18/09/19

Afterwork-podcast: Ex-files

5 63

Tänään ilmestyneessä uudessa jaksossa kurkistetaan Afterworkin Ex-filesiin eli luvassa on keskustelua existä. Voiko exän kanssa olla kaveri? Poistetaanko yhteiskuvat somesta eron jälkeen? Entä keneltä löytyy kotoa myös EXbox?

Afterwork-podcast on muuten mukana myös Instagramissa, joten tule ystäväksemme myös siellä. Löydät profiilimme nimellä @afterworkpodcast.

Aiemmin julkaistut AW-jaksot löydät tämän linkin takaa. Pääset myös kuuntelemaan podcastiamme esimerkiksi SpotifyniTunesinAcastin sekä muiden podcast-sovellusten kautta. :)

Photo: Lilli Salminen

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Maria

  Moi Jenni,

  Halusin tulla kommentoimaan podcastin aihetta ja avata yhtä näkökulmaa eksiin liittyen. Podcastissa mainitsit, että sun on hieman hankala ymmärtää ihmisiä, joita häiritsee esim. kumppanin eksät facebook-kavereina. Oon täysin samaa mieltä, että asian takana on yleensä jotain isompia ongelmia, jotka ei liity ollenkaan siihen kumppaniin.

  Oon itse kasvanut narsistisen alkoholistiäidin kanssa ja menettänyt turvallisen isän nuorena syövälle. Elämässä on ollut myös muita isoja ja erittäin kipeitä hylkäämisiä. Tän taustan takia oma perusluottamus on todella hauras. En voi millään ymmärtää sitä, miksi kukaan ihminen haluis olla mun vierellä ja ei hylkäis mua. Tän asian takia oon käynyt terapiassa nyt 4 vuotta ja matka jatkuu vielä vuosia. Samalla mua pelottaa aivan kamalasti se, että mitä jos en koskaan saa sellaista itsetuntoa ja perusturvallisuutta, että voisin luottaa siihen, et joku ihminen haluaisi pysyä mun rinnalla.

  Sä oot saanut uskomattoman vahvan pohjan turvallisuuden tunteelle ja vahvan itsetunnon. Sen kuulee siitä, miten suhtaudut asioihin ja miten osaat myös puolustaa omia rajoja esim. tässä eksäasiassa. Tuo pohja on sellainen josta oon sulle todella kateellinen. Koen, että en ole itse saanut omia lähtökohtia valita ja maksaisin siitä (tavallaan terapian myötä maksankin) että saisin saman tunteen itselleni.

  Voit olla valtavan kiitollinen omasta taustastasi (ja varmasti ootkin).

  Musta tuntuu siis tärkeältä avata myös tätä tosi kipeää puolta. En usko, että kukaan on tahallaan mustasukkainen tai kontrolloiva. Taustalla on usein tosi iso kipu ja pelko. Tähän toivoisin vähän ymmärrystä ja jostain syystä podcastin jälkeen jäi vaan isompi huoli siitä omasta kelpaamattomuudesta. Luulen, et tää asia tulee vaatimaan mun tulevaisuuden kumppanilta paljon ymmärrystä ja venymistä.

  Toivon, että tää vähän erilainen näkökulma auttais ihmisiä suhtautumaan myös niihin eksien poistamista vaativiin kumppaneihin vähän lempeämmin ja armollisemmin, vaikka niitä eksiä ei tartte toisen mieliksi poistaakaan.

  Tykkään teidän podista ihan valtavasti. Kiitos kun teette sitä!

  • H

   Hieno kommentti, joka muistutti itseäni taas siitä, että kaikki on inhimillistä. Kiitos, kun otit vaivaa kertoaksesi tästä meille – on tärkeää kuulla myös tunteita irrationaalisen käytöksen takana. Kyllä sinä kelpaat, myös rikkinäisillä ihmisillä (vähän hölmö sana, kuka ei olisi) on oikeus rakkauteen. Varsikin, kun otat vastuun ja näet vaivaa tunteidesi työstämiseksi :) lempeyttä syksyyn!

   • Kauniisti ja todella hyvin sanottu. Jokainen meistä ansaitsee rakkautta ja toden totta tämä kommentti auttoi ymmärtämään tunteita joskus kohtuuttomaltakin tuntuvan käytöksen taustalla.

  • Kiitos, kun jaoit omaa tarinaasi. <3 Toivon, etten omalla kommentillani loukannut ketään, joka on itse rikkinäinen. Meillä kaikilla on omia epävarmuuksiamme ja kaikki kokemamme muovaa meistä sellaisia kuin olemme. Ihan valtavasti voimia ja rohkeutta sinulle omalla matkallasi tässä maailmassa ja uskon, että olet jo tehnyt ison työn, kun olet hakeutunut terapiaan ja kohdannut oman rikkinäisyytesi. Jo se, että ymmärtää, mistä omat epävarmuudet kumpuavat, on suuri askel eteenpäin. Toivon todella, että löydät rinnallesi kumppanin, joka tukee sinua omassa prosessissasi. Muistutan kuitenkin, että kaikkein tärkeintä onnistumisen näkökulmasta on avoimuus ja kommunikaatio. Jotta toinen voi ymmärtää traumaasi, on varmasti hyvä yrittää olla siitä avoin. Kertomasi perusteella uskon, että pystyt siihen. <3

  • V

   Hienosti kyllä sanoitit sitä kokemusta; se on valitettavan todellista ja totta, että edes kun sen yhden kerran on sen perusturvallisuuden tunteen menettänyt, korjaaminen vie valtavasti voimia ja voimavaroja.

Related posts