21/05/19

Pupulandia 12 vuotta!

7 191

Niin se aina tuppaa hujahtamaan ohi jotenkin ihan huomaamatta – blogisynttärit nimittäin! Todellisuudessa niitä vietettiin viikko sitten, mutta nyt vasta ehdin paneutua asian äärelle täällä itse blogissakin! Joka vuosi ihmettelen, kuinka nämä vuodet vain vierivät, mutta tosiaankin Pupulandia täytti viime viikolla jo 12 vuotta… Ensi vuonna ollaan jo teini-iässä!

Näin merkkipäivän tuoksinassa on aina hauska muistella vähän menneitä. Voin kertoa, että niiltä ensimetreiltä on tultu tähän päivään aikamoinen matka. Meininki oli tuolloin vähän toinen:

♥ Blogikuvat olivat postimerkin kokoisia nykyiseen verrattuna (ja laadultaan aika karmeita, haha).

♥ Kasvot rajattiin yksityisyyttä suojellakseen kuvien ulkopuolelle eli toisin sanoen, blogit olivat täynnä päättömiä kuvia.

♥ Muiden blogeja luettiin ja kommentoitiin ahkerasti, ja niitä kyllä olikin silloin vain muutama hassu.

♥ Muistan sen hetken, kun joku ensimmäistä kertaa oli tunnistanut minut kaupungilla vaatteistani (kun tämä tosiaan oli sitä päätöntä aikaa), ja olin kauhuissani. :D

♥ Ihmisten reaktiot blogiharrastukseen olivat hyvin vaihtelevia: vaikka yleisö koostui lähinnä naisista, yllättävän moni naispuolinen kaveri pyöritteli silmiään ja tuhahteli ja yllättävän moni miespuolinen kaveri puolestaan oli todella innoissaan ja kiinnostunut tästä uudesta jutusta.

♥ Nykyään suosituista blogeista hyvin harva oli olemassa silloin keväällä 2007, mutta jo ennen Pupulandiaa olivat olemassa muun muassa Tyyliä metsästämässä ja Focus on Favorites (joka tosin silloin tunnettiin nimellä Focus on Fashion). Yksi sen hetken suosittu blogi oli Precious Girl, jonka perään moni jäi haikailemaan, kun blogi lopetti toimintansa jo silloin vuonna 2007 (ellen ihan väärin muista). Muistaako joku muu tätä?

Olin blogin aloittaessani 23-vuotias viestinnän vaihto-opiskelija Brysselissä. Nyt olen 35-vuotias helsinkiläinen, jonka harrastus muuttui työksi jo liki 8 vuotta sitten. Samat asiat ovat kuitenkin edelleen bloggaamisen ytimessä tärkeimpiä: inspiroituminen ja inspiroiminen, keskustelut ja vuorovaikutus, visuaalisuus ja kirjoittaminen. Niitä rakastan ja niistä ammennan vielä 12 vuodenkin jälkeen innostukseni tätä hommaa kohtaan.

En olisi arvannut, että blogista tulisi niin olennainen osa minun urapolkuani, mutta olen tosi iloinen ja kiitollinen siitä, että asiat menivät juuri näin. Blogi on tuonut mukanaan valtavan paljon muutakin: liudan ihania ystäviä, superkiinnostavia työprojekteja, mahtavia reissuja, unohtumattomia kohtaamisia ja keskusteluita sekä lukemattomia pieniä hetkiä ja muistoja, joita on mahdotonta listata, saati edes muistaa kerralla. Olen tosi iloinen, että niin moni teistä jaksaa roikkua mukana menossa päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Paras synttärilahja on aina palaute elisana on nyt teidän: muistuuko mieleen jotakin yhteiseltä matkaltamme? Tai tekeekö mieli antaa ruusuja, risuja, kehitysideoita tai postaustoiveita? Nyt on juuri hyvä hetki sille! :)

Kiitos teistä jokaiselle – teette tästä kaikesta tekemisen arvoista.

Photos: Liisa Kivi

Tags: , ,

Categorised in: Elämä

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Minun mielessäni Pupulandia on se aito ja alkuperäinen tyyliblogi :D Ja mahtavaa, että olet jaksanut tehdä tätä omalla tyylilläsi pitkään ja hienosti! Onnea 12 vuodesta!

 • Hannamari

  Onneksi olkoon 12-v!
  Seuraan mielenkiinnolla kirjoituksiasi, ajatuksiasi ja mielipiteitäsi. On ihailtavaa, että et suuntaa sisältöäsi vain oman ikäisillesi. Olet älykäs ja selkeästi hyvin kasvatettu. (terkut vanhemmillesi :-))

 • Sra

  Onnea Jenni ja Pupulandia! Olen seurannut sua varmaan jostain vuodesta 2010 tiimoilta. Siitäkin on kohta jo vuosikymmen :D

  Olen kasvanut aikuiseksi sinua seuraten ja nykyään olen itsekin ns. alalla. On mahtavaa, kuinka olet käyttänyt vaikutusvaltaasi inspiroimisen yms. lisäksi vaikeista aiheista puhumiseen ja hyväntekeväisyyteen.

  Ammatilliselta kannalta taas ihailen kykyäsi tarttua uusiin some-muotoihin ja ajankohtaisiin ilmiöihin. Menestyksesi kertonee, että olet oikealla alalla ja teet tätä työtä todellakin intohimosta :)

  Kiitos näistä vuosista ja toivotaan että on vielä monia vuosia edessä! Somessa nähdään :)

 • Olen seurannut Pupulandiaa siitä asti, kun se oli vielä osa Indiedaysiä – melko pitkän ajan siis! Blogistasi on tullut yksi ehdottomia lemppareitani. On myös mahtavaa, että vastaat IG:n puolella viesteihini, vaikket henk.koht. minua tunnekaan. :D

  Onnea Pupulandialle! :)

 • Niina

  Muistan Pupulandian olleen ihan ensimmäinen blogi, jonka olen ikinä klikannut auki ja se oli reilu vuosikymmen sitten. En tainnut edes tietää mikä kumma koko blogi-sana on, mutta niistä alettiin puhumaan pikkuhiljaa demi.fi:ssä (jokaisen teinitytön tietolähde!), joten pitihän se tsekata. Kiinnostuksen herätti ensisijaisesti Pupulandian nimi ja varmaankin odotin sen sisältävän paljon kuvia pupuista. :D

  Toivuin pettymyksestä ilmeisesti aika nopeasti ja blogisi on pysynyt siitä lähtien ainoana, jota olen aktiivisesti seurannut muiden blogien tullessa ja mennessä. Joten kiitos ja paljonpaljonpaljon onnea 12-vuotiaalle Pupulandialle!

 • Sariskainen

  Ihan päättömään aikaan en blogiasi vielä lukenut, mutta noissa asukuvatakaumapostauksissa <3 kaikki asut on kyllä tuttuja ollut, niin ainakin se n.10v on tullut luettua tätä blogia :) aika harvoin tulee kuitenkaan kommentoitua, niin sillon ennen kuin nytkin. Instassa on jotenkin helpompi kommentoida, ihme kyllä… Onneksi olkoon 12-vuotias!

 • K

  Aloitin seuraamaan monia blogeja vuonna 2010, myös sinun blogiasi. Nykyään noista blogeista seuraan enää sinun blogiasi. Tykkään tosi paljon tyylistäsi ja toteutat yhteistyöt kiinnostavalla tavalla. Vaikutat tosi mukavalta ihmiseltä blogin ja podin perusteella. Mukavaa kesää!

Related posts