4/04/20

Pizzaa ja jazzia kotona

89

Kotona pysyttely vaikuttaa varsin vähän omaan arkeeni, mutta yhtä asiaa olen jäänyt kovasti kaipaamaan: sunnuntain live-jazz-iltoja Tenhossa. Sunnuntai-ilta pizzan ja jazzin äärellä on ollut ihana tapa päättää viikko, mutta saapa nähdä, milloin livemusiikista pääsee nauttimaan seuraavan kerran. Onneksi Tenho toimittaa pizzaa myös kotiin ja jazzia saa soimaan Spotifysta.

Niinpä ajattelin jakaa teille leppoisaa jazzia, joka sopii kotona järjestettäville sunnuntai-jazzeille pizzan äärellä – tai miksipä tästä ei voisi nauttia jo tänään lauantainakin tai ihan minä päivänä tahansa. Yksi suosikkikokoonpanoistani on Briteistä lähtöisin oleva Slowly Rolling Camera, jonka tuorein levy Juniper vuodelta 2018 on täynnä ihanaa musiikkia. Levy on kokonaisuutena upea, mutta jos pitäisi mainita muutama lemppari, niin Eight Days ja Juniper kuuluvat omiin suosikkeihini. Hauska yksityiskohta on, että albumilla on myös Helsinki-niminen kappale – kaunis sekin. Slowly Rolling Cameran muodostavat säveltäjä ja kosketinsoittaja Dave Stapleton, perkussionisti Elliot Bennett ja tuottaja Deri Roberts. Alun perin kokoonpanoon kuului neljäskin jäsen, laulaja Dionne Bennett, mutta tämän lähdettyä bändi jatkoi kolmihenkisenä ja Junipe olikin yhtyeen ensimmäinen täysin instrumentaalinen albumi.

Kriitikoiden ylistämän Slowly Rolling Cameran musiikkia on kuvailtu jazzin ja triphopin sekoitukseksi ja siinä on kuultu vaikutteita muun muassa The Cinematic Orchestralta, Bonobolta sekä Portisheadilta. Jos siis tykkäät edellä mainituista tai olet innostunut aiemmista jazz-suosituksistani, niin tsekkaapa tämäkin!

PS. Kaikki musiikki-aiheiset postaukset ja vinkkaukset löydät täältä sekä täältä.Tags: ,

Categorised in: Musiikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts