16/01/20

Samettisia soundeja: Kadhja Bonet

53

Uusin palava musiikki-ihastukseni kuulostaa siltä kuin olisi jostain 60-70-luvulta, mutta on todellisuudessa ihan tätä päivää. Olin Kadhja Bonet’n musiikkia ensi kertaa kuullessani ihan varma, että se olisi peräisin jostakin aikojen takaa, mutta paljastuikin, että kyseessä on nuori mimmi! Muusikkoperheessä kasvaneen kalifornialaissyntyisen laulajan musiikissa on ihanaa vintage-tunnelmaa, joka vie ajatuksissa jonnekin vuosikymmenten taakse. Samettinen ääni, old school -viulustemmat ja lempeinä soljuvat äänimaailmat ovat tuoneet kriitikoille mieleen jazzia, soulia ja folkiakin, mutta onpa Bonet’n musiikkia kutsuttu myös psykedeeliseksi souliksi. Oli genre mikä hyvänsä, biisit kutkuttelevat juuri oikealla tavalla meikäläisen musiikkikorvaa.

Tuorein levy Childqueen ilmestyi pari vuotta sitten, mutta itse olen tykästynyt erityisesti vuonna 2015 julkaistuun The Visitor -albumiin, jossa on ehkä ripauksen verran vähemmän sitä ”psykedeliaa” ja enemmän vanhaa soulia. Omiksi lempparibiiseikseni ovat tässä vaiheessa kiilanneet The Visitor -levyltä löytyvä Honeycomb ja samana vuonna sinkkuna julkaistu Remember the Rain. Jos tykkäät vanhasta soulista tai esimerkiksi Lianne La Havasista, tsekkaa tämä!

PS. Koin juuri todella kummallisen hetken ja sattuman, kun otin kuulokkeet korviltani kahvilassa, missä istun naputtelemassa tätä postausta ja taustalla soi nimenomaan Kadhja Bonet’n Remember the Rain – sama kappale, joka siis samanaikaisesti soi myös kuulokkeissani. Selvästikin täällä on hyvä soittolista! :D

Lisää biisisuosituksiani pääset kuuntelemaan täältä sekä täältä.
Tags:

Categorised in: Musiikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts