12/05/19

Ilta-aurinkoa, viikon kuulumisia ja kevättunnelmia

5 73

Pitkästä aikaa voisi olla hyvä hetki jakaa vähän kuulumisia, vaikka mitään niin kamalan ihmeellistä ei kuulukaan. Mutta eikö se usein ole niin, että silloin kun ei ole ihmeempiä uutisia, se on yleensä ihan hyvä uutinen.

♥ Ihan alkuun haluan toivottaa mitä ihaninta äitienpäivää! Etuoikeutetusti ensimmäisenä vuoroon pääsee tietysti omani, joka rymysi tässä aamutuimaan onnittelupuhelua soittaessani sienimetsässä, missäs muuallakaan. That’s my mom! :D Mahtavaa äitienpäivää myös kaikille muille äideille, isoäideille, äitipuolille, sijaisäideille, varaäideille ja äitihahmoille! Äitiys ei todellakaan ole biologiasta kiinni ja tämä päivä on omistettu kaikille teille. <3 Erityiset onnittelut rakkaalle ystävälleni Tiialle, joka tuli juuri ihan muutama viikko sitten äidiksi!

♥ Vaikka alkuvuoteen on mahtunut murhetta, niin harvoin on tuntunut elämässä yhtä tyytyväiseltä ja tasapainoiselta kuin juuri nyt. Kevätaurinko, lintujen laulu ja puiden tuoreet lehdet nostattavat mielialaa ja elämässä on yksinkertaisesti kaikki hyvin.

♥ Vaihdoin tuossa jokin aika sitten osaan kasveistani mullat ja siirsin ne samalla suurempiin ruukkuihin entisten käytyä ahtaiksi. Ja selvästi tykkäsivät, koska sekä banaanipuu, kumiviikuna että lyyraviikuna ovat kaikki viimeisen kuukauden aikana ottaneet ihan mielettömän kasvupyrähdyksen. Kumiviikuna puskee uutta lehteä melkein parin päivän välein ja lyyraviikuna litkii vettä kasvu-urakkansa keskellä liki kastelupallon verran per vuorokausi. Kannattaa siis todellakin harkita uudelleenistutusta, jos juuret näyttävät olevan ruukussa liian ahtaasti! Yrttiviljelijänä en sen sijaan vieläkään oikein tunnu menestyvän. Yrttieni kasvumenestys on niin heikko, että alan epäillä, saanko noista reppanoista ikinä lautaselle yhtään mitään…

♥ Olemme alkaneet ystäväni Annikan kanssa käydä säännöllisesti vähintään kerran viikossa iltakävelyillä, ja se on ollut niin kivaa! Annika käy muutenkin koiransa kanssa lenkillä päivittäin monta kertaa, joten seuraan on helppo liittyä silloin, kun sattuu olemaan sopiva hetki. Iltakävelyn lomassa saa vähän raitista ilmaa ennen yöpuulle rauhoittumista ja tulee näppärästi päivitettyä viikon akuuteimmat kuulumiset. Olemme myös alkaneet pitää tyttöjen hömppäleffailtoja, jotka ovat ihan parasta. Valitaan Netflixistä se kaikkein hömelöin romanttinen komedia tai teinileffa, ostetaan sipsejä ja dippiä ja heitetään aivot narikkaan pariksi tunniksi – täydellistä!

♥ Joskus tekee hyvää vaihtaa hetkeksi maisemaa ja olen joskus aiemminkin puhunut siitä, miten kotoa työskentelevälle tekee hyvää irroittautua silloin tällöin arkirutiineista. Silti tulen hyödyntäneeksi etätöiden mahdollisuutta ihan älyttömän harvoin. Päätin kuitenkin suht spontaanisti lähteä käymään Tukholmassa viime viikolla, kun kalenterissa oli poikkeuksellisesti väljyyttä ja mahdollisuus lähteä. Kolme läheisimmistä ystävistäni asuu Tukholmassa, joten sinne on aina ihana mennä käymään, koska yhteinen aika heidän kanssaan on harvinaista herkkua. On myös ilo päästä hetkeksi olemaan konkreettisemmin läsnä heidän arkisessa elämässään: yksi on saanut juuri vauvan, toinen on raskaana ja kolmas on keskellä työnhakuprosessia. Tuntuu kivalta voida olla läsnä ja tukena tällaisissa elämän hetkissä edes joskus myös ihan naamatusten. Ja Tukholma on aina niin kaunis!

♥ Eduskuntavaaleista on häthätää toivuttu, kun ensi viikolla alkaa jo uusi vaalihärdelli. EU-vaalit eivät tunnu kiinnostavan ihmisiä niin valtavasti ja äänestysprosenttikin jää usein alhaiseksi, mutta haluaisin tässä kohtaa muistutella, että EU-vaaleissa äänestäminen on jopa eduskuntavaalejakin tärkeämpi juttu! Isot muutokset ja linjaukset tehdään valtio- ja EU-tasolla, joten jos esimerkiksi ilmasto- ja ympäristöasioissa halutaan saada jotakin todella aikaan, sillä on tosi iso merkitys, millaisia ihmisiä Euroopan parlamenttiin äänstetään. Muistathan siis äänestää ehdokasta, jolle ykkösprioriteettina on ilmastonmuutoksen ehkäisy ja kestävä ilmastopolitiikka! Ennakkoäänestys alkaa jo keskiviikkona 15.5. ja jatkuu viikon verran 21.5. asti. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 26.5. Jokainen käyttämättä jätetty ääni voi tarkoittaa ääntä juuri niiden arvojen puolesta, joita et missään nimessä kannata, joten käytä ääntäsi!

♥ Marimekon kesänäytökset Espalla ovat aina olleet sellainen virallinen kesän alkusysäys ja ensi viikolla koittaa jälleen se hetki, kun Marimekko tuo iloisen tapahtumansa Helsingin keskustaan. Viime vuonna sain mielettömän kunnian olla mukana näytöksessä ihan siellä lavalla, mutta tänä vuonna fiilistelen näytöstunnelmia perinteisesti yleisöstä käsin. Harvoin ole nähnyt Helsingissä niin monia hyväntuulisia ja hymyileviä kasvoja kuin sieltä catwalkilta käsin yleisöön tähyillessä – oli niin ihana ja unohtumaton päivä! Kesänäytökset järjestetään tosiaan tänä vuonna ensi viikon perjantaina 17.5. klo 11.30, 12.30, 16 ja 18. Nähdään siellä!

♥ Ihmiset monesti kyselevät hyvä sarjasuosituksia, joten nyt tulee sellainen. Jos Game of Thronesin rinnalle kaipaa jotakin vähän kepeämpää, niin olen itse tykännyt tosi paljon Netflix-sarja Easysta. Se on koottu vähän kuin novellikokoelman tapaan: tapahtumapaikkana toimii Chicago ja jokainen jakso on oma itsenäinen tarinansa eri henkilöistä, mutta joiden elämät saattavat jotenkin löyhästi linkittyä toisiinsa. Osaa hahmoista ja tarinoista seurataan kausien edetessä useammankin jakson verran, osa taas jää lähinnä oman jaksonsa jälkeen ohikiitäviin cameo-rooleihin muiden tarinoihin. Hahmoihin syntyy yllättävän läheinen suhde sirpaleisesta rakenteesta huolimatta ja ahmin juuri ilmestyneen kolmannen kauden tässä viikonlopun aikana.

♥Tällä kertaa postauksen kuvituksena on vähän erilaista kuvaa. Pidimme valokuvaaja-ystäväni Peterin kanssa jokin aika sitten muutamat photoshootit ja yksi niistä oli tämä Lammassaaressa ilta-auringon lämpimässä valossa ikuistettu sarja. Tuntuu aina yhtä mielettömältä, että tällainen paikka löytyy ihankivenheiton päästä Kallion ja keskustan vilinästä. Epäilen, että kovin monesta pääkaupungista ei löydy luonnonsuojelualuetta pienen bussimatkan päästä kotiovelta.

Näissä kuvissa ylläni on tuoreen suomalaissuunnittelijan Aino Heiniön kullanhohtoisia ja värikkäitä vaatteita ja asusteita. Bongasin stylistina aiemmin uraa tehneen Ainon upeat vaatteet muutama viikko sitten ensi syksyn mallistoja esittelevästä lehdistöpäivästä ja keksin idean, että niitä voisi olla hauska kuvata ihan huvikseen johonkin omaan projektiin. Marokkoon osittain kotiutuneen suunnittelijan vaatteet valmistetaan pienessä kolmen hengen “tehtaassa” Marrakechissa ja paikallinen käsityötaito näkyy upeasti niiden koristeluissa. Teen harvoin kuvauksia lainavaatteilla, mutta nämä olivat tosi hienoja ja on kiva nostaa esiin uusia suomalaisia nimiä. Käykää ihmeessä tsekkaamassa lisää kuvia kokoelmasta Aino Heiniön nettisivuilta ja IG-tililtä.

Suurkiitos myös kauniista kuvista ystävälleni Peterille, joka on ihan mielettömän lahjakas valokuvaaja. Jos visuaalinen karkki kiinnostaa, niin klikkailkaapa hänen IG-tilinsä seurattavien joukkoon.

haalarit // overalls Samsøe & Samsøe (2018)*

laukut // bags Ainio Heiniö**

takki // jacket Aino Heiniö**

kengät // shoes Marimekko (2017)*

* saatu blogin kautta / gifted

** kuvauslainassa / loaned

Photos: Peter Olsson

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sini

  Ihana takki ja laukku Aino Heiniöltä. Jotenkin aina olen tykännyt marokkolaisesta ”tyylistä” ja miettinyt miten saisin sitä tuotua mukaan kodin sisustukseen. Perusilme on kuitenkin aivan eri joten en ole vielä siinä onnistunut/rohkaistunut.. Näistä tulee jotenkin myös Meksiko-vibe, ehkä värien johdosta?

  • Marokkolainen design uppoaa todellakin myös minun visuaaliseen makuuni! Näissä kyseisissä tuotteissa kohtaavat hauskalla tavalla suomalainen ja marokkolainen suunnittelu. :)

 • elsary

  Aivan ihania kuvia!

  Ja tuli hymy huulille kun luin sun ja Annikan iltakävelyistä – ootte mun lempibloggaajat, ja musta on niin kivaa et ootte kavereita irl myös ja elätte myös elämiänne blogin ulkopuolella tyttöjeniltojen ja kävelyiden merkeissä :)

  • Voi kiitos, ihana kuulla! :) Monesti se menee vähän niin, että bloggaajien kesken tulee kuvattua ja ikuistettua myös vapaa-ajan hetkiä enemmän someen ja niiden blogimaailman ulkopuolelta olevien kavereiden kanssa sen sijaan jätetään puhelimet pois yhdessäolosta, mutta Annikan seurassa yhteinen aika on melkein aina somevapaata, vaikka molemmat somehommia ammatiksemme teemmekin. :)

 • Anne-Marie

  Upea tunnelma ja valo näissä kuvissa! Ja mikä laukku, aivan mahtava.

Related posts