13/12/19

5 suosikkia: täsmätuotteet tyypilliselle suomalaishiukselle (+ kilpailu)

178 145

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: FOUR REASONS

Ai että, kun olisikin unelmien tukka! Minulla on elämässä ollut onnea todella monessa asiassa, mutta hiusgeenien suhteen meikäläistä on siunattu sellaisella tyypillisellä hennolla, liukkaalla ja helposti takkuuntuvalla hiustyypillä, joka ei ihan mene tuohon unelmahiusten määritelmään. Olen muutaman kerran blogiurani varrella maininnut, että ilman sopivia muotoilutuotteita hiukseni olisivat sellainen päätä myöten valuva luiru, joka rasvoittuu noin päivässä. Mutta onneksi on olemassa niitä hoito- ja muotoilutuotteita kaikkea tätä helpottamaan!

Tiedän, etten ole yksin tukkapulmineni, joten ajattelin jakaa muutaman kallisarvoisen tuotevinkin muille hiustensa kanssa kamppaileville. Olen nyt tehnyt yhteistyötä kotimaisen kampaamotuotebrändin Four Reasonsin kanssa vajaat pari vuotta ja ehtinyt tänä aikana testailla varsin montaa sarjan tuotetta, joten sieltä joukosta on luonnollisesti löytynyt muutama sellainen lemppari, jotka ovat jääneet säännölliseen arkikäyttöön. Niinpä vinkkaan nyt viidestä suosikkituotteestani, joilla voitte helliä joko omia hiuksianne tai paketoida loistavana viime hetken hyötylahjana pukinkonttiin. Tässä tulee siis 5 omaa suosikkiani, jotka ovat käytössä liki päivittäin tai viikoittain ja tekevät hiuspäivistäni vähän parempia.

Four Reasons ARGAN BEAUTY SERUM

Argan Beauty Serum on ollut alusta asti yksi Four Reasons -suosikeistani. Arganöljyä sisältävä hiusseerumi on vähän kuin hiusöljy mutta kevyempi ja kiitos koostumuksensa, se ei latista hentoakaan hiusta. Tuote hoitaa, vahvistaa ja kosteuttaa hiuksia sekä antaa niille kiiltoa ja pehmeyttä. Se on myös loistava apu takkutukan silottamiseen pesun jälkeen! Omat hiukseni takkuuntuvat helposti pestessä, mutta kun levitän tätä vähän latvoihin, niin takut siliävät helposti. Seerumia voi käyttää myös kuiviin hiuksiin: pieni tippa seerumia silottaa kauniisti pörröisiä latvoja. Plussaa annan tälle tuotteelle myös ekstra-ihanasta (miedosta) tuoksusta!

Four Reasons VOLUME MOUSSE

Toinen alusta asti suosikkituotteeksi kiilannut puteli on aika perinteinen muotovaahto Volume Mousse. Tällaisella hiustyypillä on olennaista tuutata hiuksiin jotakin muotoilutuotetta jo niiden ollessa märät ja muotovaahto on sellainen perinteikäs ja toimiva tuote tähän tarkoitukseen ja yhä edelleen oma suosikkini. Osa muotovaahdoista on aika tymäkkää tavaraa, mutta Volume Moussen kevyt koostumus sopii hyvin myös tällaiselle hennolle hiustyypille. Se antaa hiuksiin runsautta, kuohkeutta sekä joustavaa tukea ja pitoa. Hiukset jäävät kauniin ilmaviksi, kun ne kuivattaa pää alaspäin föönaten, mutta muotovaahto antaa myös loistavan pohjan esimerkiksi tälle lainekampaukselle. Jos siis mietit vielä täydellisen helppoa kampausideaa pikkujouluihin, joulunpyhille tai uuden vuoden rientoihin, niin kurkkaa linkin takaa helpot ja nopeat ohjeet. Tätä muotovaahtoa saa muuten myös pienessä matkakoossa, mikä on näppärä napata mukaan reissuille, joille mukaan voi ottaa vain käsimatkatavarat tai muuten haluaa matkustaa kevyesti.

Four Reasons CRISTAL STYLING MIST

Käytän vähän vaihdellen muotovaahtoa ja Cristal Styling Mist -suihketta märkiin hiuksiin antamaan tukea, volyymia ja ilmavuutta – ja joskus käytän näitä molempia yhdessä. Suihke toimii vähän samaan tapaan kuin suolasuihke, mutta jättää hiukset vähän pehmeämmiksi ja kiiltävämmiksi. Tuote toimii loistavasti minkä tahansa hiustyylin ja kampauksen pohjaksi esimerkiksi lämpörullien tai muotoilurautojen kanssa ja antaa pitkäkestoisen kampaustuloksen. Toisaalta sen avulla voi loihtia myös kauniin föönikampauksen ilman sen kummempaa kikkailua. Cristal Styling Mistiä siis suihkutellaan märkiin hiuksiin ja sitten föönataan – pää alaspäin kuivaamalla saa parhaan kuohkeuden.

Four Reasons Professional WORKING SPRAY

Olen itse hiusten muotoilussa aika perinteisten tuotteiden ystävä ja tykkään aina viimeistellä hiustyylini hiuslakalla. Olen kokeillut useampaa Four Reasonsin hiuskiinnettä, mutta ammattilaislinjaan kuuluva Working Spray on noussut omaksi lempparikseni. Hienojakoinen ja nopeasti kuivuva koostumus antaa hiuksille ryhtiä ja tuntuu luonnolliselta eikä jätä hiusten pintaa kovan tai koppuraisen tuntuiseksi ja harjautuu hiuksista helposti pois tarvittaessa. Viimeistelen tällä tuotteella hiustyylini joka päivä, mutta joustavalla pidolla varustettu tuote sopii hyvin myös rentojen kampausten viimeistelyyn, kun hiusten haluaa edelleen liikkuvan ja näyttävän luonnollisilta.

Four Reasons Professional NO YELLOW SHAMPOO

Vaaleahiuksiset tietävät, kuinka vesijohtovesi kellastuttaa hiuksia, mutta onneksi pulmaan on ratkaisu: No Yellow Shampoo. Tämä hiuksia hellivä tuote sopii siis erityisen hyvin vaalennetuille ja raidoitetuille sekä harmaille ja luonnostaan vaaleille hiuksille. Ensikertalaisen ei kannata säikähtää shampoon hurjaa väriä, sillä violetit sävypigmentit auttavat neutralisoimaan hiuksista kellertäviä vivahteita. Violettia shampoota ei kannata käyttää joka pesussa, mutta kerran viikossa tai muutaman kerran kuussa se raikastaa kummasti vaaleiden hiusten ilmettä ja sävyä. Kun olen pessyt hiukseni tällä shampoolla, minulta usein kysytään, olenko käynyt kampaajalla. Se kertoo paljon siitä, mikä vaikutus sillä on hiusten sävyyn!

Tässä yhteydessä on kyllä huikattava myös Four Reasonsin uudesta Nature -sarjasta, jonka kaikki shampoot, hoitoaineet ja muotoilutuotteet ovat vegaanista luonnonkosmetiikkaa. Tykkään kovasti myös niistä!

Four Reasonsin tuotteet ovat siis suomalaisia ja suurin osa niistä myös valmistetaan täällä Suomessa. Hintahaarukka näissä tuotteissa on ammattilaissarjaksi varsin edullinen: kaikkien jutussa mainittujen tuotteiden hinnat liikkuvat 10-20 euron haarukassa. Tuotteita voi ostaa Four Reasons -kampaamoista sekä hyvin varusteltujen tavaratalojen kampaamotuoteosastoilta.

KILPAILU

Mutta näin joulun kunniaksi Four Reasonsilta haluttiin ilahduttaa Pupulandian lukijoita ja saan siis jakaa yhdelle onnekkaalle muhkean tuotepakkauksen, joka sisältää nämä kaikki suosikkituotteeni! :) Osallistu kisaan jakamalla oma hiuspulmasi, mihin kaipaisit ratkaisua! Voit myös kertoa, jos erityisesti kaipaat blogijuttua jostakin tietystä hiuksiin liittyvästä teemasta. Jätä kommenttisi 17.12.2019 mennessä ja muista jättää kommenttisi yhteydessä toimiva sähköpostiosoite.

Photos: Jenni Rotonen & Meri Milash

Tags: , ,

Categorised in: Kauneus

178 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Piia

  Lirutukka on munkin ongelmani :D

 • Elina

  Ohut ja hento tukka on aiheuttanut koko ikäni päänvaivaa, sillä tukka latistuu kovin herkästi. Hiuslakkaa menee pulloja kuukaudessa. Ihana kuulla, että myös muitakin keinoja löytyy! :)

 • Jenni.

  Hiukseni eivät ole paksut, mutta niitä on paljon. Yritän kasvattaa pitkää tukkaa, mutta hiuslaatuni on niin helposti takkuuntuva, että tekisi mieli luovuttaa :D

 • Katja

  Hiukseni ovat todella ohuet ja ovat jostain syystä ohentuneet todella paljon viime vuosien aikana. Hiukseni myös katkeilevat ja siitä syystä en saa niitä enää kasvatettua.

 • Anni

  Ohuet hiukset,jotka menevät päätä myöten ellei tee jotain.

 • MIS

  Huonokuntoiseksi harakanpesäksi kuivuvat latvat! Nyt olen alkanut käyttämään hiusnaamioita jotka auttavat.

 • Peppi

  Oma kuontaloni on päätä pitkin valuva lirutukka, joka on kuitenkin latvoista taipuisa. Rakastan kyllä hiuksiani, kunhan niitä on vähän laitettu :-)

 • Satu

  Tutuilta kuulostavat nuo hiusongelmat! Muiden kanssa ehkä pärjää, mutta rasvoittuminen on se inhottavin ongelma.

 • Lellu

  Mun ongelma on se, että jos vaikka kiharan hiukset niin en saa pysymään niitä kiharoina kovinkaan kauan.

 • Nea

  Karhea ja pöyhöttävä latva.. :(

 • Kati

  Mulla on sama ongelma hiusten kanssa. Ohuet, hennot ja auki ollessa helposti takkuuntuvat. Rasvoittuvat myös nopeasti. Kampauksissa ovat ihan Ok, mutta auki ollessaan ne ovat ihan latteat ja tylsät.

 • tiitu

  Pörröisyys.

 • Hanna-Maija

  Oma pulmani on hiuksieni karheus. Sileän ja ilmavan lookin saavuttaminen pitkään ja paksuun tukkaan on ollut työn alla jo kauan. Vinkkaamasi Cristal Styling Mist -suihke kuulostaa lupaavalta!

 • iitup

  Talvisin suurin ongelma on äärettömän helposti sähköistyvät hiukset. Lisäksi hiukset ovat jatkuvasti takussa niskasta kaulahuivista johtuen.

 • Aava

  Meillä taitaa olla aivan samanlainen hiuslaatu – ja sitä myötä pikku pulmat. Vaaleat raidat vähän karkeuttavat onneksi, tosin latvaraukat tietysti kuivuvat käsittelystä. Listasi kaksi ekaa tuotetta on mulla myös käytössä, ne on just hyvät!
  Lässähtänyt tyvi onkin usein se kiusallinen tilanne numero uno, tuo pääalaspäin föönaaminen ja (huuhtelu) täytyisi muistaa. Mutta jos haluaa vältää liian tiheään toistuvaa pesua, jokin näppärä kohotus-/freesaustuote (tai taikatemppu) siinä välissä on vielä hakusessa.

 • Neetta

  Mulla ikuisuusongelma on vaalennuksista aiheutunut hiusten kuivuus ja varsinkin just pesujen jälkeen tuonne takaraivoon muodostuu aina sellanen ”ihana” takku näistä toi seerumi kuulostais just sopivalta siihen tarkoitukseen!

 • Annika

  Vaalennetut hiukseni muuttuvat herkästi kellertäviksi tai punertaviksi, eli No Yellow -shampoo kiinnostaisi erityisesti.

 • Meri

  Helposti latistuva tukka on minun suurin harmituksen aihe, mitä tulee ulkonäkööni. Ennen illanviettoa saatan laittaa pitkäänkin tukkaani, vain huomatakseni tukkank latistuvan jo matkalla määränpäähän.

 • Iida

  Mulla on myöskin aika lättänät hiukset ja tarvitsen niihin kuohkeutta.

 • T.

  Kuivuus on hankalin asia omissa hiuksissani

 • Aleksiina

  Etenkin näin talvella oma tukka takuuntuu todella helposti johon argan seerumi olisi varmasti oiva apu.
  Yritän kasvattaa pitkiä hiuksia, mutta välillä tekee mieli luovuttaa kun latvat ovat niin kuivat

 • Anna

  Ohkaiset lurut, varsinkin etupuolelta! Otsatukka tuo harmia ja harmaita hiuksia

 • Emilia

  Hiuspulmani on ohuet liukkaat hiukset, joita ei saa näyttämään millään muulta kuin päätä nuolevalta hiirenhännältä. Olisin valmis maksamaan paljonkin tuotteesta, hiusmallista tai muusta kikasta, jolla onnettomat karvani näyttäisivät edes vähän tuuheammilta.

 • Eve

  Mukana :)

 • neitim

  Koko pehko on yksi pulma. :D Suomalainen lasihius joka on ohutta, mutta sitä on määrällisesti paljon. Oikein kiva laittaa, siis!

 • Elina Hakola

  Mun hiusongelma on suomalainen ja platku hiuslakat, jolle on vaikea löytää (tai en osaa käyttää) tuotteita, jotka eivät tekisi tukasta raskasta ja likaisen oloista.

 • Saraj

  Mulla on myös ohut ja hentoinen tukka, nuo tuotteet tulisivat niin tarpeeseen! Mielellään testaisin sellaisia tuotteita, jotka on hyviksi havaittu.

 • Anma

  Ehdottomasti kaksihaaraiset ja muutenkin pörröiset pituusosuudet.

 • Kirsi

  Tukkaa on runsaasti, mutta se on liukas ja taipuisa, joten omat kampauksen yritykset eivät kauan kestä. Olisi kiva kokeilla kunnon tuotteilla.

 • Irkku O.

  Luonnontaipuisat hiukset.jotka elävät ihan omaa elämäänsä. Talvella ne joko leikkivät kuollutta vetelinä tai sojottavat kaikkiin pää- ja väli-ilmansuuntiin sähköisesti sähisten. Myös näiden viehättävien ominaisuuksien sekoitusta esiintyy.

 • LauraK

  Minulla on paksu ja todella karkea + pörröinen luonnonkihara hiuslaatu, joka on todella kuiva ja hankala muotoilla siistin näköiseksi.

 • Anniina

  Hennot, liukkaat hiukset.

 • Kati

  Ohut, hento ja helposti rasvoittuva hius on ongelmani. Kokeiltu on jos jonkinlaisia tuotteita, jospa nämä toisivat avun!

 • Siiru

  Ohut ja liukas hiuslaatu kaipaisi ryhdikkyyttä!

 • pöllö

  Kuvailisin hiuksiani aivan samalla tavalla kuin sinä. Ei kiva. Enkä ole vielä löytänyt sopivia tuotteita!

 • Luonnonkiharat hiukseni sähköistyvät näin talvella helposti, minkä lisäksi tuntuu, että ne olisivat jatkuvasti likaiset.

 • maria

  Mulla todella ohut, hento ja pehmeä tukka. Ihan hirveä siis varsinkin omasta mielestäni. Mies ihmetteli kerran miksi laitoin 5 eri tuotetta vastapestyihin hiuksiin (tuuheuttava tahna, muotovaahto, hiuspuuteri, texturizing spray ja hiuslakka. Ei ihmettellyt enää sen jälkeen kun kerran näytin miten ihana kaljurotta päänahka on ilman mitään :(

 • koshka

  Täällä samanlainen hiuslaatu – volyymi ja kampausten kestävyys olisi tervetulleita :)

 • Tiitu

  Yleisesti ottaen hennot lättähiukset, jotka eivät ilman fööniä ja montaa eri tuotetta ole ”mitään”. Näin talvella lisäksi hurja sähköistyminen.

 • Lauratus

  Hiusten sähköistyminen on tullut taas ongelmaksi näin talven tullen. Kosteutta siis puuttuu? Kiinnostuin näistä tuotteista, täytyykin tutustua vielä tarkemmin :)

 • Laura

  Moikka,

  Minun ohut ja samaan aikaan kuiva tukka on haastava yhdistelmä. Kosteuttavat tuotteet yleensä latistaa tukkaa liikaa, vaikka hoitavatkin kuivuutta hyvin. En ole löytänyt ns. kultaista keskitietä tuohon asiaa.

 • Camilla

  Helposti rasvoittuva lättätukka on kyllä suurin ongelma. :D ja kiitos näistä vinkeistä! Aion ehdottomasti itsekin tutustua nyt muotoilutuotteisiin vähän enemmän..

 • Piennisäkäs

  Joo… ei ole leijonanharjasta tietoa täälläkään.

  En tiedä onko oma hiuslaatu vielä jotenkin tavanomaistakin hahtuvaisempi, sillä ihan kotimaassa on kuultu kampaajalta että ”niin, tämä on tämmöistä vauvan tukkaa”.

  Rehellisesti sanottuna suurin hiuspulmani lienee viitseliäisyyden puute – luultavasti esim. lyhyen hiusmallin paremmalla ylläpidolla voisi yleisvaikutelma säilyä paremmin jossain siellä ns. huolitellun puolella…

 • Anna K

  Kuiva, sähköinen tukka talvisin. Miten sitä saisi parhaiten kostutettua.

 • Mints

  Mulla hiusongelmat vaikuttavat samanlaisilta kuin sullakin, yksinkertaisinkin nostatusyritys latistuu parin tunnin päästä. Ja sitten tietty silloin, kun en ole lähdössä mihinkään ulos, hiukset ovat laittamatta jotenkin aivan täydelliset jopa pari päivää! En tiedä mikä se taika niissä sillon on.

 • kilvia

  Tuo ohut, liukas mutta takkuuntuva liruhiuslaatu on tuttu täälläkin! Myös ohimoilla hiukseni eivät koskaan kasva pitkiksi, vaan näyttää aina siltä kuin siinä kasvaisi sellaista uutta tukkaa. Ärsyttävän epäsiistin näköistä. En tykkää pitää hiuksia kiinni, koska vaaleahiuksisena näytän littahiusteni kanssa ihan kaljulta/vauvalta! Hahaha!
  Vauvasta puheen ollen, ihana kolmikuinen poikavauvani on alkanut tarttua näihin auki pitämiini hiuksiin, ja niitä irtoileekin tasaiseen tahtiin pikku pullukkasormien väliin. Siispä tukka harvenee entisestään! Help!
  Taitaa olla aika lyhentää kuontalo polkkamittaan, jos damagen saisi pysymään minimissään.

 • Virpi S

  Lasimaiset, ohuet puolipitkät hiukset, joista pinnit putoilevat eivätkä hiusklipsitkään pysy oikein paikoillaan ja syksystä kevääseen sähköistyvät helposti. Kaipaan kosteutta, tukea ja hallittavuutta sekä samalla helppohoitoisuutta!

 • Solie

  Samanlaiset hiuksetkin täällä. Helpot ja elegantit kampaukset olisi hyvä postaus!

 • Johanna

  Mulla on tosi samanlainen hiustyyppi kuin sulla joten kiinnostaa kaikki arkiset vinkit! Itsekin löysin muotovaahdon ihan vasta vuoden sisällä mutta en ehkä vielä hoksaa miten sitä parhaiten käyttäisi.

 • Helena

  Mullakin on pulmana juurikin hiusten kellertävyys. Tuo no yellow -shampoo kuulostaa kokeilun arvoiselta! Myös hiuskiinne vaikuttaisi juuri siltä mitä etsin.

 • Merja Sunila-Lehti

  Hiusongelmani on tosi kuivat luonnonkiharat hiukseni.

 • Johanna

  Ohuet ja pesun jälkeen takkuuntuvat hiukset

 • sinis

  Haluaisin tuuheat, mutta ei sähköiset eikä takkuiset hiukset. Ei ole mun taidoilla vielä onnistunut.

 • Tarina

  Minulla on juurikin hento ja helposti takkuuntuva hiuslaatu. Eipä ole hyviä hiuspäiviä vielä näkynyt, mutta ehkäpä näillä tuotteilla onnistuisi!

 • Elina

  Vaalennetut hiukseni kaipaavat hyvää hopeashampoota. Tuo No yellow todellakin kiinnostaa kokeilla!

 • Riitta

  Vaalennettujen hiusten raikkaan sävyisenä kampaamokäyntien välillä pitäminen on oma haasteensa. Erityisesti tähän liittyen testailen mielenkiinnolla aina uusia tuotteita.

 • Paubs

  Hiukset ovat ohuet (eikä määräkään ns. päätä huimaa) ja sileät, mikä toki antaa kaunista kiiltoa, mutta tekee minkä tahansa kampauksen pysymisestä epätodennäköistä. Lisäksi sähköistyvät voimakkaasti talvella.

 • MarieMarie

  Lättätukka on ongelmani, ja siihen on vaikeaa löytää toimivia tuotteita jotka ei lähmää lisää.

 • MairaK

  Hyvin samoja ongelmia kuin sinullakin, nopeasti rasvoittuvat hiukset ja takkuuntuva, ohut hius. Näihin olisi ihana saada ratkaisu!

 • Jenni

  Olen aivan samankaltaisten hiusongelmien ääressä ollut koko ikäni kuin sinäkin – ohut, liukas, lasimainen ja lättänä tukka. Olen myös huono tekemään kampauksia, jos joskus innostun tekemään kiharaa ja ulkona on sateinen/kostea sää on kuontalo perille päästyäni sen näköinen kuin ennen kihartamista. ‍♀️ Eli minulla täydellisen kampauksen onnistumiseen vaaditaan vaivaa, oikeita tuotteita ja täydellisiä olosuhteita.

 • Tarja

  Suurin pulmani on jäykkä ja itsepäinen hiuslaatuni, jota en saa itse laitettua koskaan esim. näteille kiharoille. Kaiken a ja o on hyvä leikkaus ja se minulla on ja periaatteessa osaan arkeen laittaakin hiukseni ihan ok, mutta juhlakampauksia tai mitään erilaista (esim. rento laineileva kihara) ei minun käsissäni synny – hiukset vain hapsottavat sinne tänne ja suoristuvat alta aikayksikön…

 • Pinja Kostiainen

  Mulla rispaantuu latvat viikon jälkeen kampaajakäynnistä. Se on suurin hiusongelmani ohuen hiuslaadun lisäksi.

 • Laura

  Liru lättänä on tukka tääläkin tuotteet sun vinkeillä tulisi siis tarpeeseen

 • HeidiM

  Pitkät ja paksut hiukseni ovat tiputtaneet kolmasosan kuontalostani kylpyhuoneen lattialle sairastuttuani yllättäen kaksi kuukautta sitten. Uusi kasvava hius on täysin omituista, ohutta ja hentoa. Vieraan tukkani kanssa on laittamisessa opettelunsa!

 • M

  Pulmana on kuivat hiukset! Olen käyttänyt paljon öljyjä kuivan luonnonkiharan taltuttamiseen, mutta nekään eivät superihmeisiin pysty.

 • Aino

  Omat hiukset takkuuntuvat helposti (oi seerumi!). Myös tuo shampoo voisi auttaa vaaleiden hiusten kanssa etenkin talvella, ei olisi niin kellertävät.

 • Lau

  Liukkaat ja suht. ohuet hiukset, sekä etenkin nyt imettäessä helposti rasvoittuvat.

 • HJ

  Hiukseni ovat todella liukkaat ja niihin on siksi vaikea saada mitään ponnaria pysymään kiinni koska liukuu koko ajan pois.

 • Maarit

  Ohuet ja liukkaat, päätä myöten menevät ja talvella sähköistyvät hiukset!

 • Täällä kans yks takkutukka joten toi arganöljyseerumi tulis varmasti tarpeeseen! Myöskin tuota No Yellow-shampoota ois kiva päästä kokeilemaan, jos sillä sais vähän virkistettyä hieman kulahtanutta hiusväriä

 • AnnaH

  Noh, mulla on myös liukas ja ohut, helposti rasvoittuva hius. Joudun/haluan sitten pestä hiukset joka päivä, olisipa tähän joku ratkaisu!

 • Pauliina

  Hiuspulmia onkin jonkin verran. Ongelmia on hilseilevän päänahan kanssa erityisesti talvisin. Lisäksi hiukseni ovat ohuet ja huh, kun ne lässähtävää niin helposti.

  Mie oisin kiinnostunut lukemaan mahdollisimman helposta muotoilusta. Oon todella laiska laittamaan hiuksia, joten kaikki vinkit ajan säästämiseksi olisi tervetulleita. :)

 • hhh

  rentojen kiharoiden pysyvyys on ikuinen mysteeri

 • Ilona

  Helposti kuivahtavat latvat ovat oma ongelmani, samoin katkeilevat hiukset. Tuosta öljystä voisin saada apua, kiitos vinkistä. Ja tietenkin olisi ihana voittaa koko setti!

 • Marika Koivu

  Vaalennettu hius kaipaisi kosteutta. Värin ylläpito taas edellyttää hopeashampoon käyttöä. Hius on myös ohutta, joten mahdollisimman hellävaraiset tuotteet ja keinot tukan hyvinvoinnin saavuttamiseksi ovat enemmän kuin tervetulleita!

 • Jo

  Ohuet luonnonkiharat hiukseni kaipaavat apua! Toiveena hyvät hiuspäivät (edes joka toinen päivä).

 • Anu

  Myös minulla on aika ohut, lasimainen hius. Four Reasonsin tuotteet ovat mielettömän laadukkaita ja siksi olisin ikionnellinen, jos arpaonni suosisi. Erityisesti tuo arganseerumi kiinnostaisi.

 • Anna

  Hiukseni rasvoittuu todella nopeasti, ja tulee tosi kökköiseksi, jos kuivashampoolla alkaa liikaa korjaamaan tilannetta.. :D

 • Kristiina

  Hiukset rasvoittuvat päivässä :/

 • Maija

  Oma hiuspulmani on katkeilevat hiukset. Ohuesta tukasta ei tee mieli päästää yhtään hiuskarvaa katkeamaan liian aikaisin, mutta minkäs sille voi. Vai voikohan jotain?

  Olisi hauska nähdä asutyylien tapaan kootut tukkatyylit vuosien varrelta samassa postauksessa!

 • NiinaK

  Oma hiusongelma on tyypillinen suomalainen ohut hius. Tämän lisäksi etenkin latvat ovat todella kuivat ja kaiken lisäksi nopeasti rasvoittuvat. Eli aputuotteille olisi tarvetta! :D

 • Minttu

  Lasinen hiuslaatu löytyy täältäkin, eikä volyymia tunnu saavan mistään putelista omaan makuun tarpeeksi. Eikä pipokelit ja räntäsateet juuri paranna tilannetta :D

 • Rea

  Ohuet ja takkuuntuvat hiukset.

 • Milla

  Täällä ilmoittautuu myös yksi tyypillisestä suomalaisesta tukasta ”kärsivä” ihminen ‍♀️ Osa esittelemistäsi tuotteista oli jo tuttuja ja loput vaikuttivat kokeilemisen arvoisilta

 • Smuutsis

  Hiusten nopea rasvoittuminen on suurin pulma hiusten kanssa.

 • Haluaisin apua hiuksieni kuohkeuteen ja kiiltoon

 • Sii

  Minulla on myös tyypillinen liukas suomitukka ja kaipaisin ratkaisua lättänään lookkiin. Millä saisi volyymia hiuksiin?

 • Sini

  Ohuet, liukkaat ja helposti rasvoittuvat hiukset sekä pörröisyys talvisin :)

 • Hannna

  Omaan hyvin samantyylinen hiustyypin kuin sinä, mutta lisäksi itselläni on takan todella inhottava pyörre, joka hankaloittaa hiusten auki pitämistä. En voi oikeastaan koskaan pitää hiuksia spontaanisti auki, kun tuo pyörteen kohta näyttää heti todella kaljulta ja valjulta tässä hiustyypissä. Onneksi olen löytänyt joitain tuotteita ja kikkoja miten hiukset saa föönattua siedettäviksi. Olisikin kiva päästä kokeilemaan suomalaisen brändin tuotteita, että olisiko niistä apua :) tai jos on jakaa hyviä kikkoja pyörteen taltuttamiseen, olen oikein kiitollinen! :)

 • jennie

  Näin talviaikaan hiukseni ovat samaan aikaan sekä lättänät, pörröiset että valtavan sähköiset. Toimivaa ratkaisua ei ole vielä löytynyt.

 • OutiJ

  Ohuet, mutta samalla pörröiset hiukset.

 • Floora

  Hento päätä pitkin valuva tukka.Kasvatusprojekti on edennyt jo siihen, että hiukset alkavat vähitellen elpyä viime vuoden sulkasadosta mutta jos sen saisi vielä vähän feikattua tuuheamman näköiseksi niin ois vielä iloisempi. Ei haluaisi ostaa enää yhtään turhaa putelia kaappiin mutta nuo suosittelemasi tuotteet kuulostavat kyllä lupaavalta.

 • Soe

  Pörröisyyteen, kurittomuuteen ja kuivuuteen. Ah, kuin olisikin silkin sileät ja upeat hiukset.

 • Sari P

  Itselläkin on tosi ohut ja liukas hius. Olen huomannut, että kuivashampoo saa hiuksiin tosi helposti struktuuria ja kohotusta tyveen, mutta tummahiuksisella aine voi näkyä helposti. Kun vain saisi tummalle hiukselle sopivan kuivashampoon…

 • Annika

  Itsellä hiukset on todella ohuet ja hauraat, samoin helposti sähköistyvät

 • Jenni K

  Mulla on varmaankin vähän samantyyppinen hiuslaatu kuin sinulla, mutta en ole saanut muotoilutuotteiden käytöstä ja föönaamisesta huolimatta hiusten lässähtämistä ja päivässä rasvoittumista kuriin. Etenkin tuohon rasvoittumisongelmaan kaipaisin neuvoja.

 • Susanna

  Hiukseni ovat melko liukkaat (rasvoittuu) ja latvat todella kuivat. En ole vielä ainakaan löytänyt sopivia tuotteita näiden molempien ratkaisemiseen!

  Olisi kiva lukea hiusten stailauksesta. Miten saada liukkaaseenkin hiukseen kivoja kampauksia/mitä tuotteita kannattaisi kokeilla :)

 • Mari

  Helposti sähköistyvät hiukset etenkin näin talvella!

 • Inka

  Oma hiuspulmani on hentojen hiuksien ”latteus” sekä talvisin hyvin kuiva päänahka. Näihin kaipaisin kipeästi auttavia tuotteita. :D

 • Tiia P.

  Ohut, liukas, erittäin helposti sähköistyvä, päätä myöten valuva tukka. :D Ihanteellista olisi pestä se päivittäin, mutta joka toinen päivä saa riittää. Kaipaisinkin vinkkejä kuinka hiukset saisi pidettyä freshin näköisenä silloin toisenakin (tai jopa kolmantena) päivänä, silloin kun yleensä liruefekti vain korostuu.

 • Riikka

  Haluaisin löytää kiireisiä päiviä varten nopean ratkaisun luonnonkiharan hiuksen pörröisyyden taltuttamiseen ja kosteuttamiseen

 • Iisu

  Ohut tukka joka on hyvä ainoastaan heti pesun jälkeen

 • Anniina

  Ohut ja herkästi sähköistyvä tukka, ainakin näin talvella. Myös otsatukka aina naamalla häiritsemässä :D

 • Sanna Mathlin

  Pesussa takkuuntuvaan hiuksiin.

 • Lotta

  Mun hiuspulma on ehdottomasti takkuuntuvat hiukset. Käytän pesun jälkeen hiuksiin jätettävää hoitoainetta ja välillä hiusöljyjä. Hiusöljyt tosin on aika raskaita, joten pitäiskin varmaan kokeilla tuota mainitsemaasi hiusseerumia :)

 • Janni

  Mun ongelma on melko päinvastainen eli hiukset muistuttaa lähinnä kuritonta leijonanharjaa, minkä takia niitä on vaikea saada siistin näköiseksi, mikä aiheuttaa päänvaivaa ihan perus arjessa

 • Rebekka

  Suurin hiusongelmani on, etten malta olla pesemättä hiuksia joka ikinen aamu, mikä on tietysti ihan no-no. Toivottavasti pääsen tästä joskus eroon

 • Paula

  Nopeasti rasvoittuvat ja ohuet hiukset.

 • Helinä

  Olen jo pitkään halunnut platinapolkan mutta jostain syystä kampaajat epäonnistuvat kerta toisensa jälkeen ja lopulta en ole tyytyväinen hiusten väriin ja parin viikon päästä kampaajakäynnistä polkkani on kuin kasa kuivaa heinää. Hiusten kuivuus on siis suurin ongelmani tällä hetkellä.

 • Siina

  Minulla on myöskin suomalainen hento mutta takkuuntuva hiustyyppi. Yritän käyttää hoitavia ja kosteuttavia tuotteita ja helliä, mutta kuitenkin joka syksy talvi ja kevät kohtaan saman ongelman että kaulahuivia käyttäessäni niskavillani muodostavat takkukasan minkä selvittämiseeb pitäisi kantaa harjaa ja selvityssuihketta matkassa

 • Rudi

  Liukkaat hiukset menevät päätä myöten ja rasvoittuvat samantien pesun jälkeen. Kiharat eivät pysy tuntia kauempaa.

 • Annika

  Vaaleiden hiusten raidoitustavat ja vaihtoehdot raidoille värjäysvälin pidentämiseksi.

 • Sari

  Kuulun myös tähän lirutukka-jengiin :D etenkin kun lopetin hiuksien värjäämiseen muutama vuosi sitten, oon joutunut entistä enemmän käyttämään aikaa hiusten laittamiseen ja eri muotoilutuotteiden kanssa kikkailuun…

 • Elina

  Aina kun teen kiharat, niin ne suoristuvat nopeasti ja eivätkä enää näytä miltään. Hiukseni ovat pitkät ja melko paksut, joten kauniit kiharat näyttävät aina aluksi upeilta, mutta suoristuvat nopeasti. Kaipaisin siis apua siihen miten saada kiharat pysymään, kun lukemattomia asioita on jo kokeiltu ‍♀️

 • Sini

  Hiukseni ovat kovin hennot, eivätkä lainkaan ilmavat. Tästä syystä hiukset näyttävät jo puoli päivää pesun jälkeen likaisilta.

 • Annatii

  No, siis hiukseni ovat hennot vauvahaivenet, jotka tavallaan ovat vähän kiharat, mutta eivät kivalla tavalla. Ne lisäksi katkeavat helposti, rasvoittuvat päivässä, ja latvat ovat jatkuvasti ihan korput. Ja kampaajat aina haukkuvat niitä, niin sinne meneminen ei ole koskaan mukavaa. Olen NIIN kateellinen paksutukkaisille kavereilleni, jotka pesevät kuontalonsa kerran viikossa ja tukka näyttää aina hyvältä.

 • Eveliina

  Hiukset haaroittuu ja katkeilee, vaikka käytän korjaavia tuotteita pesuun ja suojaavia tuotteita muotoillessa. Tyypillinen suomalainen ”eloton” kuontalo :D

 • Mariaa

  Ainainen ongelma mun hiuksissa on ollut pään oikean puolen hiusten ”lyheneminen” ja huonokuntoisuus. Oikea puoli taas pysyy suhteellisen terveenä ja hyvässä kunnossa jokapäiväisestä pesusta ja vaalennuksesta huolimatta. Tällä hetkellä joka päiväisessä käytössä on juuri tuon Four Reasonsin Nature sarjan shampoo ja tehohoito. Hellavarainen mutta kuitenkin pesevä shampoo on parantanut myös hilseilevän päänahan tilannetta. Runsaasta pesemisestä kärsivät latvat ovat saaneet hieman eloa tehohoidon ansiosta. Muita merkin tuotteita en ole juurikaan kokeillut, mutta etenkin hiuslakan ja seerumin kokeileminen kiinnostaisi.

 • Janika

  Pörröiset taipuisat, mutta ei kiharat ‍♀️ Auki pitäminen hankalaa ilman runsasta laittautumista, sillä luonnollisesti näyttää vain todella suttuiselta ja pörröiseltä. T. Pikkulapsen äiti, joka ei ehdi laittamaan hiuksiaan arjessa

 • Onniska

  Kuiva päänahka on välillä hyvinkin kinkkinen kutisevuus! Mistähän muuten johtuu, että latvat menevät niin helposti päivän mittaan ns. klimpeiksi? Tämä vaivaa aina varsinkin suoristettuja hiuksia.

 • Lena*

  Haasteenani on varsin saman kuuloinen hiustyyppi kuin sinulla: hento, liukas, sähköinen ja takkuuntuva etenkin niskasta – joten paketin tuotteet voisivat hyvinkin toimia myös minulle :)

 • Natalia

  Voi kun olisi olemassa hiusväri, joka pysyy ikuisesti! Ei niinkään hiusteni vaan itseni pulma on se että tykkään värjätä hiuksiani, mutta olen aika huono ylläpitämään väriä, kun pelkään että tukka kärsii turhan useasti värjäilystä. Lisäksi haaveilen yhä edelleen ikuisista kitaroista..

 • Henna T.

  Mulla aika lailla samanlainen hiustyyppi kuin sinulla. Rasvoittuu helposti ja tuuheuttavia aineita tarviin. Vaaleita raitoja laitatan noin puolen vuoden välein, joten hopeashampoollekin olis joskus käyttöä. Ihanaa joulunaikaa!

 • Liisa

  Mulla ongelmana on katkeileva hius, joka vielä sähköistyy helposti näin talviaikaan.

 • Eve

  Hiukseni ovat niin ohuet, etten melkein kehtaa mennä edes kampaajalle! :D Eli sama hiustyyppi – helposti takkuuntuva ja latistuva. Unelmoin, että joku päivä uskaltaisin pitää hiuksiani auki.

 • Sani

  Ohuet liukkaat ja helposti rasvoittuvat hiukset. Ihailen miten toisella tyttärelläni on ihanat luonnonkiharat ja toisella upeat paksut ja pitkät hiukset ☺️

 • Sanni

  Tällä hetkellä ongelma on nopeasti rasvoittuva tukka. Ja päänahka herkästi oireilee varsinkin talvella.

 • Anna

  Minulla on kurittomat ja karheat hiukset jotka pysyvät siistinä ainoastaan suolasuihkeella ja hiuslakalla. Muotoilun jälkeen hiuksistani on muotoilutuotteiden ansiosta tullut mattapintainen lakka-kypärä.
  Jopa kampaajalla on hankaluuksia muotoilla hiuksiani. Ja minulla ei edes ole kiharat hiukset!

 • Heli

  Minunkin ongelmana on helposti lässähtävät hiukset, ja ohuet, tahtoisin volyymia!

 • Annina

  Takkuuntuva pörrötukka – saisi kuittailu asiasta jo loppua poikaystävän suunnalta. Ehkä näiden avulla!

 • Noora

  Näin talvella isoin hiusongelma on ehdottomasti kuivuus ja hiusten katkeilu!

 • nina jokelainen

  kuivat ja hennot

 • Tanja

  Kuivat ja kellertävät hiukset, jotka rasvoittuvat nopeasti.

 • Riitta Jaakkola

  Hiusten latvojen kuivuus sekä hiusten sähköisyys tällä hetkellä aiheuttaa turhautuneisuutta. Mielelläni kokeilisin tuotteita mitkä olet havainnut hyviksi. Myös raidoitetulle hiuksille suosittelemasi shampoo pitäisi ehdottomasti testata.

 • Hanna Mäkinen

  Kuivat ja katkeilevat hiukset rasittaa itseäni.. Toisaalta taas ne ovat liukkaat ja sähköistyy helposti!

 • Maarit Ranta

  Lyhyet, liukkaat ja ohuet hiukset. Joku tuuhennustaika tarvittaisiin. Olisipa ihana kokeilla suosikkituotteitasi, josko viimein löytyisi sopivat tuotteet.

 • Niina Larvanto

  Hiuksia on paljon mutta ne ovat ohuita. Hiukset saa kyllä laitettua ”pöyheämmiksi” mutta hetken päästä ne on taas päätä myöten. Hiuslakkaa kuluu…

 • Aino Salminen

  Itseäni vaivaa hiusten kiillottomuus ja kunnon takkupallot, ja hiusten rasvottuminen on jokapäiväinen kiusallinen ongelma.

 • Karoliina

  Kellastuu ja takkuuntuu herkästi

 • Jaana

  Itselläni on ohuet ja hennot luonnonkiharat, kiharat eivät pysy muodossaan kuin hetken jonka jälkeen lätistyvät.

 • Nea Kolehmainen

  Ihana kisa! Olen myös itse kamppaillut löytääkseni toimivia tuotteita hiuksille no. Uskoisin hiusteni olevan samaa ”laatua” kuin sinun hiuksesi, mutta vain pidemmät. Uutena haasteena hiuksilleni on tämänhetkinen raskausaika ja olen päättänyt venyttää kampaamokäyntiä synnytyksen jälkeiseen aikaan… Kaipaisin siis tuotteita, joilla saisin turvallisesti pidettyä hiukseni kauniina ja välittäisin samalla suunnatonta kemikaalimäärää – luotan tässä kotimaisiin tuotteisiin :)

 • Peppi

  Sähköiset hiukset ⚡⚡

 • Tarja Liski

  Miten pitää vaaleat hiukset vaaleina mutta ei keltaisena?

 • Päivi

  Mulla on erittäin ohuet hiukset, juuri pestynä lentävät mihin sattuu ja päivä pesusta liimaantuvat päätä myöten, ei siis koskaan hyvät.

 • Marianne

  Näin talviaikaan ongelmama on hiusten sähköisyys. Todella rasittavaa yrittää saada hiuksia ojennukseen, varsinkin jos / kun käyttää ilmakiharrinta. Käytössäni olevista muotoilutuotteistakaan ei ole ollut apua.

 • Roosa

  Ongelmani on sähköistyvät hiukset. Ihan sama kuinka paljon hoitoaineella läträä, ovat hiukset etenkin näin talvisin kuin oisin sähköiskun saanut

 • Mipzu

  Mulla katkeilee hiukset helposti ja tuntuu, että harjatessa lähteekin aika paljon niitä. Toisinaan myös päänahka kutisee ikävästi.

 • Karin Kantee

  Hiusten sähköisyyteen ei tunnu auttavan mikään näin talvella!

 • Mirva ~h

  Ohuille hiuksille apua:

 • Helmi

  Ongelmani on nopeasti rasvoittuva ohut ja pörröinen tukka. Tahtoisin saada hiuksiin tuuheutta, mutta ilman että niistä tulevat pörröiset ja likaisen näköiset. Toinen asia, mikä minua kiinnostaisi on se, kuinka vaaleisiin ja ohuisiin hiuksiin saisi jotain piristävää väriä, esimerkiksi sävytettä. Tahtoisin hieman vaihtelua hiuksiini, mutten värjätä niitä pitkäkestoisesti :)

 • Anniina

  Kaipaisin apua ns. vauvahiuksiin, jotka itsepintaisesti nostavat päätään aika ajoin. Miten saan ne kuriin, ilman viittä kiloa hiuslakkaa kuontalossa?

 • Sara

  Helposti kuivuvat latvat ja päänahka!

 • Elisa_

  Tuuheutta ja volyymiä kaipaisin hiuksiini jokaiselle päivälle! :)

 • JaanaJ

  Rasvoittuvat hiukset.

 • Laura

  Hiusten pörröisyys

 • Maarit

  Katkeilevat hiukset, haaroittuvat latvat kaipaisivat hoitoa talven keskellä❄️ Toivoisin juttua hiusten pidennyksistä ja erityisesti siitä, miten omat hiukset vahingoittuvat vai säilyvätkö ennallaan. Kiitos!

 • Helena

  Ohuet ja hennot hiukset. Jos en tee mitään mun hiukset ovat tylsät ja niin suorat!

 • Meeri

  Vaalennettujen hiusten pesuun ja sävyn ylläpitoon liittyviä vinkkejä kaipaisin lisää! Siksi tämäkin juttu herätti mielenkiintoni, ja nämä ovat vähän tuntemattomampia tuotteita minulle.

 • Niina

  Mun tukassa ei tunnu olevan muuta kuin ongelmia Ei jaksaisi etsiä sopivia tuotteita, kun sitten jää nurkkiin pyörimään. Nyt kuulostaa siltä, että nää tuotteet vois olla just mun tukalle sopivia

 • Pauliina

  Kyllähän se pahin ongelma on, että jo pesua seuraavana päivänä hiukset on littanat. Eikä joka päivä viitsi pestäkään. Talvella myös sähköistyminen on ajoittain ongelma.

 • Katja

  Ohutta ja hentoa :/

 • Charlotta

  Olen tottunut pesemään hiukseni joka ikinen aamu, mikä oletettavasti välillä turhauttaa, kun se vie niin paljon aikaa aikaisilta arkiaamuilta.En kuitenkaan halua tinkiä hyvistä hiuspäivistä. Kenties stailaustuotteiden käyttö toisi hiuksiini ryhtiä ja voisin vihdoin harventaa pesuväliä ja nukkua hieman pidempään muutamana päivänä viikossa

 • Krista

  Useampi ongelma mm. Lättä tukka.
  ja jos teen kiharat, eivät pysy.ei mene kauaa kun suorat. :(

 • Anu

  Karheus on pahin ongelma

 • Sara

  Kaipaisin 5 ylimääräistä sormea jotta onnistuisin kampausten teossa Niin ja otsatukan stailaukseen on vielä se täydellinen tuote haussa.

 • Aurinko

  Hiuspohjani kuivuu herkästi näin talvella.

 • Hilbert

  Rasvoittuva päänahka, mutta kuivat latvat. Harkitsen (jo imagollisten) pitkien hiusteni leikkaamista, niin helpottuisi moni asia.

 • Suvituuli Siikasaari

  Hiuspulmani on lässähtävä tukka, joka ei pysy kuohkeana sekä heiluvat baby-hiukset, jotka saavat mut näyttämään Einsteiniltä :)

 • Anu

  Vaaleiden hiusten kellastuminen on pulmista pulmin!

 • Anne

  Ohuehko luiruletti, joka takkuuntuu hyvin ja pysyy kuosissaan heikosti :D

 • Suvi Pyörre

  ”Hiusongelmani” on hento suomalainen hiuslaatu, joka rasvoittuu erittäin helposti,ja siksi tuntuu usein latistuneelta lähmäkasalta.Kuivashampoota kuluukin tämän takia runsaasti ja päänahkakin on nykyään aika herkkä. Vaalennettujen raitojen jäljiltä kakshaaraisia on runsaasti ja ne tekevät itseni hulluksi! Nyt yritänkin kasvatella niitä ”pois”, että saisin oman värin ”takaisin” ja tukan parempaan kuntoon, eli leikellään aina pikkuhiljaa kuontaloa, sillä sen verran tykkään pitää pituutta, että saan aina hätäponnarin laitettua. :)
  Kin

 • Tarja

  Lirutukka joka on jonkin näköinen kun pesen sen aamulla ja laitan muotovaahdolla ja lakalla.

 • Anni

  Suurin hiuspulmani taitaa olla oma laiskuus sekä kädettömyys hiustenlaittoon :D myös hiusten nopea rasvoittuminen harmittaa.

 • Jenni Lönnblad

  Ainainen hiusten kasvatusprojekti. Hiljaa hyvä tulee, mutta tässä tapauksessa, saisi tulla vähän nopeampaa

  Oon seurannut sun blogia jo vuosia, etkä kyllä oo vanhentunut yhtään sinä aikana. Oot aina yhtä freesi ja inspiroiva. Niin tyylin ko ajatuksiesi suhteen Hyvää joulunaikaa

 • Anne-Marie

  Oma hiustyyppini on karkea ja kuiva, isältäni peritty. Haluaisin vielä lisää kosteutusta hiuksiin.

 • Eevu

  Upeita kuvia susta ja aivan ihana neule! Mulla on aikalailla kuvaustasi vastaava hiustyyppi, ohut, hento, liukas (ponnari ei meinaa pysyä päässä) ja lisäksi vielä aika kuiva. Hiukset katkeilevat edestä, ja moni on kysynyt että olenko leikannut tukkaani kerroksittain. Kyllä olen, yläasteella 10 vuotta sitten (hui). Etsin jatkuvasti jotain ihmetuotetta joka tekisi hiuksistani blakelivelymäiset. Tai vaikka hyväkuntoiset :D

  Hyvää uutta vuotta!<3

Related posts