2/01/20

Biisi alkavalle vuodelle

45

Mahtavaa alkanutta vuotta 2020 ja uutta vuosikymmentä! Minulla on vahvasti sellainen olo, että tästä vuodesta on tulossa kaikkien aikojen musiikkivuosi – eikä vähiten siksi, että kainalossa on nykyään toinen yhtä intohimoinen musiikin ystävä, jonka kanssa jaamme rakkauden samantyyppistä musiikkia kohtaan. Olo on siis musajutuissa inspiroituneempi kuin aikoihin ja uusia biisejä löytyy soittolistoilleni melkein päivittäin!

Yksi tiiviiseen kaiuttimissani soinut kappale on ruotsalaisen Menken Natskärran, josta saksalais-dj Christian Löffler on tehnyt oman remixinsä. Olen joskus aiemmin tainnut sanoa, että Löfflerin hyppysissä kaikki tuntuu muuttuvan kullaksi ja olen edelleen samaa mieltä. Mutta tässä tapauksessa myös alkuperäinen biisi on loistava. Vaikka ruotsinkielinen musiikki ei lähtökohtaisesti innostaisi ajatuksena, suosittelen tsekkaamaan Menken vuonna 2018 ilmestyneen Till Havet -levyn. Musiikki on todella kaunista, vaikkei sanoituksia kuuntelisikaan, mutta biiseihin saa upeasti syvyyttä, jos lyriikoihin malttaa potentiaalisesta kielimuurista huolimatta tutustua. Artisti on nimittäin rakentanut kappaleensa 1900-luvun alussa eläneen ruotsalaisrunoilijan Karin Boyen runojen ympärille. Menke on julkaissut joitakin kappaleita myös englanniksi, mutta itse pidän huomattavasti enemmän Till Havet -levyn ruotsinkielisistä biiseistä. Löfflerin versio Natskärranista on enemmän minua, mutta jos rauhallisempi tunnelmointi kiinnostaa, niin tsekatkaa ihmeessä myös tuo alkuperäinen. Kaverini kommentoi tuon remixin kuultuaan, että sen ainoa vika on, että se on liian lyhyt – noin ihanan biisin soisi jatkuvan paljon kauemmin.Tags:

Categorised in: Musiikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts