1/02/20

Jännittävä matka edessä

88

*Kenian matka on osa kaupallista yhteistyötäni Suomen World Visionin kanssa. 

Enpä tiedä, olenko koskaan jännittänyt mitään matkaa yhtä paljon tätä. Tänään nimittäin lähden kohti Keniaa ja tapaamaan pientä kenialaista kummipoikaani. Jännitystä on selvästi ollut ilmassa jo tovin, sillä olen menneen viikon aikana nähnyt unia pelkästään tästä reissusta. Yhdessä niistä olin matkalla lentokentälle polkupyörällä ja tajusin vasta kentälle päästyäni, että minullahan ei ollut mukanani mitään matkatavaroita. Tällä kertaa matkassa on onneksi muutakin kuin pelkkä passi.

Olen viime vuosina päässyt reissaamaan Afrikan mantereella pariinkin otteeseen: pari vuotta sitten vierailin ystäväni kanssa hänen isänsä kotimaassa Gambiassa, reilu vuosi sitten olin Specsaversin matkassa vapaaehtoistyössä Sansibarilla Tansaniassa ja vajaat kolme vuotta sitten vietin parin viikon kesälomani roadtripin merkeissä Marokossa. Kenia sen sijaan on vielä uusi tuttavuus, mutta muutama Afrikkaan tekemäni reissu on jättänyt suuren mielenkiinnon tuota valtavaa mannerta ja sen kulttuureja kohtaan. Ja missään en ole nähnyt värien hehkuvan sillä tavoin kuin Gambian auringon alla – sitä en unohda varmaan koskaan.

Piipahdamme matkallamme Kenian pääkaupungissa Nairobissa, mutta suurimman osan ajasta reissaamme Ngoswetin alueella, missä kummilapsemme asuvat. Siellä matkatessamme käytössä ei suurella todennäköisyydellä ole toimivaa nettiyhteyttä, joten saan ensi viikolla myös muutaman päivän somelomaa, mikä tekee varmasti ihan hyvää. Voi siis olla, että tunnelmia ei pääse Instagramiin jakamaan ihan tuoreeltaan, mutta lupaan kertoilla kokemuksista kuvin ja sanoin viimeistään, kun pääsen matkalta kotiin ja olen ehtinyt hieman sulatella tapahtunutta.

Jos nettiyhteydet pelaavat, niin saatan päivittää Instagramia, mutta blogissa on ensi viikolla vähän hiljaisempaa. Ajattelin nimittäin jättää läppärinkin tällä kertaa kotiin ja keskittyä ottamaan kaiken irti matkasta. Toivotan siis teille mahtavaa viikonloppua ja tulevaa viikkoa ja kuullaan jälleen reissun jälkeen!

PS. Nämä jutun kuvat on napattu parin vuoden takaisella matkallani Gambiassa.

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Elämä, Matkat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts