20/03/20

Maailman paras pannukakku

3 132

Milloinkahan olen viimeksi syönyt hernekeittoa? Tai pannukakkua? Siitä on aikaa, vaikka itse asiassa tykkään todella paljon molemmista. Pidimme eilen täällä kotitoimistolla torstain kunniaksi hernekeittopäivän ja keksimme tehdä asiaankuuluvasti myös jälkiruoaksi pannaria. Pannukakku on varmaan maailman helpoimpia asioita valmistaa, mutta jostain syystä jännitti, koska tajusin, etten ole ikinä (?!) tainnut tehdä sitä itse. Googlailin netistä erilaisia pannarireseptejä, mutta nopealla haulla löytyneistä tuloksista mikään ei tuntunut suoraan täydelliseltä. Niinpä ryhdyin sooloilemaan…

Varoitin vielä poikakaveria siinä vaiheessa, kun työnsin pellin uuniin, ettei odottaisi suuria. Päätin nimittäin taikinaa tehdessä vähän soveltaa ja yhdistin lopulta kaksi ohjetta ja muuttelin vielä mieleni mukaan muutamia juttuja. Säädin ainemääriä ja korvasin maidon kauramaidolla, joka loppui kesken. Niinpä jatkoin sitä mantelimaidolla, joka sekin loppui kesken. Lopulta huuhtaisin molemmat tölkit vedellä ja täydensin puuttuvan desilitran nesteestä niillä tölkkien huuhteluvesillä. Luovuus kunniaan! Viimeistään tämän jälkeen olin rehellisesti sanottuna hyvin epäluuloinen pannukakkuni onnistumisesta, kun työnsin sitä uuniin. Itsevarmuuttani ei varsinaisesti nostattanut, että molempien yhdistelemieni reseptien alla oli kommentteja keskeltä raa’aksi jääneistä ja muuten epäonnistuneista pannariyrityksistä.

Mutta mitä vielä! Siitä tuli runsaine kumpuineen komein pannari, mitä olen ikinä nähnyt ja makunsa puolesta paras, mitä olen kuunaan maistanut. Päältä ja pohjasta rapsakka, mutta keskeltä juuri sellainen kiinteä mutta sopivan kostea. Pannukakku nautittiin äidin tekemän omenahillon ja viinimarjamehun kera – täydellistä!

Koska tästä todellakin tuli aivan uskomattoman hyvää ja moni ehti jo eilen Instagram storyyn postaamani kuvan pohjalta kysellä reseptiä, päätin kirjata tämän oman versioni ylös ja laittaa jakoon. Olin niin hätäinen, etten tajunnut ottaa kokonaisesta pannarista tuota kännykkäräpsyä kummempaa kuvaa ennen kuin puolet siitä oli jo syöty, mutta eipä tuo niin vakavaa. Ihania herkutteluhetkiä teille muillekin!

Maailman paras pannukakku

3 kananmunaa

8 dl kauramaitoa

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

75 g sulatettua voita tai margariinia

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon kauramaito. Lisää mukaan sekoittaen jauhot ja muut kuivat ainekset. Kannattaa lisätä jauhot vähitellen, jotta taikinaan ei tule paakkuja. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi/margariini. Anna taikinan turvota 30 minuuttia. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa (tai 200 asteessa kiertoilmalla) noin 30 minuuttia, kunnes pannukakun pinta on saanut kauniin värin.

Tags: , , , ,

Categorised in: Koti

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Eira

    Pannari on parasta ❤️ sekoittaminen onnistuu kätevästi myös niin päin että heittää munien jälkeen vajaa puolet nesteestä ensin, sitten jauhot kokonaisuudessaan, sekoittaa tasaiseksi paksuksi taikinaksi ja sitten ohentaa laittamalla loput nesteet parissa erässä. Tulee helpolla ja nopeasti ihan paakutonta :)

  • alicai

    I love pancake from japan

    https://www.profitfarmers.com

Related posts