1/10/19

Tyyli-inspiraatiota menneiltä vuosilta: syyskuu 2010-2018

7 97

Syyskuun asukatsaus menneiltä vuosilta meni vähän viime tinkaan, kun kuukausi ehti vaihtua jo lokakuuksi, mutta parempi myöhään! Alkusyksy on yleensä lempisesonkiani pukeutumisen suhteen ja se näkyy myös aktiivisuudessa asukuvien suhteen. Monena vuonna näytän olleen syyskuussa erityisen innokas ikuistamaan tyylejä kuviksi – muutamana vuonna jopa niinkin innokas, että jätin osan tästä koosteesta julkaisematta kuvien paljouden takia.

Kirjoitin viime viikolla yleisiä pohdintoja vaateteollisuudesta ja kulutuksesta sekä vaatteiden elinkaaresta. On ollut myös itselle todella kiinnostavaa sukeltaa näihin omiin asukuva-arkistoihin viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Tyyli on vuosien varrella muuttunut, mutta vaatekaapissa on edelleen hyvin paljon samaa kuin vuosia sitten. On myös mielenkiintoista nähdä, miten oma tyyli on elämän eri hetkissä kehittynyt. Ja muutoksista huolimatta koen, että sellainen oman tyylin punainen lanka on löytynyt jo kauan sitten, vaikkakin visio on viimeisten viiden vuoden aikana erityisesti kirkastunut. Näistä kuvista myös konkreettisesti näkee, mitkä vaatteet tai asusteet ovat löytäneet kestosuosikin aseman – ilokseni niitä on aika paljon.

*

Moni blogiani kauan seurannut muistelee vieläkin vuonna 2010 toteuttamaani kuuden vaatteen haastetta, joka osui juuri syyskuulle. Osallistuin tosiaan tuolloin haasteeseen, jonka ajatuksena oli kokeilla ja havainnollistaa, miten vähillä vaatteilla oikeasti voi tulla toimeen ja loihtia monenlaisia lookeja. Tai minä otin haasteeseen mukaan myös tuon tyylikulman ja ikuistin kuukauden aikana jokaisen asuni yrittäen luoda samoilla vaatteilla mahdollisimman monta erilaista tyyliä. Kuuteen vaatteeseen piti sisällyttää ylä- ja alaosat, mutta alus- ja päällysvaatteet, urheiluvaatteet sekä kengät ja asusteet jätettiin kuuden vaatekappaleen ulkopuolelle käytännön syistä. Myös erityisissä juhlatilanteissa oli mahdollista katsoa tilannetta läpi sormien, koska luonnollisesti noiden mukaan valittujen vaatteiden joukkoon halusi valikoida mahdollisimman monipuolisia arjen käyttövaatteita.

Haaste oli todella kiinnostava ja inspiroiva, vaikka sen lopputulemana totesinkin, että sinänsä en pidä järkevänä tai tarpeellisena yrittää pärjätä noin vähällä. Vaikka kokeilu oli silmiä avaava ja teki hyvin konkreettiseksi sen, miten vähällä voi tyylillisestikin pärjätä ihan mukavasti, niin kyllästyn itse ainakin niin nopeasti, että ihan samoihin vaatteisiin pukeutuminen joka päivä kuukauden ajan kävi vähän puuduttavaksi. Ja rehellisyyden nimissä esimerkiksi yksi ennen ehdoton suosikkivaatteeni tipahti kuukauden lähes tauottoman pitämisen jälkeen pois lemppareiden joukosta ihan vain puhtaasta kyllästymisestä.

Kokeilu haastoi hauskalla tavalla myös omaa mielikuvitusta yrittää keksiä mahdollisimman monenlaisia asuja muutamalla vaatekappaleella ja koin onnistuneeni hyvin siinä, että vaatteet olivat aika hyvin yhdisteltävissä keskenään. Oman vaatekaapin ja tyylin kartoituksen nimissä haaste olikin hyödyllinen. Kuukauden aikana oli helppo huomata, millaisia vaatteita oli helppo yhdistellä keskenään. Myös vaatekaapin puutteet oli helppo havaita: millaisia vaatteita olisin tarvinnut helpottamaan arkeani.

*

Viime viikon vaateteollisuutta koskevaan postaukseen muutama oli jakanut omia hyviä niksejään vaatevalikoimansa kartoittamiseen. Pari seuraajaa kertoi perustaneensa excel-taulukon, johon on kirjannut kaikki omistamansa vaatteet ja niiden käyttökerrat kunkin vuoden aikana. He kertoivat, että on ollut todella mielenkiintoista huomata tällaisen käytännön kautta, mitä vaatteita tulee oikeasti käytettyä ja kuinka monta kertaa esimerkiksi ne lempivaatteiksi mieltämänsä vaatteet todella lopulta päätyvät ylle. Välttämättä ei siis tarvitse ryhtyä kuuden vaatteen haasteen kaltaisiin äärimmäisyyksiin omaa pukeutumista pohtiessaan, mutta voi olla todella valaisevaa esimerkiksi pitää konkreettista kirjaa omistamistaan vaatteista ja niiden käyttökerroista. Suosittelen myös Rinna Saramäen Hyvän mielen vaatekaappi -kirjaa, jos haluaa haastaa omaa tyyliajatteluaan.

Aiemmat kuukausikoosteet löydät muuten halutessasi näiden linkkien takaa: maaliskuuhuhtikuutoukokuukesäkuuheinäkuu ja elokuu. Olisi tietenkin hauskaa myös kuulla teidän mietteitänne näistä vanhoista tyyleistä? Löytyykö joukosta joku lemppari-look tai peräti suosikkivuosi pukeutumisen saralla? Entä muistaako joku vielä kuuden vaatteen haasteen?

2018

Löysin viime vuonna omien kaappieni kätköistä käyttöön isäni nuoruusvuosilta peräisin olevan biker-nahkatakin ja RAKASTAN sitä. Olen tosi kiitollinen niiden aikojen todella piukasta muodista, koska tästä syystä takki mahtuu vain minulle perheemme lapsista, ja harteikkaat veljeni jäivät nuolemaan näppejään. :D Tosin en ole varma, olisiko biker-takki ollut muutenkaan heidän tyyliään. Kaunis slip on -mekko on muutaman vuoden takaisesta H&M Studio -mallistosta ja sellainen aika täydellinen joka paikan juhlavaate. Nilkkurit ovat Filippa K:n ikisuosikit ja metsästin aikanaan loppuunmyytyjä kenkiä joskus viitisen vuotta sitten ympäri internetiä ja Eurooppaa. Löytyivät lopulta Berliinistä Filippa K:n liikkeestä hyvällä alennuksella ja ovat takuuvarmasti maksaneet itsensä moninkertaisesti takaisin, koska käyttökertoja näille on takuulla kertynyt vähintään se 300.

Valkoinen juhlatyyli nähtiin ylläni Gloria Fashion Showssa viime vuonna. Olin juuri pätkäissyt tukkani jälleen polkkamittaan ja viihdyin lyhyemmissä kutreissa taas mainiosti. Punaiset korkkarit ovat yksi kenkähyllyn lempparipareista ja kimaltava cluth on mainio mihin tahansa juhlatyyliin, koska se sopii värinsä puolesta kaikkeen ja upgreidaa asun kuin asun vähän fiinimmäksi. Korut ovat ihanan Upcycle by Jingin kierrätyskoruja, joista on muuten lähiaikoina tulossa lisää juttua.

Vihreä kukallinen Samøe & Samsøen mekko on yksi tuoreita vaatekaapin suosikkeja. Olen pitänyt sitä sekä vyön kanssa että ilman. Kaunis väri tuntuu omalta ja tässä on sellaista kivaa vintage-henkistä fiilistä. Vasemmanpuoleisessa tyylissä näkyvät myös ne lempinilkkurit ja isän vanha nahkatakki. Oikealla puolestaan jalassa ovat Church’sin maailman mukavimmat kultaiset sandaalit, jotka löysin joitakin vuosia sitten alennusmyynneistä ja vyö puolestaan on perintöä äitini nuoruusvuosilta.

Tässäkin tyylissä yllä on isän vanha nahkatakki ja lempparinilkkurit. Hopeiset glitterleggingsit ovat päässeet käyttöön yllättävän paljon ja läpikuultava neulemekko puolestaan on jäänyt vähän vähemmälle käytölle, mutta pitänee taas keksiä sille jotakin käyttöä, koska tykkään tyylin puolesta kyllä kovasti!

Pinkki Marimekon vintage-takkimekko löytyi vuosia sitten tukholmalaisesta putiikista. Mietiskelen yhä, että onkohan tuollainen voimakas pinkki kuitenkaan ihan minun värini, mutta vielä toistaiseksi olen pitänyt takin itse. Myös laukku on Marimekkoa ja röyhelösandaalit puolestaan Terhi Pölkin.

Tämä asu koostuu sellasisista klassikoista, joihin usein luotan arjessa: siniset farkut, nahkatakki, valkoinen t-paita ja herrainkengät. Takki on Samsøe & Samsøen, t-paita Efva Attlingin ja vintage-Levikset löysin reilu vuosi sitten Pariisista second hand -putiikista. Filippa K:n herrainkengät ovat palvelleet uskollisesti jo viitisen vuotta. Hattu puolestaan on oma nimikkohattuni KN Collectionin kokoelmasta neljän vuoden takaa.

Nanson metsänvihreä villakangastakki oli yksi viime syksyn ja talven käytetyimmistä takeistani ja omistan itse asiassa saman takin myös vaaleanbeigenä ja se vilahti blogissa juuri viime viikolla. & Other Storiesin mustat loaferit ovat noiden Filippa K:n herrainkenkien ohella yhdet käytetyimmistä kengistäni.

Löysin luonnonvalkoisen Isabel Marantin neuleen kesällä 2018 vintage-putiikista Berliinistä ja olen käyttänyt sitä aivan valtavasti. Musta midihame puolestaan on ihanan monikäyttöinen löytö Monkin mallistosta jostain 4-5 vuoden takaa. Se on myös yksi vaatekaappini käytetyimmistä vaatteista. Jalassa ovat taas nuo Filippa K:n suosikkinilkkurit, jotka olen ostanut 5 vuotta sitten.

2017

Musta kiiltonahkainen hame on myös yksi vaatekaapin suosikkeja – se sopii tosi monenlaiseen tyyliin ja eri tavoin yhdisteltynä sekä arkeen että juhlaan. Vasemmanpuoleisessa lookissa olen yhdistänyt sen äidiltä ja isältä perittyyn Marimekon Jokapoika-paitaan. Jalassa ovat varmaankin kaikkein käytetyimmät korkkarini, jotka ovat maltillisen korkonsa ansiosta ihanan mukavat jalassa. Oikeanpuoleisessa tyylissä nahkahameen kaverina puolestaan on Arelan perus-t-paita, jonka ostin joskus vajaat 5 vuotta sitten – Nanson ohella yksi suosikkini t-paidoissa. Jalassa ovat Terhi Pölkin röyhelökorkkarit ja kainalossa lampaankarvainen Onarin clutch. Muistan, että tällä New Yorkin reissulla eräässä baarissa ovimies naureskeli, että olinko napannut Muppetin mukaani iltarientoihin. :D Kummassakin lookissa korvissa roikkuvat Linda Toyen ihanat korvakorut.

Nämäkin asut on ikuistettu New Yorkissa, missä vietin syyskuussa 2017 kymmenen päivää. NYCin säät olivat vielä syyskuussakin melko helteiset, joten tyylit olivat vähän perinteisiä syyskuun asuja keveämpiä. Rakastan noita Sessùnin silkkishortseja, jotka olen ostanut Berliinistä 6 vuotta sitten. Tässä asussa puin ne mustan samettitopin ja perus-bleiserin kanssa – ne toimivat tosi monenlaiseen asuun. Kädessä roikkuu yksi suosikkilaukuistani, pieni pyöreä pilleriveska, ja jalassa ovat 5 vuotta sitten ostamani & Other Storiesin lemppariavokkaat, jotka ovat yhdet käytetyimmistä kenkäpareistani. 

Valkoinen t-paita ja siniset farkut toimivat aina. Nämä Monkin hauskalla tavalla leikatut farkut ovat yhdet suosikeistani. Jalassa ovat taas röyhelöiset Terhi Pölkin sandaalit. Muistan, että tälle reissulle matka-garderbi oli yhdisteltävyyden näkökulmasta onnistunut erityisen hyvin, vaikka oman haasteensa yhteensä 3 viikon Yhdysvaltojen matkalle aiheutti se, että olin New Yorkista suuntaamassa vielä 10 päiväksi Seattleen, missä sää oli jo huomattavasti koleampi ja syksyisempi.

Samaiset bleiseri ja samettitoppi sekä Terhi Pölkin röyhelösandaalit ovat yllä tässäkin asussa, mutta tällä kertaa yhdistin ne pieniruutuisiin herrainhousuihin. Olen itse asiassa käyttänyt näitä housuja tosi paljon, sillä niissä on tuollainen mukavan asiallinen tyyli ja kivalla tavalla vähän vintage-fiilistä henkivä malli. Toisessa lookissa näkyviä ruskeita housuja olen myös käyttänyt tosi paljon, koska rakastan tällaisia leveälahkeisia housuja, jotka ovat muuten talvisin tosi käteviä, kun alle mahtuvat helposti sukkahousut tai paritkin. 

Tämä Lindexin punainen mekko on ollut oman vaatekaappini yllättäjä, jota olen tullut käyttäneeksi aika paljonkin. Ajattelin alkuun, että värikäs mekko on yksityiskohtineen vähän liikaa minun makuuni, mutta itse asiassa tämä on sopinut yhteen jos toiseenkin juhlaan aika täydellisesti. Tässä ollaan taas matkalla Gloria Fashion Showhun. 

2016

Mustat leggingsit ja pitkä neule toimivat mukavana matkustusasuna Tukholman reissulla, missä kumpainenkin näistä tyyleistä on ikuistettu. Aika tylsääkin perusasua saa aina piristettyä hatulla ja tässä kuvassa päässä on KN Collectionin Pupulandia-nimikkohattu, joka oli mukana juuri syksyn 2016 kokoelmassa. Kuvassa näkyvät punospintaiset loaferit olen rakastanut melkein puhki – pitäisi varmaan käyttää niitä suutarilla ja katsoa, josko niille voisi vielä tehdä jotain.

Rakkauteni leveitä housuja kohtaan on jatkunut jo kauan. Nämä tiilenpunaiset pöksyt löysin Lontoosta Marks&Spenceriltä muistaakseni tänä samaisena vuonna. Tällä kertaa puin ne valkoisen t-paidan ja perusbleiserin kanssa. Ja jalassa ovat tutut Filippa K:n herrainkengät.

Nappasimme nämä kuvat entisen kotini lähellä Töölössä, kun Pupulandia-nimikkohattuni ilmestyi myyntiin syksyllä 2016. Vinkkaankin tässä samalla muuten, että KN Collection on avannut oman liikkeen nyt eilen Helsinkiin Eerikinkadulle, joten käykäähän piipahtamassa! :) Näissä tyyleissä yllä on taas suosikkijuttuja: & Other Storiesin muhkea villatakki, jota käytän ihan älyttömästi, tummanvihreä Never Denimin t-paita, Monkin farkut (jotka ovat jalassa tälläkin hetkellä) sekä luottoloaferit. Vaalea neulemekko puolestaan löytyi samana vuonna Massimo Duttin alennusmyynnistä Espanjasta ja nilkkurit ovat taas kerran & Other Storiesilta, mistä olen löytänyt todella monet lempikengistäni.

Tykkään itse asiassa todella paljon kokovalkoisesta tyylistä ja tämä asu oli minulle erityisesti mieleen. Valkoisen silkkipaita on täydellinen pari todella monenlaisille alaosille, mutta tässä tyylissä olen yhdistänyt sen COSin superleveisiin culottes-housuihin. Hopeiset korkokengät ovat kirpparilöytö. 

Harmaa solmumekko on Marks & Spenceriltä ja kuvasin sen yhteistyökampanjaa varten, mutta päädyin ostamaan omaksi. Mekon malli on todella imarteleva ja tätä voisi kyllä käyttää useamminkin! Jalassa ovat taas & Other Storiesin tutut nilkkurit. 

Tässä tyylissä yhdistin valkoiset culottes-housut farkkupaitaan ja kokonaisuudesta tuli yllättävän kiva ja raikas. Jalassa ovat Pretty Loafersin kauniit punoskengät.

Tässä lookissa on yllä monia vaatekaapin lempivaatteita. Zaran puuterinen midihame on ollut käytössä todella ahkeraan, musta perustoppi on Topshopista ja R/H:n bomberia käytän etenkin kesäisin lähes taukomatta. Jalassa ovat lempiavokkaat ja laukku on se ihana vintage-veska, josta tein viime syksynä Stockmannille oman versioni omaan laukkukokoelmaani

2015

Kokomustaa tyyliä vuoden 2015 tapaan. Nämä farkut olen rakastanut polvista niin riekaleiksi, että niitä ei ehkä kehtaa enää sellaisenaan käyttää, mutta olen miettinyt, että niistä voisi nykyisellään leikata shortsit, koska malli istuu täydellisesti. Tällaisia aivan täydellisen mallisia strechittömiä farkkuja etsin vieläkin näiden repaleisten tilalle. Culottes-housut puolestaan ovat täydelliset matkustuspöksyt ja sopivat mahtavasti niin rennompaan kuin asiallisempaankin tyyliin. Musta villa-silkki-neule on Samujilta ja yksi käytetyimmistä paidoistani. Hauskat kengät ovat taannoin omalla nimellään mallistoaan tehneen Emmi Malmströmin käsialaa. 

Kyllä huomaa, mitkä olivat lempifarkut syksyllä 2015. Harmi vain, että polvet repsottavat nykyään niin, ettei noita enää voi oikein sellaisenaan käyttää. Vai kehtaisikohan? Rakastin tätä lookia vuonna 2015 ja rakastan sitä edelleen. Never Denimin pitkä villakangastakki, alpakkahuivi, ruutuneule ja luottonilkkurit löytyvät yhä kaikki vaatekaapista.

Toisessa tyylissä näkyy myös vaatekaapin luottovaatteita: äidiltä ja isältä peritty Jokapoika-paita, biker-nahkatakki, tuttu kaulahuivi sekä lempikengät. Myös tuo Selected Femmen laukku on ollut minulla jo liki 10 vuotta. 

2014

Syyskuussa 2014 oli jostain syystä tullut ikuistettua vain muutama asu. Hauska seeprakuvioitu mekko on löytö & Other Storiesilta, pinkki laukku on Tommy Hilfigerin ja puuterisävyiset korkkarit Marc Jacobsin (jo vuodelta 2011). Kaikki ovat yhä tallessa.

Nämä Tara Jarmonin culottes-housut taitavat olla ensimmäiset kunnon leveät housuni ja muistaakseni hankin ne juuri tuolloin vuonna 2014. Silkkitoppi on jatkanut vuosien varrella matkaansa uuteen kotiin, samoin tuo pikkulaukku, mutta H&M:n Marni-malliston hopeiset korkkarit ovat yhä tallessa. 

2013

Tätä asua rakastin ja sama look on ollut yllä varmaan kymmeniä kertoja. Midihame löytyi kirpparilta jo joskus opiskeluaikoina 12-13 vuotta sitten – ja on edelleen käytössä. Laukkua käytin joskus paljon, mutta sittemmin olen myynyt sen eteenpäin kuten olen tainnut myydä tuon neuleenkin. Kengät rakastin aikanaan puhki ja haikein mielin jouduin niistä luopumaan. Hiukset näyttävät luonnollisen värisinä ja vähän pidempinä niin kivoilta näissä vanhoissa kuvissa.

Ennen mutsifarkkujen maihinnousua lempparini olivat rennot boyfriend-farkut. Nämä farkut ovat vieläkin tallessa! Ihastuin persikkaiseen neuleeseen Riian matkalla vuonna 2012 ja käytin sitä aikanaan paljon, mutta sittemmin sekin on löytänyt uuden rakastavan kodin. Kultaiset glittter-kengät sen sijaan ovat vieläkin visusti tallessa – tottakai. 

Syyskuu vuonna 2013 taisi olla aika lämmin, kun vielä tällaisissakin varusteissa on pärjännyt. Silkkishortsit olen ostanut varmaan yli 10 vuotta sitten Outnetista. Neule löytyi aikanaan Italiasta 8 vuotta sitten ja Marc Jacobsin korkkarit samana vuonna Beamista Helsingistä. Varmaankin kaikki lookin vaatteet ovat vähintään 8 vuoden takaa, ja vaatekaapissa edelleen. 

Olen kertonut tarinan tämän trenssin taustalta ennenkin, mutta ostin sen joskus 15 vuotta sitten, kun halusin jonkun ”aikuisen” ja ajattoman takin. Nappiin meni, koska omistan takin edelleen ja yhä näyttää ajattomalta. Jalassa ovat kotimaisen 2OR+byyatin hailakan vaaleanpunaiset housut sekä yläosana Samujin ohut villaneule. Myös laukku on 2OR+byyatin ja se oli joskus varmaan kaikkein käytetyin laukkuni. Nuo leopardikengät olivat ensimmäinen koskaan hankkimani eläinkuosinen asia ja rakastan niitä yhä. Joka kerta, kun näen ne näissä omissa asukuvissani, tulee himo pukea ne jalkaan, mutta rehellisyyden nimissä olen tunkenut ne johonkin niin hyvään talteen viime muutossa pari vuotta sitten, että pitäisi tehdä ehkä pieni kaappien syyssiivous, jotta voisin jälleen kaivella ne käyttöön.

Samujin pehmoinen villatakki on tuntumaltaan ehkä yksi ihanimmista omistamistani vaatteista ja se olen ostanut muistaakseni jo joskus 2011 tai 2012. Punavalkoinen toppi löytyi muinoin Monkista ja samanvärinen huivi puolestaan kirpputorilta. Nämä Lontoosta löytämäni farkut käytin kirjaimellisesti loppuun jokunen vuosi sitten. Tässä asussa näkyvät herrainkengät ovat muuten niiden ihanien Filippa K:n kenkien edeltäjät. Löysin kengät KappAhlin alekorista Jyväskylässä opiskeluaikoina joskus 12 vuotta sitten 6 eurolla. Kenkien löytäminen KappAhlista oli tuolloin kummastus eikä kai niitä myydä kyseisessä liikkeessä nykyisinkään? Vielä enemmän kummastutti naurettava alehinta, jonka takia olin valmis ostamaan keinonahkaiset kengät, vaikka en koskaan osta kenkiä keinonahkaisina. Kengät palvelivat silti vuosikausia ja käytin niitä niin paljon, että taisivat lopulta lentää roskiin.

Myös tämän lookin yläosa on Samujilta. Ihastuin hattaraneuleeseen ensisilmäyksellä. Päällä on se ”aikuistakki”, jalassa silloiset suosikkifarkut ja leopardikengät. Aurinkolasit taitavat olla jo jostain 10 vuoden takaa, mutta ovat edelleen yhdet lemppareista. Ja tuo Selected Femmen laukku, jota on nähty paljon asukuvissa, on edelleen kuin uudenveroinen, vaikka sitä on käytetty aivan loputtoman paljon.

2012

Olin ystäväni luona Lontoossa kyläilemässä syksyllä 2012 ja tämä kuva on ikuistettu tuolla reissulla. En ehkä yhdistäisi vaatteita ihan tällaiseksi asukokonaisuudeksi enää tätä nykyä eikä vaatteistakaan taida enää olla mitään tallessa tuota 2OR+byyatin laukkua lukuunottamatta. Reissu oli kaiken kaikkiaan ihana ja muistan, että kävin siellä elämäni ensimmäisessä jalkahoidossa.

Tästä lookista muistan saaneeni aikanaan palautetta, että monen mielestä sukkahousut olivat liian tummat, mutta ihan hyvältä ne minusta näyttävät edelleen. :D Makuasioita näemmä! Kaikki vaatteet löytyvät yhä kaappien kätköistä raidallista hametta lukuunottamatta. Tuo lyhyt mitta ei muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tunnu enää jotenkin omalta. 

Tässä asussa on minusta jotain sympaattista, vaikka en ehkä sitä enää pukisikaan päälleni. Kukkahousut olivat noihin aikoihin yksi vaatekaapin lemppareista, mutta sekä housut että neule on myyty uuteen kotiin jo vuosia sitten. Lumin laukku sen sijaan on yhä tallessa.

Vuosi 2012 olivat suurten ja näyttävien kaulakorujen kulta-aikaa ja minunkin korurasiastani löyty monta näyttävää korua. Suurimman osan niistä olen tainnut myydä eteenpäin trendivillityksen jäätyä taaksepäin, mutta tämä on yhä tallessa ja voisin sitä varmaan vielä käyttääkin, joskaan en ehkä yhdistäisi sitä ihan tällä tavalla. Kirpparihame ja ihana Vincen kashmirneule ovat yhä tallessa, mutta tämä yhdistelmä ei ehkä näin vuosien jälkeen ole enää mikään oma lemppari.

2011

Kun katselen vanhoja kuvia, olen kiinnittänyt huomiota, että tyylini on vuonna 2011 ollut ehkä vähän naisellisempi kuin monesti muulloin. Tämä superkaunis silkkimekko löytyi aikoinaan My o Myn alesta heräteostoksena, mutta sille on löytynyt vuosien varrella paljon käyttöä. Mekko toimii kivasti sekä arjessa että juhlassa, kuten näistä kuvista näkyy. Tämä kuvapari olikin hyvä muistutus, että mekkoa voisi käyttää taas enemmän! Vasemmalla näkyvä kulahtanut villatakki on yksi rakkaimmista kirpparilöydöistäni, jonka pelastin yhdellä eurolla kirpputorin alelaarista joskus varmaan 12 vuotta sitten. Myös molempien tyylien laukut ovat kirpparilöytöjä. Kummatkin kengät olen vuosien varrella myynyt eteenpäin, mutta näistä lookeista tykkään molemmista niin, että voisin varmaan yhä pukea ne päälle sellaisenaankin. 

Tuota villatakkia on todella käytetty ja rakastettu, kuten kuvista näkyy. Saappaita ja farkkuja lukuunottamatta kaikki vaatteet ovat yhä tallessa. H&M:n kirjava trikoomekko on ollut sellainen ikilemppari: niin mukava päällä ja sopii tosi moneen tilanteeseen. Oikeanpuoleinen pantakampaus taas oli aivan täydellinen pelastus tumpelon hiustenlaittajan juhlakampauksiin. Sen opasti minulle aikanaan ex-malli ja Nina’s-putiikistaan tuttu Niina Kurkinen – kiitos!

Muistan, että tykkäsin tästä tyylistä paljon, vaikka nyt se ei enää näytäkään omalta. Farkuissa muuten huomaa ajankulun siinä, että samat mallit eivät enää niin puhuttele kuin vajaa 10 vuotta sitten. Olen löytänyt oman juttuni vähän korkeammista vyötäröistä ja vajaamittaisista lahkeista, joten suurin osa näistä 10 vuotta sitten hankituista housuista on jatkanut matkaansa uuteen onnelliseen kotiin. Kiiltonahkaiset nilkkuritkin olen myynyt vuosien saatossa eteenpäin, mutta second hand -löytönä ostettu Acnen läpikuultava paita, Selected Femmen laukku sekä tuo ruudullinen ponchohuivi ovat yhä tallessa.

Huh, mikä poseeraus… :D Tyylistä kyllä pidän yhä ja kiilakorkonilkkureita lukuunottamatta vaatteet ovat yhä tallessa. Sekä silkkipaita että nahkashortsit olivat molemmat heräteostoksia alennusmyynneistä, mutta hyvin ovat vuosien saatossa palvelleet.

2010

Vuonna 2010 otin tosiaan syyskuun ajan osaa kuuden vaatteen haasteeseen, mikä tarkoitti, että olin tosiaan valinnut yhteensä 6 vaatetta omistamistani yläosista ja alaosista, joihin pukeuduin koko kuukauden ajan. Niiden lisäksi sai käyttää vapaasti asusteita, kenkiä ja päällysvaatteita (alusvaatteet, sukat ja urheilukamat eivät sisältyneet näihin kuuteen vaatteeseen käytännön syistä). Valitsin kuukaudeksi mukaan Marimekon Reuna-neulemekon (joka oli tuohon aikaan ylivoimainen lempivaatteeni), jota pidin toisinaan myös puserona helmaa taittamalla, tummansiniset pillifarkut, valkoisen perustopin, beigen neuletunikan, tummanharmaan t-paidan sekä neutraalin mustan neuletakin. Nämä kaikki vaatteet ovat sellaisia toimivia ja helposti yhdisteltäviä vaatekaapin kulmakiviä, joten suurin osa myös näistä syyskuun 2010 lookeista on sellaisia, joita voisin hyvin pitää edelleen. Itse asiassa pitänee palata näihin oikein ajatuksen kanssa ja inspiroitua omista tyyli-ideoista uudelleen näin liki 10 vuotta myöhemmin. :)

Photos: Vesa SilverAnnika Ollila, Camilla BloomJohanna Piispa, Elisa LepistöArttu Mustonen, Mikko Puttonen, Kira Kosonen, Ninan Tunnetila & Jere Viinikainen

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • MairaK

  Muistan kuuden vaatteen haasteen! Nähtävästi olen lukenut blogiasi jo hyvän tovin…
  Mutta täytyy sanoa, että oli hieman pettymys, ettei tuon haasteen kuvissa ollut nyt mukana peittomonsteria :D

 • Nipsuuh

  Tuosta kommenttiboksista inspiroituneena mäkin väänsin vaatteistani excelin ja aloin kirjaamaan vaatteiden käyttökertoja . Tulostin paperin vaatekaapin oveen ja siitä on hyvä tehdä kirjanpitoa.
  Farkut mulla varmasti saavat tosi paljon käyttäkertoja, kun omistan vain muutamat, mutta vaikka lempipaitaa käyttäisi ympäri vuoden kerran viikkoon, niin siitä tulee silti vain 52 kertaa. Omassa päässäni on kyllä herännyt monenmoisia ajatuksia näistä sun postauksista, kiitos siitä .

  • Minun on myönnettävä, että on sen verran runsas tuo vaatevalikoima itsellä, että tulisipa melkoinen lista. Mutta ehkä se on ymmärrettävää, kun on tällainen osin työkseenkin pukeutuva tyyli-intoilija… :D Mutta siis mahtavaa, että postaus ja sen kommentit innoittivat uusia ajatuksia ja inspiroivat!

 • Ammikka

  Tämä oli ihan huippu postaus! Kuvia katsoessa tajusin että olen seurannut sinua vuodesta 2011 saakka. :) Ihania muistoja ihastelluista ja inspiroineista asukokonaisuuksista. Hienoa että tuot myös esiin vaatteiden ”kertakäyttökulutuksen” vähentämistä. Esittelemällä vanhoja löytöjä ja suosikkeja innostat myös muita katsomaan omaa vaatekaapin sisältöä uusin silmin.

 • Maria

  Ah ihanan jopa nostalginen postaus! Tuli mietittyä miten omakin tyyli on kehittynyt vaikka 10 vuoden takaisesta. Ja kylläpä näkee muodinkin kehityksen tällä välin.

Related posts