26/07/19

Musiikillisia mielikuvitusmatkoja menneille vuosikymmenille

64

Sydämeni on aina sykkinyt kauniille melodioille ja lempeälle kitaravetoiselle folk-musiikille. Muistan ikuisesti, kun kuusi vuotta sitten Roskildessa Jonathan Wilson vei minut kesäisten sydänsurujen keskellä mielikuvitusmatkalle 70-luvun folk-rock-tunnelmiin. Siellä itkin kertakäyttöiseen mojito-mukiini ja koin, että siinä hetkessä oikein mikään ei voinut lohduttaa, paitsi juuri se musiikki. Sittemmin olen nähnyt Jonathan Wilsonin livenä monta kertaa, mutta sen ensimmäisen kerran maagiselle ja katkeransuloiselle tunnelmalle ei ole vetänyt vertoja mikään. Loistavia keikkoja silti kaikki! Odotan tämän vuoden Flow-festareille kovasti juuri Jonathan Wilsonin keikkaa sekä Father John Mistyä, jonka musiikissa on sellaista samankaltaista 70-luvusta muistuttavaa tunnelmaa ja lempeyttä. Suosittelen vahvasti molempia!

Jotain samaa fiilistä on myös Dylan LeBlancin melankolisena soljuvissa ja pehmeissä melodioissa. Cautionary Talen tunnelma kietoo heti syliinsä ja kun näin jonkun LeBlancin live-esityksen Youtubessa, olin vakuuttunut, että tämä heppu on myös päästävä näkemään keikalla omin silmin. Artisti loikkasi vuonna 2016 ilmestyneen Cautionary Talen folk-tunnelmista hiukan popimpaan suuntaan tänä vuonna ilmestyneellä tuoreella Renegade-albumillaan, mutta omaan makuun tuo folkimpi tyyli maistuu paremmin. Mutta ihana biisi ja mainio albumi eli jos edellä mainitut Jonathan Wilson ja Father John Misty sekä 70-80-lukujen rock iskevät, niin saattaisitpa pitää tästäkin.


Tags:

Categorised in: Musiikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts