17/12/19

Tikanheittoa, jännittäviä leffahetkiä, uusi sipsilöytö ja yllättävä ruokatilaus

19 113

Tänään on taas luvassa turhapäiväisiä kuulumisia, olkaapa hyvät! :D On hauskaa, että itsestä nämä arkikuulumiset ovat tylsintä blogisisältöä, koska tuntuu vaikealta uskoa, että ketään siellä ruudun toisella puolen kiinnostaisi, mutta silti näistä jutuista tulee usein kaikkein eniten palautetta ja innostuneita kommentteja. Onko se sitten kuitenkin lopulta niin, että näistä yleisluontoisista höpinöistä tulevat mieleen ne vanhat blogiajat vai mistä mahtanee johtua?

♥ Myönnän, että tässä keskellä pimeintä talvea on herääminen aamuisin toisinaan todella vaikeaa. Niinpä olen yrittänyt luoda sellaisia lempeitä aamurutiineja, jotka tekevät uneliaista aamutoimista vähän helpompia ja mukavampia. Laitan jotakin ihanaa musiikkia soimaan, napsautan joulutähteen valot, sytytän kynttilöitä, keitän teetä, kääriydyn aamutakkiin ja sujautan jalkaan lämpöiset tohvelit. Heräämistä se ei varsinaisesti helpota, mutta ainakaan sängystä nouseminen ei harmita ihan yhtä paljon kynttilänvalossa.

♥ Olenko koskaan kertonut, että rakastan tikanheittoa? No, rakastan. Ja rakastan muuten monia muitakin tuollaisia ”pubilajeja” kuten keilaamista, kortinpeluuta ja yatzya – siis juuri sellaisia kisailuja, joita voi harjoittaa kaljatuoppi kädessä farkut jalassa. Oikeasti en juo kaljaa, mutta you get the point. Viikonloppuna innostuin ottamaan parit tikkakisat (tai siis tarkalleen ottaen kuudet) ja enpä olisi uskonut, että tästä lajista voisivat lihakset tulla kipeiksi, mutta oikean kyynärtaipeen lihakset ovat vielä kolme päivää heittelyn jälkeenkin aivan kipeät ja jumissa. :D Ja muuten… Haluan myös kehaista tässä kohtaa, että en pelkästään rakasta tikanheittoa, vaan olen siinä myös aika hyvä. Kuudesta darts-matsista voitin nimittäin viisi.

♥ Olen muutaman kerran maininnut, etten ole vieläkään katsonut Twin Peaksia, koska minulla on ollut mielikuva, että se on jotenkin tosi pelottava. Moni on kommentoinut asiaa, rohkaissut katsomaan ja vakuutellut, ettei se oikeastaan ole pelottava, vaan enemmänkin vain todella outo. Kulttisarja on kyllä kiinnostanut minua, joten päätin tässä nyt jokin aika sitten kokeilla. Nukahdin kesken pitkän pilottijakson, mutta sitten pääsin vähitellen sarjaan todella hyvin sisälle ja nyt katson sitä aivan innoissani. Hemmetin outo se kyllä on, siitä ei pääse mihinkään! Mutta pidän sarjan visuaalisesta ilmeestä, näyttelijäkaartista, äänimaailmasta ja omintakeisesta komiikasta. Kannatti ryhtyä!

♥ Sitten on luvassa vähän huvittava tunnustus… Twin Peaksissa poliisit syövät todella paljon donitseja. Ja kun poikakaverin kanssa taas kerran sunnuntaiaamuna tuijotimme sitä donitsien rivistöä tietokoneen ruudulla, alkoi kummankin tehdä mieli herkutella. Niinpä päädyimme tekemään Arnold’sille Woltilla donitsitilauksen. Tilasimme siis Woltilla DONITSEJA! Nyt on sekin päivä nähty.

♥ Pelottavasta viihteestä puheen ollen… Olen ollut todella kiinnostunut tuosta hehkutetusta Joker-elokuvasta, mutta koska olen pelkuri, on ajatus elokuvasta jännittänyt aika paljon. Moni on kuitenkin kuvaillut leffaa enemmänkin surulliseksi ja ahdistavaksi kuin varsinaisesti pelottavaksi. Niinpä päätin rohkaistua ja ostin liput Riviera Kallion näytökseen. Kuitenkin ennen elokuvaa sain muutamalta tutulta ihan toisenlaisia kommentteja leffasta ja minut tuntien he olivat hieman huolissaan, miten mahtaisin selviytyä. Sovimme ystäväni Jennyn kanssa, että pidetään sitten vaikka toisiamme kädestä kiinni, jos tuntuu liian hurjalta. Rivierassa on viinitarjoilu, joten ostimme pullon viiniä kauhuja lievittämään (sekä popcornia, nacho-lautasen JA tapas-lautasen, haha).

No, oliko se sitten niin pelottava kuin pelkäsimme? En tiedä, sainko psyykattua itseni johonkin selviytyjä-moodiin ja etäännytettyä itseni tarinasta kaikkien ennakkovaroitusten seurauksena, mutta en kokenut leffaa ollenkaan niin ahdistavaksi tai pelottavaksi kuin moni tuttuni (leffaseuralaiseni mukaan lukien: hän kertoi elokuvan jälkeen leukaperiensä olevan aivan jumissa, koska oli peloissaan purrut hampaitaan koko ajan huomaamattaan yhteen). Eläydyn yleensä elokuviin todella voimallisesti ja tässä tapauksessa tunsin lähinnä surua ja myötätuntoa traagista päähenkilöä kohtaan kaikista hänen tekemistään kauheuksista huolimatta. Tekoja ei tietenkään tule hyväksyä eikä niitä tarvitse ymmärtää, mutta kaiken sen surkeuden keskellä piilee tärkeä viesti. Joker on mielestäni visuaalisesti hieno, surullinen ja yhteiskunnallisesti tärkeä muistutus siitä, että mielenterveyspalvelut ovat todella väärä paikka säästää rahaa.

♥ Minua huvittaa, että tämä on nyt neljäs joulu, kun olemme mummokaverin kanssa toistemme elämässä ja joka vuosi olemme tehneet sopimuksen: emme osta toisillemme lahjoja. Arvatkaapa vain, onko mummokaveri noudattanut sopimusta kertaakaan. Viime viikolla käytiin taas läpi nämä vannotukset ja olen aivan varma, että tällä viikolla hän ojentaa jonkinnäköisen paketin. :D

♥ Meillä on mummokaverin kanssa usein ollut tapana pelata aivojumppana Älypää-visailua kännykällä ja viime aikoina olemme tulleet kokeilleeksi erilaisia teemavisoja. Viime viikolla kokeilimme kisata tietämystämme teemalla ”julkkikset”. En tiedä, pitäisikö olla sivistyksensä tasosta huolissaan, mutta se on toistaiseksi ollut ainoa visailuteema, josta olemmme helposti saaneet täydet pisteet – kiitos minun. Ai että, muistaisipa yhtä hyvin maantiedettä ja biologiaa kuin julkimoiden suhdekuvioita ja skandaaleja…

♥ Nyt seuraa vinkki muille kaltaisilleni sipsien rakastajille! Bongasin pari viikkoa sitten lähikaupasta uusia Taffelin kikhernesipsejä ja tietenkin piti heti testata. Kikx Ranch -sipsit kiilasivat heti lempparikseni ohi kaikkien muiden linssi- ja kikhernelastujen. Loistava koostumus ja maku – tykkään! Ja erinomaisen hyviä myös lempidippini Sweet Chilin kanssa. Jos muuten et tiennyt, niin kermaviilidipeistä saa tehtyä helposti todella herkullisen vegaaniversion korvaamalla kermaviilin Oatlyn Creme Fraichella – teen itse niin nykyään aina ja se on minusta koostumukseltaan ja maultaan perinteistä kermaviiliä paljon parempi.

♥ No nyt kun sipsit tulivat puheeksi, niin muistuttelenpa samalla kätevästä kierrätysniksistä. Jos sipsejä kuluu yhtä paljon kuin minulla, myös niitä pusseja päätyy roskiin aika paljon. Itse olen alkanut kierrättää sipsipussit roskapusseina ja itse asiassa ne ovat siihen tarkoitukseen todella näppäriä. Sekajätettä kertyy nykyään muutenkin todella vähän, kun kierrättää kaiken ja kotitalosta löytyy myös muovinkierrätyspiste. Niinpä uusiokäytän sipsipussit sekajätteen keräyksessä sekä biojätepusseina (jotka sitten tyhjennän suoraan biojäteastiaan ja heitän tyhjän pussin sekajätteeseen). Eritysen näppärää biojätepusseina noissa sipsipusseissa on se, että ne ovat niin tiiviitä ja materiaaliltaan kestäviä, että kosteuskaan ei tule niistä läpi. Yhden hengen taloudessa biojäte nimittäin usein ehtii vuotaa tavallisestakin muovipussista läpi, ennen kuin ehdin kiikuttaa sen kompostiin. Ja toinen vinkki: myös esimerkiksi vessapaperirullien muovikääreet ja muut isot muovipakkaukset voi varovasti avaamalla käyttää erinomaisesti roskapusseina. Jos erilaiset lajitteluvinkit ja kierrätysniksit kiinnostavat, niin kannattaa kurkata tämä aiemmin tekemäni postaus.

♥ Tässä jutussa kuvituksena näkyy asu muutaman viikon takaa. Päällä on tässä monia vaatekaapin lemppareita: pörröinen tekoturkistakki, stretchittömät mustat farkut ja glitternilkkurit, joista muuten harmillisesti juuri viime viikolla hajosi vetoketju – pitää viedä korjattavaksi.

tekoturkistakki // faux fur coat Gina Tricot (2016)*

farkut // jeans Monki (2016)

nilkkurit // boots Flattered (2018)

* saatu blogin kautta / gifted

Photos: Meri Milash

Tags: , , , , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri, Muoti

19 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Mari

  Itse ainakin pidän kovasti näistä postauksista.:D Olkoon tosiaan jonkinlaista nostalgiaa blogien menneisyyteen, mutta nämä on mukavia. Lisäksi tuossa tulee niin paljon kaikenlaista sekalaista asiaa, että väkisin tulee kommentoitavaa. Esimerkiksi sipsit. Maistoin linssisipsejä. Mainostettiin, että vähemmän rasvaa ja ne oli ihan ok makuisia, mutta järkytyin suolan määrästä! Huh, yli 2 ja sitä ei oikein edes tajunnut mausta. Jos haluan sipsejä niin taidan jatkossakin ostaa tavallisia. Kierrätyksestä muuten, ainakin Kartano perunalastujen ja noiden linssisipsien pussit kävivät muovinkeräykseen! Eli tarkista pussista kierrätysohjeet ennen kuin kärräät sekajätteeseen. P.s. et ole suhdekuvioistasi viime aikoina kauheasti blogissa avautunut, tai en ainakaan tiedä, mutta oli mukava lukea, että sinulla on poikaystävä. :) Mukavaa joulunodotusta, onneksi kohta koittaa joululoma.

  • En ole itse tullut tutkineeksi tai vertailleeksi suolan määrää sen tarkemmin, mutta ehkäpä niitä on sipseissä aina aika paljon… :D Ja hei kiitos kierrätysvinkistä! Useammin tulee minulla ostettua niitä ei-muovisessa pussissa olevia, mutta hyvä huomio, että osan voi kierrättää muovijätteenä. :) Ja tosiaan, en ole henkilökohtaisista jutuista kauheasti avautunut täällä somessa, mutta nyt tuntui sopivalta hetkeltä paljastaa tällä tavalla ohimennen, etten ole enää sinkku, kun tuo ihana tyyppi on pyörinyt mukana kuvioissa jo jonkin aikaa ja kuuluu niin kiinteästi omaan arkeeni. :) Ihanaa joulun aikaa myös sinulle!

 • Sara

  Kiitos sipsivinkeistä! On kiva kuulla näitä ihan arkisia ja ihanan tavallisia kuulumisiasi. Ja tottakai siitä, että sinulla on poikaystävä. ❤️ Oikein ihanaa joulunalusaikaa!

  • Sipsivinkit BEST! :D Ja ihanaa kuulla, että siellä osataan iloita puolestani. <3 Rauhaisaa ja mukavaa joulua myös sinne!

 • Ihanaa, että sulla on poikaystävä! <3 <3 Miten voi tulla näin iloiseksi siitä, että tuntematon ihminen löytää jonkun? :D

  • No todettava on, että on kyllä ihanaa! <3 Ja kun sattuu olemaan vielä maailman ihanin tyyppi.

   Ja kiitos, on kivaa kuulla, kuinka ihmiset ovat iloisia puolestani. :)

 • Kate

  Poikaystävä? :)

  • Kyllä! Sellainen on nyt pyörinyt tuossa kainalossa jo jonkin aikaa. <3 Eikö ollutkin smoothisti ujutettu sivulauseeseen tämä tieto? :D

 • Twin Peaks on itsellenikin vielä suht tuntematon, kun nähtynä on vain sen ensimmäinen jakso. Sain kesällä kaverilta lainaan kyseisen DVD-boksin, mutten ole vielä ehtinyt siihen paneutua, kun on niin tiiviisti pitänyt seurata MasterChef Australiaa. Nyt tosin finaali on katsottu pari päivää sitten, joten ehkä seuraavaksi pääsisi Twin Peaksin pariin. Odotan jo hieman innolla, että kuinka paljon outouksia se tarjoaakaan. :D

  Niin ja sipsivinkit = parasta! <3

  • Vinkiksi muuten, että Twin Peaks löytyy myös HBO Nordicin valikoimasta. :) Mutta siis todella suosittelen! Ollaan poikakaverin kanssa ihan koukussa! Ja välillä pitää kelata jaksoja edes-takaisin, kun yritämme muistella ja päästä kärryille kaikista oudoimmista käänteistä. Mutta sanotaan vaikka näin, että tässä vaiheessa, kun ollaan toisen kauden puolivälissä, en usko omituisimpienkaan juonenkäänteiden voivan enää shokeerata. :D

 • Annika

  Minustakin on mukava lukea näitä postauksia! Tosin nyt alkoi tehdä mieli donitseja ;D

 • elsary

  Ehkä näissä on vaan se että tulee niin paljon arkisia juttuja, joihin voi helposti samaistua ja löytyy jotain mistä haluaa itsekin sanoa asian X, että sen takia on paljon kommentteja?

  Mutta siis MITEN keilaus on muka kaljatuoppi kädessä harrastettava laji? Ei ainakaan mulle, oon onnistunut sen verran monta kertaa heittämään itseni sinne radalle pallon perässä, kun en osaa päästää irti. Sieltä on sitten kontattu takaisin kaikkien katsoessa…

  • Joo, se juttu piilee varmaan juuri siinä, että näissä postauksissa on sellaisia pieniä tiedonmurusia ja hajanaisia ajatuksia, joista löytyy monenlaista tarttuma- ja samaistumispintaa. :) Ja siis nauratti oikein tuo mielikuva teikäläisestä heilauttamassa itsensä pallon mukana keilaradalle. :D

 • Hanna

  Sivihuomio: minäkin olen meinannut viedä biojätettä suoraan pihan astiaan, kunnes puolisoni kertoi, ettei niin saisi tehdä. Ohjeistus kuuluu näin:

  ”Mikäli biojäteastia kiinteistön pihalla on suojattu suurella jätesäkillä, voi biojätteen viedä astiaan myös irtonaisena.”

  Ilmeisesti se myös houkuttelee enemmän eläimiä, jos ovat irtonaisina = enemmän hajua.

 • Oooh toi sipsipussi roskapussina ja erityisesti biopussina on ihan uus juttu ja todella hyvä vinkki! Ihan mahtava!

 • Katariina

  Varmaan kuulumispostausten suosio liittyy siihen, että arkisista kuulumisista kertomalla kerrot samalla itsestäsi asioita, jotka tekevät sinusta läheisen tuntuisen: arvoistasi, mieltymyksistäsi, pienistä heikkouksista ja jopa peloistasi.
  Minullekin tuli vain sellainen olo, että haluan sanoa, että olet ihana, vaikken koskaan ole aiemmin kommentoinut :)

Related posts