26/11/19

Tyyli-inspiraatiota menneiltä vuosilta: marraskuu 2010-2018

3 82

Moni on kaipaillut syksyisiä asukuvia ja kysellyt niiden perään, sillä tänä syksynä on sillä saralla ollut hiljaisempaa. Kyselin lokakuisia lookeja yhteen koonneessa postauksessa, vieläkö tyylijutut jaksavat innostaa ja vastaukset olivat melkoisen yksimielisiä: asupostaukset ovat yhä yleisön suosikkeja. Pitänee siis toivoa aurinkoisempia päiviä ja ryhtyä taas kuvaushommiin!

Pimeät ja synkät päivät eivät ole inspiroineet pukeutumisen tai kuvaamisen saralla, mutta tässä on tarjolla ensihätiin menneiden vuosien tyyli-inspiraatiota marraskuisiin päiviin, joina ei tunnu keksivän mitään päällepantavaa. Itse asiassa nämä marraskuiset tyylit vuosien varrelta inspiroivat minua itseänikin. Innostuin heti kaivelemaan kaapeista vanhoja tuttuja vaatteita esille ja taidanpa kokeilla muutamaa näistä yhdistelmistä ihan sellaisenaan nyt vuosien jälkeen uudelleenkin. On kiva huomata, että monet asuista ja vaatteista ovat siinä määrin ajattomia, että näyttävät ihan ajankohtaisilta edelleen. :)

Jos aiemmat kuukausikoosteet kiinnostavat, löydät ne halutessasi näiden linkkien takaa: maaliskuuhuhtikuutoukokuukesäkuuheinäkuuelokuusyyskuu ja lokakuu. Mikäs on lempparinne näistä marraskuisista asuista? Entä muistatteko joitakin noista vanhemmista tyyleistä edelleen?

2018

Uhanan hauska neule on hyvä piristys tummanpuhuvaan talviseen tyyliin. Rakastan myös tuota & Other Storiesin kiiltonahkaista hametta. Pupunilkkureita tulee käytettyä vain harvakseltaan, mutta tähän asuun ne sopivat kuin nenä päähän. 

Tässä lookissa näyy muutamia ehdottomia talvilemppareita: Sandin ruskea villakangastakki, oman A+more x Pupulandia -malliston pipo ja huivi viime vuoden kokoelmasta sekä ihana talvityylien piristyslaukku samaisesta kokoelmasta.

Kokomusta toimii aina, mutta pieni pilkahdus punaista tuo kokonaisuuteen vähän eloa ja valoa. Tykkään kovasti noista COSin perusnilkkureista ja BikBokin väljistä 100% denim-farkuista, joihin twistiä antaa tuo vetoketjuyksityiskohta. 

Tässä tyylissä yllä puolestaan on kotimaista R-collectionia. Tiilenpunainen neule ja tummansiniset sammarit ovat olleet paljon käytössä, ja väljien housujen alle mahtuvat talvella hyvin sukkahousut tai paritkin. Tässä lookissa jalassa tosin ovat glitter-sukat ja Filippa K:n uskolliset herrainkengät.

Nämä tyylit koostuvat myös kotimaisen R-collectionin vaatteista – nappasin kuvat yhteistyötä varten, mutta kaikki vaatteet ovat osa omaa vaatekaappia nykyisin. Pakko myös mainita erikseen nuo oikeanpuoleisen tyylin glitter-nilkkurit. Ne ovat jalassa varmasti vähintään pari kertaa viikossa etenkin näin pimeinä talvipäivinä.

2017

Sandin ruskea villakangastakki on sellainen vaatekaapin luottoklassikko, että veikkaan pukeutuvani siihen vielä vuosikymmenten päästäkin. Terhi Pölkin karvavuorella varustetut nilkkurit ovat joka talven suosikkivalinta – eivät muuten palele varpaat! Musta merinovillainen pooloneule on löytynyt aikanaan New Yorkista second hand -putiikista, siniset farkut ovat Monkin, laukku kotimaisen MoiMoin ja pipo KN Collectionin.

Rakastin punaista väriä koko nuoruuteni palavasti ja sitten vähän kyllästyin, kunnes löysin sen taas osaksi pukeutumistani muutama vuosi sitten. Tämä kaunis punainen neulemekko on äitini itselleen nuorena tekemä ja rakastan sitä! Toinen punainen mekko oli aikoinaan lainassa Marimekon kuvauksia varten, kun ideoin vähän erilaisia pikkujoulutyylejä. Mekko palasi showroomille, mutta tuon laukun kävin ostamassa omaksi myöhemmin liikkeestä.

Tämä kauniin värinen keinoturkistakki on ollut päällä viimeksi tänään. :) Lyhyenmallinen takki on yksi vaatekaapin suosikeista ja samoin on myös tuo merenvihreä väri. Superlämmin Acnen musta kelsiturkki oli lainassa kuvauksia varten, mutta ihastuin lämpöiseen lampaanvillatakkiin niin kovin, että ostin sen omakseni. Myös lintumekko on vähän lämpimämmillä säillä ollut ahkerassa käytössä. Zalandon ja Dr. Martensin yhteistyönä tekemiä maihareita olen käyttänyt etenkin tänä talvena todella paljon.

Valkoinen paita ja siniset farkut ovat klassikoita, mutta näissä kummassakin tyylissä klassikot ovat saaneet piristyksekseen vähän maustetta leikkauksista ja yksityiskohdista. Molemmat valkoiset röyhelöpaidat ovat yksiä vaatekaapin suosikeista. Tuossa oikeanpuoleisessa olo on aina kuin prinsessalla!

Näissä lookeissa näkyy myös vaatekaapin lemppareita ja luottoklassikoita. Venepääntiellä varustetut neuleet ja leveät, vajaamittaiset housut ovat suosikkejani. Punaiset Acnen nilkkurit ja Filippa K:n herrainkengät ovat vanhoja tuttuja lukemattomista aiemmista asukuvista. Tuo Monkin keinokarvainen takki on myös yksi kestosuosikeistani.

2016

Eeva Suutari ikuisti minut vuonna 2016 tässä lookissa, jossa näkyy meikäläisen tyyliin sopivia kestosuosikkeja jälleen: Samsøe & Samsøen tummanvihreä neule ja mustat culottes-housut, lierihattu sekä ne uskolliset herrainkengät, jotka pysyvät lemppareina vuodesta toiseen.

Sandin ruskea villakangastakki on palvellut uskollisesti myös jo monta vuotta, ja näyttää muuten edelleen kuin uudelta! COSin harmaa muhkuneule ja nahkahousut kuuluvat myös talvilemppareihin. Yksi riemastuttavimmista talviasuistani on tämä COSin pitkä neulemekko, jonka olen nimennyt ”Mustaksi Muumiksi” – ehkä maailman mukavin vaate koleina syys- ja talvipäivinä.

Tämä look on kuvattu hieman aiemmin syksyllä, kuten paljaina vilkkuvat nilkat paljastavat. Noita COSin farkkuja metsästettiin aikanaan kissojen ja koirien kanssa ympäri Eurooppaa – löytyivät lopulta Berliinistä. Myös Club Monacon kashmirneule ja COSin nahkareppu kuuluvat vaatekaapin lemppareihin.

Tämä kukkamekkotyyli ikuistettiin vuoden 2016 lokakuussa Kreikassa. Olen löytänyt mekon joskus muutama vuosi aiemmin Zarasta ja rakastan tuota tummanpuhuvaa kukkakuosia, joka sopii hyvin myös syksyisempään tyyliin. 

2015

Marimekon pirtsakan värinen silkkipaita ja kaunis villakangastakki ovat yhä käytössä kumpainenkin. Tummansinisiä farkkuja en sen sijaan ole käyttänyt hetkeen!

Löysin tämän minttuisen pörröneuleen New Yorkista kirpparilta ja eipä voisi paljon olla enempää näköiseni villapaita! Nuo nilkkurit ovat muuten noin 5 vuotta vanhat ja edelleen jalassa melkein joka päivä.

Tara Jarmonin vihreää takkikaunokaista on yritetty ostaa yltäni lukuisia kertoja, mutta en muuten myy! Rakastan tuota talvisen tyylin ihanaa väriläiskää. Turbaani on KN Collectionin kokoelmasta vuosien takaa.

Never Denimin musta pitkä villakangastakki on myös yksi vaatekaapin ikilemppareista ja se on ollut päällä viimeksi pari päivää sitten. Kinuskinväristä neuletta olin hypistellyt pitkään vaatekaupan rekissä, mutta hinta sai aina jättämään sen kauppaan. Lopulta löysin sen jonkun älyttömän onnenkantamoisen seurauksena jollakin -75% alennuksella ja ostin tietysti onnesta soikeana omakseni. Fiorentini & Bakerin buutsit olivat heräteostos, mutta uskon niiden olevan takuuvarmasti sellaiset, joita käytän vielä vanhana mummonakin.

En yleensä pidä Odd Mollyn vaatteita oikein oman näköisinäni, mutta tähän hapsutakkiin ihastuin ja sitä olen myös käyttänyt paljon! Glitter-turbaani kruunaa täydellisesti marraskuisen tyylin, tottakai.

2014

Vaaleanpunainen ja harmaa sopivat hyvin yhteen – kuten näkyy. Vasemmalla yllä on kotimaisia aarteita: Arelan kashmirneule, 2OR+byyatin housut ja Samujin takki (jonka tosin olen myynyt jo eteenpäin). Niiden lisäksi päällä on Fiorentini & Bakerin buutsit (joita kuulemma myös Mick Jagger suosii), FWSS:n pipo sekä Monkin huivi. Oikealla: vaaleanpunainen pitkä takki on Tiger of Swedenin, huivi KN Collectionin ja laukku 2OR+byyatin.

Tähän teddykarvatakkiin en kyllästy varmaan koskaan! Paksu villahuivi on Second Femalen ja edelleen käytössä talvella jatkuvasti. Kainalossa keikkuu Väskan clutch. Oikeanpuoleisessa tyylissä yllä ovat ikivanhat reikäiset boyfriend-farkut, tummanvihreä muhkuneule, joka löytyi pilkkahintaan aiemmin samana vuonna & Other Storiesin alesta sekä Samujin jo uuden kodin löytänyt takki. Laukku on kotimaisen 2OR+byyatin, joka ei enää taida toimia kovinkaan aktiivisesti. 

2013

Tämän lookin voisin pukea tismalleen tällaisena päälleni tänäkin päivänä ja itse asiassa inspiroiduin tästä tyylistä suuresti jälleen. Vain kengät ja laukku ovat sittemmin päätyneet uuteen kotiin, mutta kaikki muut asun vaatteet ovat yhä tallessa. Tuo Isabel Marantin H&M-mallistosta löytynyt oversize-takki on yksi suosikeistani, mutta siihen pitäisi löytää uudet napit, sillä yksi hajosi, enkä löydä samanlaista mistään. Valkoinen neule puolestaan oli uskomaton kirppislöytö: Chloén pusero löytyi kirpparirekistä 10 euron hintaan. Muhkea villaneule vain on niin paksu, että sitä pitää säästellä kylmempiin päiviin.

Isabel Marantin ja H&M:n jättitakki näkyy yllä tässäkin kuvassa. Muistan ihastuneeni pari vuotta aiemmin 2011 tuohon Monkin lintukuvioiseen huiviin ja se on tallessa yhä edelleen. Lumin laukku matchaa hyvin huivin väreihin, mutta sitäpä ei olekaan tullut käytettyä aikoihin. 

Tässä lookissa näytän melkoiselta resupekalta, mutta jostain syystä tykkään tyylistä silti. Reikäisissä boyfriend-farkuissa, euron kirpparivillatakissa ja pipossa on korkonilkkureihin ja huulipunaan yhdistettynä juuri sopiva ripaus grungea.

2012

Marraskuulta 2012 on tallentunut vain tämä yksi asu. Muistan, että löysin nuo Ritva Fallan Marimekolle suunnittelemat villakangashousut jo vuosia aiemmin kirpparilta ja tykkäsin niistä valtavasti, mutta jotenkin en silti koskaan osannut käyttää niitä sitten kuitenkaan. Tämän kerran ne pääsivät päälle asti, mutta sittemmin myin ne lopulta eteenpäin. Raidallinen second hand -kauluspaita oli pitkään suosikki, mutta sekin on myöhemmin jatkanut matkaansa uuteen kotiin. H&M:n tummansininen strassein koristeltu villaneule sen sijaan on edelleen käytössä.

2011

Talven 2011 tyyliin kuuluivat papparaistakki, joka oli vuosia suosikkini, pienimuotoiseksi somehitiksi muodostunut KN Collectionin ympyrähuivi sekä Aiglen ratsastuskengät, joita olin pari vuotta aiemmin metsästänyt liki epätoivon vimmalla. Tähänkin tyyliin voisin varmasti pukeutua edelleen. Sen sijaan oikeanpuoleinen tyyli ei tunnu enää lainkaan omalta, vaikka tuo ihana helmin koristeltu Tiger of Swedenin villapusero yhä löytyykin kaapista. Pitääkin pukea se päälle pitkästä aikaa!

2010

Tämä look näyttää yhä omaan silmään ajattomalta ja hyvältä. Pukisin! Ja itse asiassa kaikki asun vaatteetkin ovat yhä tallessa, joten ehkä puen vielä oikeastikin. Villatakki on yksi lempparikirppislöydöistäni vuosien varrelta. Oikeanpuoleista tyyliä en välttämättä enää pukisi eikä vaatteistakaan taida olla enää mitään tallessa. Muistan, että pidin valtavasti tuon neulemekon ideasta, mutta en osannut käyttää sitä sitten kuitenkaan. Myöhemmin olen löytänyt omaan tyyliini sopivamman.

Nämäkään tyylit eivät enää näytä ihan omalta, vaikka niissä onkin mukana ihan klassisia elementtejä: siniset farkut, musta bleiseri, maiharit, jne. Eivät nämä nyt pahimmasta päästä missään nimessä ole, mutta ajankulun näkee kyllä naaman ja hiusten lisäksi tyylissä.

Photos: Annika Ollila, Nawras OddaVesa Silver,  Elisa LepistöLiisa KiviMarianna MäkeläNinan Tunnetila, Eeva Suutari & Viena K

Tags: , ,

Categorised in: Muoti, Uncategorized

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Related posts