9/07/19

Lomaa, mökkireissuja ja yksi kirsikkatemppu

3 115

Puhuin viime viikolla siitä, että päätin vuosien jahkailun jälkeen pitää kunnollisen 4 viikon kesäloman. Ja kuulkaas, tänään se alkaa! Olen valmistellut muutamia postauksia myös lomani ajaksi, joten aivan täysin blogi ei hiljene lomanikaan aikana ja varmasti päivittelen jonkin verran Instagramia hetkessä eläen. Kommentteihin vastailu ja muu saa kuitenkin odottaa lomalta paluuta, joten malttakaa elokuulle! Ilman muuta saa silti kommentoida, vaikka en täällä välttämättä reaaliajassa olekaan vastailemassa tai lukemassa, sillä mikäpä voisikaan olla mukavampi juttu lomalta palatessa kuin lukea tauon aikana saapuneet kommentit. :) Tässä siis vielä viime hetken kuulumisia ennen lomatunnelmiin uppoutumista!

♥ Yrittäjänä sitä aina keksii kaikenlaisia selityksiä, miksi ei millään pysty lomailemaan ja töiden ”laiminlyöminen” kokonaisen kuukauden ajan tuntuu suorastaan kauhistuttavalta. Kuten viime viikolla IG storyssani kuitenkin totesin, niin maailma eikä edes tämä blogi taida romahtaa, vaikka katoaisinkin maisemista kuukaudeksi. Sen sijaan itse saattaisin kyllä romahtaa, ellen malttaisi lomailla ja ottaa pientä paussia. Mietteeni saivat heti erään työterveyshoitajan puhkeamaan aplodeihin: hän totesi, että on todella yleistä, että yrittäjät palavat loppuun juuri siksi, etteivät uskalla tai malta lomailla. Hän uskoi vakaasti, että tällaiset esimerkit kannustavat muitakin pitämään parempaa huolta itsestään, joten toivon, että joku muukin työnarkomaani tajuaa hellittää hetkeksi edes näin hiljaisempina kesäkuukausina.

Vielä muutama vuosisitten ajatus siitä, että laittaisin ns. lapun luukulle kuukaudeksi, tuntui aivan mahdottomalta. Nyt olen toista mieltä ja elämän tärkeysjärjestystä on tullut pohdittua vähän uusiksi. Rakastan työtäni, mutta mikään työ ei ole sen arvoista, että sen takia kannattaa uuvuttaa itsensä. Kuten tuo työterveyshoitaja muistutteli, niin tauosta saattaa tulla paljon pidempi, jos säännöllisen lomailun sijaan joutuu burnoutin takia jossain vaiheessa pakkolomalle. Oikeastaan aloitin lomani jo viime viikolla, mutta vielä muutama kirjanpitoselvitys, laskutusasia ja sähköposti on pitänyt hoitaa tässä alkuviikosta. Mutta eilen päräytin sähköpostiin automaattisen lomaviestin ja aion kirmata kesälaitumille, nyt kun viimeiset käytännön asiat on hoidettu. On helpompi ja levollisempi lomailla, kun ne ovat poissa mielestä ja päiväjärjestyksestä.

♥ On muuten outoa, että lomalle jääminen ja tällainen pidemmän tauon pitäminen on yrittäjälle (tai ainakin minulle) yllättävän stressaavaa ja juuri tässä loman kynnyksellä olen taas pitkästä aikaa kärsinyt univaikeuksista. Toissa yönä pyörin sängyssä aamuneljään, kun aivoissa raksutti viime hetken to do -lista siitä, mitä kaikkea pitäisi vielä muistaa hoitaa ennen kuin voi kunnolla päästää irti. Mutta tänään saan ruksittua listaltani viimeisetkin hommat ja sitten voi kunnolla rentoutua.

Olen jo muutaman viikon huomannut, että takki on jotenkin ollut aivan tyhjä. Olen saanut hoidettua vain ne aivan välttämättömimmät ja akuuteimmat työasiat ja kaikki muu on jäänyt roikkumaan. On yksinkertaisesti tuntunut siltä, ettei päässä ei enää pyöri mikään. Ei vain ole tuntunut olevan mitään annettavaa tai sanottavaa. Se lienee hyvä merkki siitä, että nyt on juuri oikea hetki ottaa pieni irtiotto. Ehkä sitä pienen paussin jälkeen on taas inspiroituneempi olo. Jotain tästä lomaa edeltäneestä väsymystilasta kertonee se, että nukahdin viime viikolla kirjaimellisesti pystyyn kesken lauseen. Olin mummokaverin luona kylässä ja ruoan jälkeen luin hänelle kirjaa ääneen, kunnes yhtäkkiä havahduin siihen, että olin toden totta nukahtanut kesken oman lauseeni istualleen siihen sohvalle.

♥ Maistoin jo vähän lomafiiliksiä viime viikolla, kun suuntasin torstaina ystäväni Sannan kanssa Vienan siirtolapuutarhamökille yökylään. Viena itse oli Ruisrockissa festaroimassa, mutta siitä huolimatta kutsui minut kaverini kanssa viettämään rentoa mökkiyötä – miten ihanaa! Se on kyllä kummaa, kuinka mieli lepää ja rentoutuu siellä mökkiympäristössä, vaikka ei todellisuudessa ole kuin kivenheiton päässä kotoa. Joimme viiniä, keskustelimme, herkuttelimme ja nukuimme erityisen makoisat unet pikku-mökissä, ja hassua kyllä, jo yhden yön jälkeen oli kuin uudesti syntynyt olo. Olen tänä kesänä nyt kaksi kertaa yöpynyt Vienan mökillä ja molempien kertojen jälkeen on ollut samanlainen fiilis. Kaipa se on se kaunis puutarha, rauhaisa ympäristö, askeettinen mökkitunnelma, hyvä seura ja arkivelvollisuuksien poissaolo, jotka saavat mielen välittömästi levollisempaan tilaan. Lämmin kiitos vielä Vienalle ja odotan jo innolla tulevia kesäpäiviä siellä kyläilemässä. :)

♥ Yksi hauska loma-aktiviteetti, jonka ystävämme Sannan kanssa keksimme siellä mökkimaisemissa, oli se Twin Peaksistakin tuttu kirsikkatemppu, kun Audrey sitoo kielellään kirsikan kannan solmulle suussaan. Ahmimme rasiallisen kirsikoita illan aikana ja muutaman viinilasillisen jälkeen päätin ottaa haasteen vastaan. Ja kappas vain, nyt onnistuu tuo kirsikkatemppu myös meikäläiseltä!

♥ En koe olevani ollenkaan festari-ihminen, mutta jostain syystä innostuin tänä kesänä kuitenkin uskaltautumaan mukaan festarimeininkeihin. Tykkään kaupunkifestareista kuten Flowsta ja Sidewaysista, mutta tänä vuonna rohkaistuin ja päätin lähteä myös vanhoille synnyinsijoilleni Ouluun festaroimaan. Otan nimittäin muutaman päivän päästä suunnakseni Hailuodon ja suuntaan sinne sympaattisille Bättre Folk -festareille, joista olen kuullut ystäviltäni paljon hyvää. Olen käynyt Hailuodossa viimeksi varmaan liki 20 vuotta sitten, joten onpa mukava mennä uudelleen tällaisissa mukavissa merkeissä. Telttailu ja kaikki autenttinen festarimeininki vähän jännittää tällaista anti-festari-ihmistä, mutta ystävien kanssa on kiva lähteä ja pikkufestareiden tunnelma varmaan on aika toista maata kuin isommissa tapahtumissa. Onko joku teistä tulossa Hailuotoon viikonlopuksi?

♥ Päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja piipahdan samalla reissulla myös vanhempieni mökillä Pudasjärvellä. Mökki on sen verran etäällä, että sinne ei ihan tehdä viikonloppureissuja tai muita pikapyrähdyksiä noin muuten vain. Itse asiassa edellisestä visiitistä onkin vierähtänyt jo 4 vuotta, joten on tosi kivaa päästä pitkästä aikaa käymään.

♥ Tätä festari- ja mökkireissua kummempia suunnitelmia en ole lomani varalle vielä tehnyt.Ajattelin, että jätän tilaa spontaaniudelle ja hetkessä elämiselle, mutta jokin pieni reissu ehkä silti kiinnostaisi. En ole tänä vuonna käynyt Tukholman ja Turun reissuja lukuunottamatta missään ja tuntuu, että näin kotoa käsin työskentelevälle pieni maisemanvaihdos voisi tehdä hyvää. Mutta katsotaan!

Siinä on jokin outo psykologinen juttu, että kotona lomaillessa ei usein oikein tunnu lomalta. Arkiset askareet ja tekemättömät kotihommat muistuttavat olemassaolostaan ja arjesta voi olla vaikea irroittautua, jos tiskaamattomat tiskit ja ripustamattomat taulut nakuttavat takaraivossa. Jossain muualla tällaisista mieltä kuormittavista muistutuksista saa hetkeksi vapautuksen. Joku lukija antoi täällä blogin puolella aiemmin hyvän vinkin kotikaupunkilomailua silmällä pitäen: kannattaa keksiä jokaiseen päivään edes jokin pieni ohjelmanumero, oli se sitten torikahvit, kävelylenkki Seurasaaressa, visiitti kirjaston runokirjahyllylle tai mitä vain. Sillä tavoin päiviin saa jotakin rytmiä, eikä loma pääse lipumaan ohi vain sohvalla maatessa ja Netflixiä tuijottaessa. Eikä siis sillä, että siinäkään olisi mitään vikaa! Itse olen kuitenkin todennut, että pelkkä kotona makaaminen saattaa jättää jälkeensä tunteen, että vapaa-ajasta tai lomasta ei lopulta jäänyt oikein mitään käteen, vaikka lepoa saisikin. Joten jotain seikkailuja vielä kesään kaipaisin!

♥ Hei pitää tässä kohtaa huikata vielä, että koska niin moni kaipaili viime viikon Olympus-postauksessa tarjoukseen kamerarungon ja objektiivin lisäksi myös pelkkää objektiivia yksinään, Olympus päätti yleisön pyynnöstä lisätä myös sen mukaan tarjoukseen. Jos sinulla on siis jo ennestään Olympuksen kamera, voit silti saada 45-millisen objektiivin tarjoushintaan vielä tämän viikon ajan. Lisää pääset lukemaan täältä. :)

♥ Ostan hyvin harvoin nykyään uusia vaatteita, mutta tähän kesälookiin tykästyin niin, että päätin hankkia omakseni. Unikko-kuosinen kesämekko ihastutti raikkailla väreillään ja jättimäinen hattu oli kuin piste i:n päälle. Tästä tulee todella kesäfiilis! Toivottavasti saadaan vielä hellettä ja aurinkoakin, että pääsee näitä lomalla käyttämään.

IHANAA KESÄÄ KAVERIT JA KUULLAAN TAAS ELOKUUSSA! :)

Photos: Viena K

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts