17/10/19

Musiikillista kipinää

7 49

Eilen Instagram storyssani soi taustalla eräs biisi, josta heti moni kyseli perään, joten tulipa mieleen laittaa ihana kappale jakoon myös täällä blogissa. Kyseinen kappale on naurattanut minua nimellään, vaikka veikkaankin, ettei vuonna 2014 julkaistun biisin nimi Tinder välttämättä viittaakaan samaa nimeä kantavaan sovellukseen. Taisi tuo appi olla vielä tuoho maailman aikaan melko paljon pienempi ilmiö kuin tänä päivänä, jolloin tuppaa unohtumaan, että sanalla on jokin muukin merkitys kuin toimia deittailusovelluksen nimenä. Ja jos joku ei tiennyt, niin sana tinder merkitsee siis suomeksi sytykettä.

Oli miten oli, kappale on hurjan kaunis. Joku biisistä kysellyt kommentoi tosin, että onpa erikoinen biisi, sillä kappaleessa kuullaan paljon kaikenlaisia kolinoita ja naputuksia itse melodian taustalla. Pidän itse vähän tällaisista epäkonventionaalisista äänimaailmoista ja tämä ei itse asiassa ole ensimmäinen kappale, jonka olen jakanut Origamibiro-nimeä kantavalta kokoonpanolta. Nimen takana on kolmen taiteilijan trio, jossa mukana ovat muusikko ja elokuvasäveltäjä Tom Hill, visuaalinen taiteilija ja elokuvaohjaaja The Joy Of Box sekä multi-instrumentalisti Andy Tytherleigh.

Enjoy! Lisää biisisuosituksiani pääset kuuntelemaan täältä sekä täältä.

PS. Rakastan itse tehdä näitä musajuttuja – musiikki on itse asiassa yksi rakkaimmista teemoista minulle koko blogissa. Mutta olisi kiinnostavaa kuulla, kuinka monia siellä kiinnostavat nämä musiikkisuositukset, koska nämä eivät useinkaan ole kovin kommentoituja postauksia. :)

Tags:

Categorised in: Musiikki

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • elsary

  Musiikki! Rakastan saada musasuosituksia, ja tykkään lukea sun musapostauksia ja poimia inspistä. Usein onglemana on tosin se, että _juuri sillä hetkellä_ en muka ehdi kuunnella ko. kappaletta tai esittäjää, ja sitten se unohtuu.

  Oisikin aika kiva, jos voisit tehdä Spotifyhyn vaikka jonkun listan näistä blogissa ilmestyvistä suosituksista – Kaikki hyvät biisit on mahtava, mutta niin pitkä (itken edelleen sitä, että kadotin yhden sillä esiintyvän ihanan kappaleen kun vahingossa painoin reshufflea kun halusin soittaa sen uusiksi, enkä tietenkään muista sen nimeä :(

 • Sariskainen

  Mie luen kyl kaiken muun contentin yleensä sinulta, mut nää musajutut skippaan. Mutta varmasti nämä kolahtais jos ois samanlainen musamaku.

 • Toinenjenni

  Tykkään kovasti!!!

 • Jonna

  Me me me!

 • satu

  Musiikki-inspiraatio blogissasi on itselleni tärkeintä. Myönnän, että muuta iheet jäävät välillä vähemmälle huomiolle, mutta näihin tarraan aina, kun voin luottaa siihen, että musiikkimakusi mätsää yleensä hyvin omani kanssa. <3

  "Kaikki hyvät biisit" oli ensimmäinen lista, jota aloin koskaan Spotifyssä seurata ja aina välillä sen kappaleisiin palailen.

  Ymmärrän sen, etteivät kaikki näistä lämpene, mutta minä kyllä. Kiitos siis!

 • Pir

  Älä ihmeessä luovu näistä suosituksista! Minäkin pidän tällaisista erikoisemmista äänimaailmoista, ja monia hyviä artisteja on tullut vastaan sinun suosittelemanasi.

 • Mari

  Tykkään musapostauksista ja olen saanut sinulta monia hyviä musavinkkejä biiseistä/artisteista, joihin en muuten missään olisi varmasti törmännyt.

Related posts