujui rentouttavissa merkeissä!

 • m

  Kuuluu hyvää. Aamulla radiossa sanottiin, että suomalaisista yli 60-vuotiaat ovat elämäänsä tyytyväisimpiä. Ajelin töihin auringonpaisteessa ja ajattelin, että olen onnellinen nyt, 39-vuotiaana.

Related posts