13/09/19

Aamuhetki omassa rauhassa

47

Assosioin usein musiikkia kuunnellessani tiettyjä kappaleita joihinkin tiettyihin tilanteisiin: millaisessa tilanteessa, miljöössä, tunnelmassa ja hetkessä juuri tämä kappale olisi täydellinen. Joskus sellainen tulee vastaan luontaisesti itsestään, kun korvanapeissa pyörähtää soimaan jokin biisi juuri oikealla hetkellä. Bramblesin tolkuttoman kauniin In The Androgynous Dark -biisin olen kuvitellut täydelliseksi aika moneen tilanteeseen: rauhalliseen hetkeen, kun illan hämärtyessä kävelee yksin kotiin tai talven ensimmäiseen lumisateeseen, kun pehmeät hiutaleet leijailevat kevyesti maahan. Tai tällaiseen pimeään ja vähän melankoliseen perjantaiaamuun, kun ympärillä on hiljaista ja mieli vasta heräilee uuteen päivään. Tai ruuhkaiseen raitiovaunuun sumuisena päivänä, kun haluaa sulkeutua hetkeksi täydellisesti omaan rauhaansa ja maailmaansa.

Brambles on australialaistuottaja Mira Dawsonin sooloprojekti, jonka musiikki soljuu jossain ambientin ja uusklassisen välimaastossa – juuri sellaista unenomaista melankoliaa, mitä tapaan rakastaa. Jos tällainen superkaunis tunnelmointi sytyttää, niin kannattaa tsekata muitakin artistin kappaleita. Esimerkiksi Nils Frahmin, Ludovico Einaudin ja Olafur Arnaldsin ystävät saattaisivat tykätä.


Tags:

Categorised in: Musiikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts