26/10/19

Maailman ihaninta musiikkia

4 63

Toteutin suuren haaveeni pari viikkoa sitten, kun pääsin kuulemaan brittiläistä jazz-bändiä Mammal Handsia livenä. Keikka oli kaikkea sitä, mitä toivoin ja odotin. Ja illan kruunasi se, että he soittivat lempikappaleeni, vaikka se ei olekaan mikään suuri ja suosittu hittibiisi. Tiedoksi muuten kaikille jazzin ja kyseisen bändin ystäville, että ensi vuonna on kuulemma tulossa uusi levy! Vinkkasin tyypeille Flow-festareista ja lupasivat selvitellä, josko päästäisiin ensi vuonna kuulemaan ihanaa jazzia 360 Balloon Stagella – olisi kyllä aika unelma!

Toinen bändi, jonka ehdottomasti haluaisin päästä näkemään livenä on brittikokoonpano Portico Quartet, jonka biisejä olenkin jakanut täällä blogin puolella useamman. Jazzia, ambientia ja elektronista äänimaailmaa sekoittelevan bändin musiikki on sellaista täydellistä unenomaista mutta intensiivistä instrumentaalifiilistelyä. Olen tähän asti kuunnellut myös Portico Quartetilta enemmän yksittäisiä biisejä, mutta nyt vasta tällä viikolla innostuin perehtymään albumeihin kokonaisuuksina. Ja hitto soikoon, olisi pitänyt tehdä se jo kauan sitten, koska olen aivan täydellisen rakastunut. Kaikki levyt ovat loistavia, mutta juuri tällä hetkellä olen aivan erityisen ihastunut Art In The Age of Automation -albumiin, jonka nimiraita on soinut kaiuttimissani erityisen ahkeraan. Todella vahva suositus, jos olet tykännyt aiemmista jazz- ja ambient -suosituksistani.

On muuten hauska huomata, että kun kuuntelin ihan erityisen paljon Mammal Handsia tuota parin viikon takaista keikkaa odotellessani, Spotifyn viikoittaiset suositukset ovat sittemmin osuneet aivan erityisen nappiin. Listalla on ollut paljon juuri Mammal Handsin ja Portico Quartetin tyylistä jazzia ja tunnelmaa.

PS. Olipa mahtavaa kuulla, että siellä on porukkaa, jotka fiilistelevät näitä musiikkipostauksiani, vaikka tiedän, että kaikille nämä eivät iske. Erityisen hauskaa oli saada tietää, että siellä on joitakin, jotka seuraavat blogiani jopa pelkästään musiikkipostausten takia. <3 Voin luvata, että musapostaukset eivät ole menossa minnekään, koska nautin näiden tekemisestä ja ihanan musiikin jakamisesta niin paljon itse.Tags:

Categorised in: Musiikki

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • marika

    Kumpikin suosituksista on myös omia lemppareita vuosien takaa! Kannattaa ottaa kuunteluun myös Kokoroko ja GoGo Penguin ellei jo ole. Brittijazz on kolahtanut viime aikoina tosi kovaa taas eli kiva kuulla uutisia Mammal Handsin uudesta levystä – sitä odotellessa

  • MkPk

    Löysin Mammal Handsin postauksesi kautta aikanaa ja se oli menoa. :) Jazz siis kolahtaa ja todellakin kuulen aina mielelläni uusista musiikkivinkeistä!

Related posts