9/04/19

Teehetkiä, ystäviä ja lapsuusmuistoja (+ KISA)

82 94

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: CLIPPER

Järkytän joskus ihmisiä tiedolla, etten ole eläissäni juonut kuppiakaan kahvia. Olen maistanut ja todennut, että ei ole minun juttuni. Teetä sen sijaan olen lipittänyt niin kauan kuin jaksan muistaa. Näin aikuisena on aika ihana lapsuusmuisto, että perheessäni juotiin lapsuusvuosinani joka ikinen ilta yhdessä iltateetä. Koko perhe kokoontui keittiöön pöydän ääreen iltapalalle ja teelleja siinä vaihdettiin porukalla päivän kuulumiset ennen nukkumaanmenoa.

Iltateetä juon usein vieläkin, joskus ihan itsekseni ja toisinaan ystävän seurassa. Yksi kaverini asuu melkein naapurissa ja hipsii tänne usein iltaisin, milloin pyjamassa kadun toiselta puolen ja milloin hikisenä treenikamppeissaan ennen kotiinpalua sporttailemasta. Sellainen toivonkin kotini olevan, että tänne voi aina tulla ja tarjolla on takuuvarmasti teetä ja sympatiaa.

Vaikka tee kuuluu minulla lähes jokaiseen arkipäivääni, todellisuudessa teekupissani ei välttämättä aina ole varsinaisesti teetä. Suosin nimittäin myös kaikenlaisia haudukkeita, jotka saattavat olla pelkästään yrteistä, hedelmistä ja marjoista valmistettuja – luontaisesti kofeiinittomia siis. Minun kotonani tarjoillaan aina teetä ja siitä on jo tullut vähän sellainen tapa, että kukaan ei edes kysele täällä kahvin perään (vaikka sitäkin kyllä on halutessaan mahdollista saada). Sen sijaan kaverit aina ihastelevat erittäin monipuolisin vaihtoehdoin varusteltua teehyllyäni.

Yksi teevalikoimani kestosuosikeista on brittiläinen Clipper, jonka luomuteet ovat kuuluneet lemppareihin jo vajaan 10 vuoden ajan. Löysin Clipperin teet aikanaan ystävän kautta, joka tarjoili minulle elämäni ensimmäisen kerran lakritsiteetä. Lakutee ei siis oikeasti ole teetä lainkaan, vaan teepussissa on ainoastaan lakritsanjuurta ja  kuumaan veteen haudutettuna se toden totta maistuu lakritsalta. Taisin aloittaa pienen hypen lakuteen ympärille joskus vuonna 2011, kun kirjoitinsiitä blogissa ja moni muukin innostui kokeilemaan. Clipperin lakritsiteetä löytyy kaapista yhä, mutta sittemmin sen rinnalle on tullut monta muutakin suosikkimakua: rooibos, chai ja inkivääri-sitruuna sekä ihana Happy Mondays, jossa inkivääriä ja sitruunaa maustaa vielä ripaus mustapippuria.

Kaikki Clipperin teet ovat paitsi luomua, niillä on myös Reilun Kaupan merkki ja brändi onkin ollut melkoinen edelläkävijä tällä saralla. Clipper on nimittäin saanut ensimmäisenä teebrändinä Briteissä Reilun Kaupan tunnuksen 25 vuotta sitten – tänä vuonna juhlistetaan siis merkkipäivää, kun takana on jo neljännesvuosisata Reilua Kauppaa. Arvostan suuresti kestäviä ja vastuullisia arvoja, jotka näkyvät ihan kaikessa Clipperin toiminnassa pakkaussuunnittelusta tuotekehitykseen ja hankintaketjun kaikissa vaiheissa. Ja mikä tietenkin parasta, Clipperin teet oikeasti ovat myös maultaan korkeimmassa kärkikastissa – ja tämä kommentti tulee teen suurkuluttajan suusta, joten erilaisia teebrändejä on tullut toden totta testailtua.

Clipper on ihan äskettäin lanseerannut pohjoismaisille markkinoille kolme uutta teemakua mustan teen valikoimaansa: punaiset marjat, kesämarjat ja mustaherukka. Järjestimme ihanan Idan kanssa eilen ystävillemme teekestit juhlavuoden ja uusien teemakujen kunniaksi ja maistelimme itsekin samalla uutuuksia. Ihastuin itse uutuusmauista erityisesti mustaherukkaan – ja siihen makuun liittyykin paljon muistoja. Silloin lapsuuden iltateehetkinä meillä nimittäin juotiin joka kerta mustaherukkateetä. Lemppari unohtui vuosiksi, enkä ole löytänyt sellaista mustaherukkateetä, joka vetäisi maussa vertoja niille lapsuusmuistoille. Kunnes nyt eilen innostuin, sillä Clipperin uutuus on parasta mustaherukkateetä, mitä olen koskaan maistanut. Sekaan vain pieni lusikallinen hunajaa ja pääsen ajatuksissani välittömästi lapsuudenkotini iltapalapöytään.

Olen teen suhteen aika kaikkiruokainen (tai pitäisikö sanoa -juomainen?), mutta eniten pidän mustasta teestä, rooiboksesta sekä erilaisista haudukkeista. Vihreä tee ei koskaan ole ollut suosikkini ja valkoistakin teetä juon harvemmin. Juttelimme eilen Idan kanssa ja selvisi, että hän ei ole koskaan ollut mustan teen ystävä, koska on hauduttanut sitä liian kauan, jolloin mausta on tullut liian vahva. Itse pidän myös vähän miedommasta: ihan vain 1-3 minuuttia hauduttelua riittää ja makua saa vielä pehmennettyä hunajalla.

Suomi on niin voimakkaasti kahvinjuojien maa, että arvostan aina, kun jossakin tilaisuudessa, kahvilassa tai ravintolassa on huomioitu myös teeihmiset. Kahviloissa teevalikoimat ovatkin tänä päivänä jo aika hyviä, mutta todella usein ravintoloissa törmää siihen, että teevaihtoehtona on tarjolla sitä kaikkein halvinta pussiteetä, mitä kaupasta löytyy. Yllättävän monessa paikassa ei myöskään oletarjolla hunajaa – opin joskus vuosia sitten jossakin brittiläisen tee-ekspertin luennolla, että britti ei koskaan laita teehensä sokeria. No, en ole britti, mutta jos pientä makeutusta kaipaa, liputan ehdottomasti hunajan nimiin. Vegaanisena vaihtoehtona suosittelen sokerin sijaan agavesiirappia!

Mitenkäs te muut? Löytyykö ruudun taaka muita teen nimiin vannovia? Varmaan aika moni on ns. sekakäyttäjiä, että toisinaan tulee juotua teetä ja toisinaan kahvia, mutta suosittelen testaamaan Clipperin uutuusmakujen lisäksi erityisesti noita haudukkeita tai rooibosta. Ne ovat kiva vaihtoehto esimerkiksi iltateelle, koska kofeiinittomina eivät piristä herkkäunistakaan.

Saan ilahduttaa teitä ihanalla teeyllätyksellä, sillä Clipper halusi lahjoittaa Pupulandian lukijoille kolme lahjapakkausta erilaisia teelaatuja. Osallistu kisaan vastaamalla vaikkapa johonkin noista ylläolevista kysymyksistä ja jätä kommenttisi 14.4.2019 mennessä, niin olet mukana kisassa. Muista liittää mukaan myös sähköpostiosoitteesi, sillä kontaktoin voittajia sähköpostitse.

Teekestien emännät, Ida ja minä

Teekutsujen miljöönä toimi upea TRE salon Helsingin keskustassa. Jos kiinnostaa kurkata paikkaan videomuodossa, niin tsekkaa viimeviikkoinen videopostaukseni.

Teehetkestä oli mukana nauttimassa myös ihana Ona.

Tilaisuudessa oli myös live-musiikkia, kun Suvi Eevi Karhu soitti aivan taivaallisesti kanteletta.

Clipperin uutuusmakuihin kuuluu kolme mustaa teetä: punaiset marjat, kesämarjat ja mustaherukka (oma suosikkini).

Tarjolla oli vegaanisia raakaherkkuja sekä tätä maailmankaikkeuden parasta juustokakkua, jota saa Gateau-leipomosta. Vahva suositus!

Photos: Jenni Rotonen, Ida Hanhiniemi & Arttu Mustonen

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Koti

82 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Anni

  Clipperin teet ovat myös omia suosikkejani! Saanko kysyä mistä olet löytänyt noin ihanan kimonon? :)

  • Mahtavaa, että joukossa on muitakin Clipperin rakastajia <3 Ja tuo ihana kimono on itse asiassa viime alkusyksyn H&M-mallistoa, vaikkei ehkä heti uskoisi. :) On ollut todella ahkerassa käytössä!

 • Titta

  Clipperiltä tutuksi on tähän mennessä tullut vain vihreä tee, jota juon eniten tällä hetkellä. Iltatee-lapsuusmuistoja on minullakin mustasta teestä, jota juon silloin tällöin edelleen. Nykyään kylläkin ilman maitoa ja sokeria :)

 • Tee-ihminen olen enemmän, mutta nyt raskausaikana oon jättänyt sen kokonaan pois, vaikka noita hedelmäjuttuja varmaan voisi kyllä juodakkin. Kahvi tuoksuu ja maistuu ihanalta ja voi olla että sitä menee raskauden jälkeen myös, vaikken oo koskaan mikään kahvinjuoja ollutkaan, mutta oon nyt maistellut aina muutaman huikan miehen kupista melkein päivittäin :D

 • Kipsuli

  Itse olen enemmän kahvi-ihminen, mutta mieheni juo teeta joka ilta ja olen aina tuoksutellut aromeja vierestä. Viime aikoina olen myös silloin tällöin itsekin juonut iltateen ja toden totta, se on hyvinkin rauhoittava rituaali, jonka pyrin nyt ottamaan omaankin päiväohjelmaani. Clippereitä löytyy aina hyllystä meilläkin :)

 • Sande

  Olen nimenomaan sekakäyttäjä, tosin raskauden myötä kahvi on jäänyt kokonaan pois – se ei millään tavalla kuvota, mutta sitä ei myöskään tee mieli. Clipperin teevalikoimasta löytyykin pari tuttua herkkua. :) Myös haudukkeet ovat meidän taloudessa arkisia juttuja, mm. appelsiini-inkivääri-minttu on vakkari.

 • Aino

  Clipperit on aina ollu yksiä mun tee-lemppareista :) <3 olisi kiva päästä maistamaan noita uutuuksia!

 • tiiavain

  Kyllä! Tee on yksi parhaista asioista mitä tiedän! Helpoin tapa harjoittaa mindfulnesia.

  Ja tietenkin esteetikkona se missä ympäristössä ja mistä kupista juo on tärkeää:D

  Kai olet käynyt Thé-huoneessa?

 • Kristiina

  Teet ja haudukkeet kyllä maistuu ja Clipperin inkivääri-sitruuna on suosikkini!

 • Sariskainen

  Itsekin olen teenjuoja, enkä ole kahvia juonut kuin nuorena hieman maistellen, ja kun sain pienestäkin määrästä sydämentykytyksiä, ajattelin ettei kahvi ole vaan mun juttu. Koska työpaikan kahvihuoneessa on aina sitä edullisinta mustaa teetä, ois kiva viedä sinne monta pakettia Clipperin herkkuteetä, nii jos sitten tajuisivat että mitä kuraa ne halpikset on, ja sais kahvihuoneeseen edes joskus jotain parempaakin kuin niitä!

 • Kristiina

  Clipperin teet on tosi hyviä ja paketitkin ihastuttavia! Oma suosikkini on appelsiini valkoinen tee.

 • Linda

  Onneksi tee valikoima on nykyään varsinkin isommissa kaupoissa todella hyvä! Clipper kuuluu omiinkin suosikkeihin ja heidän pakkaukset on myös tosi söpöjä että kaupassa niihin tulee usein tartuttua :)

 • Pihka

  Clipperin teet on olleet pitkään suosikkejani. Kahvia en juo minäkään koska saan kofeiinista hyvin vaikeita oireita, minkä takia teekin menee kofeiinittomana.

 • JennyP

  Täällä toinen joka ei ole koskaan kahvia oppinut juomaan! Clipperin valikoimasta suosikki on appelsiinilla maustettu valkoinen tee :)

 • Jude

  Itseki menen teelinjalla. Kahvia maistoin kerran ja siihen se sitten jäi. Tällä hetkellä juon teetä vain sosiaalisissa tilanteissa. Clipperin -teet tuttujuttu. Iso valikoima plussaa. ja hunaja ehdoton makeuttaja teessä. Paras teehetki ehdottomasti aina luottokampaamokäynnin yhdeyssä nautittu teehetki.

 • Annika

  En myöskään kuulu kahvinjuojiin ja kotona minullakin mukava kokoelma teetä. Clipperiltä oma lemppari lienee Sleep Easy, ihanan makuista ja hyvä valinta iltahetkiin!

 • Anne

  Iltaisin menee aina useampi kupillinen teetä. Kahviakin tykkäisin juoda, mutta olen ilmeisesti jotenkin yliherkkä kofeiinille, ja pienestäkin määrästä kahvia tulee epämääräisen huono olo. Onneksi teetä voi kuitenkin juoda :)

 • motte

  Kahvipannulle suuntaan aamuisin, koska en heti herättyäni halua kitusiini kuin kahvia. Kuitenkin sen parin kahvikupillisen jälkeen aamiaisen kanssa pitääkin saada teetä. Samoin iltapalalle kuuluu nimenomaan tee. Samoin kylmänä aikana keitän saavillisen teetä ja nautin lämmittämällä sormia mukin kylkeen, haistelemalla teen tuoksua ja tietenkin maistaen itse teejuomaa. Lemppariani on musta mangotee, tai vadelmalla maustettu vihreä tee.

 • Asma

  Ginger-lemon has been my favourite for years! My hubby and me have an evening Tea moment together as often as it`s possible.

 • Henna Holappa

  Olen niin sanottu teen ja kahvin sekakäyttäjä, juon aina fiiliksen mukaan jompaa kumpaa, ei ole suoikkia mutta Clipperin uutuusmakuihin haluan tutustua.

 • tiitu

  Olen sekakäyttäjä. Kolme kuppia vihreää teetä ja yksi kupillinen kahvia kuluu päivittäin. Töihinkin olen vienyt Clipperin teetä, kun valmisvalikoima on siellä vähän tylsä.

 • Änyy

  Kotona juon enimmäkseen teetä, töissä sekä kyläilemässä kahvia ja kahviloissa kaakaota.

 • Teen juoja ilmoittautuu! En pidä kahvista ja olenkin lapsesta asti juonut teetä. Välillä menee turhankin monta kuppia päivässä, varsinkin vapaapäivisin, koska jokainen hetki tuntuu hyvältä hetkeltä keittää kupponen teetä. <3

 • M.L.

  Minulla kuluu mustaa teetä ainakin kaksi kuppia päivässä, toinen aamulla ja toinen iltapäivällä. Rooibosteetä suosin iltaisin, jottei musta tee vaikuta yöuniin. Teeni nautin kauramaidolla ja hunajalla. Lapsuudenkodissani teehen laitettiin aina maitoa ja hunajaa, joten tapa juontunee sieltä. Meillä oli itse asiassa melko samanlainen rutiini äitini kanssa, istuimme usein iltaisin alas teelle ja iltapalalle.

  Clipperin teemauista minulle on tuttu vain vihreä tee, jota on aina tarjolla, jos käymme poikaystäväni vanhempien luona kahvilla (itse en juo nykyään ollenkaan kahvia). En ole kovin suuri vihreän teen ystävä, joten olisi kiva päästä testaamaan Clipperin muita teemakuja. Useimmiten omasta kaapistani löytyy perinteistä Liptonin mustaa teetä, Keisarin morsian – tai Muumi-teetä.

 • Anna-Mari

  Sekakäyttäjä, ehdottomasti. Aamulla kahvia ja illalla teetä. Rooibus ja musta tee ovat omia suosikkejani, Clipperin valikoimista Indian Chai on maistunut hyvin.

 • Ida

  Mä oon selkeesti enemmän kahvi-ihminen, mutta punaisesta teestä pidän paljon, pitää kokeilla noita marjalaatuja :) Joskus teen sekaan hauduttelen kannussa inkivääriä ja chiliä, saa vähän potkua ;)

 • MairaK

  Täällä myös yksi joka ei ole kahvia koskaan oppinut juomaan, eikä tosin myöskään mustaa teetä :D Musta tee on omaan makuun liian voimakas, vihreää ja valkoista teetä tulee puolestaan juotua paljonkin. Suosikkeihin kuuluu nimenomaan Clipper, ja erityisesti valkoinen tee & appelsiini sekä vihreä teet mansikka & vadelma. Oli nimenomaan Idan blogin ansiota että Clipperin teet joskus vuosia sitten löysin :)

 • jannna

  Oi, mikä ihana juustokakku!

  Täällä ilmoittautuu teenjuoja!

  Clipperin uutuuksia ois kiva kokeilla. Niiden vihreä tee on yksi suosikkejani.

 • Itse olen ihan täysin vannoutunut teeihminen! En omista kahvinkeitintä ja kaapeista löytyy tee lajeja ja – makuja vähän joka lähtöön, toki myös pikakahvia ystäville hätätapauksia varten. Omia lemppareitani ovat musta, valkoinen ja vihreä tee. Rooibos on äitini ehdoton suosikki, mutta siihen kelkkaan en ole lähtenyt.

  Vihreässä teessä on muuten ihan super tärkeää, ettei vesi ole liian kuumaa. Veden tulisi olla n. 70-80 asteista, ettei teestä tule kitkerää. Sain onnekseni kymmenen vuotta sitten ylppärilahjaksi vedenkeittimen, johon saa valittua veden lämpötilan. Onneksi keitin toimii edelleen moitteetta, sillä olisin ihan pulassa, jos vesi olisi aina 100-asteista. Keitin on pelastukseni teenjuonnissa ja olen saanut äitinikin innostumaan vihreästä teestä, kun on keitelty oikean lämpötilan vettä :)

 • Rita

  Tässä ilmottautuu myös yksi teen nimeen vannova. Ei kahvia, kiitos!
  Ehdoton suosikkini on musta tee, mutta lähes kaikki muutkin kelpaa.
  Ja juon teeni yleensä tilkalla maitoa.

 • Henrika

  Juon oikeastaan vain teetä, satunnaisesti kyläillessä saatan ottaa kupin kahvia. Aamuisin on pakko saada kuppi mustaa teetä kauramaidolla. Clipperin Earl Gray on parasta! Iltaisin juon kupillisen kamomillateetä tai jotakin muuta rentouttavaa hauduketta. :)

 • Peppi

  Oon tee-ihmisiä henkeen ja vereen, enkä siun tavoin oo juonut kahvia koskaan. Tykästyin teehen jo ala-asteikäisenä, silloin lempparini oli teetaivas-lajitelman viisasten tee, joka säilyi suosikkina reilut kymmenisen vuotta. Muutama vuosi sitten kuitenkin ärsyynnyin kun nordqvist vaihtoi paperiin pakatut teepussit muovisiin, ja tavallisen pahvipaketin kiiltävällä muovilla päällystettyyn, ja koska tämä uudistus oli niin älytön, koko merkki joutui boikottiin. Sittemmin oon löytänyt clipperin teet, chai on ihan ehdoton lemppari!! Näistä mauista haluaisin testata erityisesti mustaherukkaa.

  Ps. Monet bloggaajat kirjoittaa ”kontaktoin voittajia” mut miulle siitä tulee mieleen vaan se että kiedot jonkun kontaktimuoviin:D kieliopillisesti oikeammin voisi sanoa vaan että ”otan yhteyttä”.

 • Nia

  Täällä yksi Clipper lover! Ensimmäinen suosikkimakuni Clipperiltä taisi olla valkoinen vadelmanlehtitee. Uusimpia makuja en olekaan ehtinyt vielä nautiskella.

 • Annika

  Teetä tulee juotua usein iltaisin. Clipperin teet ovat suosikkejani.

 • Satu

  En ole vielä 23 ikävuoteen mennessä oppinut juomaan kahvia, mutta teetä juon päivittäin! Lemppareitani ovat perus vihreä tee, matcha ja illalla juon yleensä Clipperin uniteetä ”Sleep easy”. Kaikki muutkin maistamani Clipperin teet ovat olleet ihania <3

 • kirsikka

  Clipperin inkivääri-sitruunatee on kestosuosikki!

 • Roosaaa

  Olen aloittanut kahvin juonnin alle vuosi sitten ja sitä ennen olen ollut aina pelkkä teen juoja ja rakastan teetä edelleen hurjan paljon. :)
  Ja myös mun lempparit on Clipperin teet, siis ehdottomasti! Ihana arvonta ja tosi kiva postaus! <3

 • Ronja

  Teetä juon monesti iltaisin, makuina mustaherukka ja sittuuna on lempparit! Myös muumiteet on hyviä. Clipperin teetä en ole maistanut, mutta pakkaukset on ainakin ihanan näköisiä!

 • Leena

  Olen vannoutunut kahvin juoja, mutta kylminä talvi-iltoina tai flunssassa juon usein iltateetä hunajalla höystettynä. Lakritsiteetä olisi mukava maistella.

 • Anna K

  Teetä tulee päivittäin pari mukillista juotua. Nykyään käytän enemmän vihreää kuin mustaa tai valkoista teetä. Olen tykästynyt chain, sitruunan ja mintun makuisiin vaihtoehtoihin. Haudukkeisiin tai rooibokseen en olekaan vielä tutustunut.
  Clipperin teet ovet tuttuja. Vadelmalta maistuva valkoinen tee oma suosikkini.

 • Kirsi

  Pitäisi paremmin muistaa noi erilaiset haudukkeet, ettei piristy illalla liikaa. Hyvä tee kyllä maistuu, eri maut eri tilanteissa.

 • pöllö

  Tykkään aloittaa ja lopettaa päiväni teen juonnilla. Joskus juon vielä lisäksi parikin kuppia päivän aikana esim. kahviloissa.

 • mari.

  Rakastan kahvia, mutta yhdessä vaiheessa aloin saada pienestäkin määrästä niin hirveitä kofeiinitärinöitä, että nykyään kahvi on äärimmäisen harvinainen herkku (silloin se maistuukin aivan taivaalliselta). Olin juonut teetä kahvin rinnalla toki aiemminkin, mutta nykyään teehyllyn asukkaat meinaavat vallata jo monet viereisetkin hyllyt. Pidän vahvasta mustasta teestä, mutta suosikkejani ovat vihreät ja valkoiset teet. Iltaisin suosin kofeiinittomia haudukkeita, kuten vaikkapa rooibosta. Clipperin appelsiini-kookostee tuo aina mieleen mökkimuistoja, joimme sitä mukitolkulla poikaystäväni kanssa, kun olimme ensimmäistä kertaa yhdessä mökkeilemässä. :) Ilahdun myös aina kovasti teeihmisten huomioimisesta, esimerkiksi kahvilassa käännyn hyvin helposti ympäri jos huomaan teevalikoiman olevan kehno.

 • annnna

  Clipperiä en ole vielä testannut, vaikka paljon teetä juonkin.

 • Lydiah

  Kahvia en juo mutta teetä senkin edestä! Monet maut maistuvat ja Clippereistäkin löytyy monta lempparia:)

 • Neska

  En itsekään ole ikinä juonut kupillistakaan kahvia. Jostain syystä kahvinkittaajavanhempani eivät opettaneet meitä lapsia juomaan kahvia vaan joimme sen sijaan teetä. Edelleenkään kukaan sisaruksistani ei juo kahvia.

  Teetä sen sijaan tulee juotua päivittäin. Oma suosikkini on vihreä tee. Clipperin teet ovat myös tuttuja. Luin vähän aikaa sitten, että he ovat ottaneet käyttöön valkaisemattomat teepussit. :)

 • Riitta

  Olen kahvinjuoja, mutta Clipperin tuotteista lime&inkivääri ja Indian chai ovat suosikkejani.

 • Airi

  Clipperin teet ovat suosikkejani.

 • HJ

  Teetä juon en ole oppinut kahvia juomaan ja clipperin tuotteita ei ole vielä tullut kokeiltua.

 • hhh

  Teetä ja kahvia menee iloisesti sekaisin, tosin olen tarkoituksellisesti pyrkinyt valitsemaan useammin teen.

 • Marikki

  Olipas jotenkin todella nostalginen postaus, joka sai ajatukset vuosien taakse :) Tee kuului myös minun lapsuuteeni. Join silloin joka aamu ennen kouluun lähtöä maustamatonta mustaa teetä Aku Ankka -mukistani. Myös lakritsitee toi muistoja mieleen. Kymmenisen vuotta sitten ystäväni hehkutti lakritsiteetä, mutta se ei ollut minun juttuni.
  Todella kivaa, että Clipperin valikoimiin on tullut lisää nimenomaan mustaa teetä, sillä se on suosikkini.
  Ehdottomasti mukana arvonnassa :)

 • SaaraP

  Olen löytänyt teen vasta nyt aikuisiällä pari vuotta sitten. Clipperistä olen kokeillut sitruuna-inkivääriteetä ja näin vuorotyötä tekevänä tykkään juoda sitä etenkin yövurossa.

 • Marjaana

  Teen ystävänä oli kiva huomata, että en ole ainoa joka ei ole löytänyt kahvia. Tee hunajalla ja kauniista mukista on parasta.

 • Irkku O.

  Vain teetä, ei koskaan kahvia. Musta, vihreä, valkoinen, rooibos, pu erh… Clipperiltä muutama maku maistettu ja hyväksi havaittu. Ei kuitenkaan yksittäistä lempparia.

 • RiikkaE

  Teetä kuluu varsinkin töissä ollessa paljon, oma suosikki on vihreä tee ja erilaiset haudukkeet. Kahvia en juo lainkaan. Useimmiten kotona juon Clipperin vihreää teetä tai erilaisia marjahaudukkeita.

 • JHS

  Olen vannoutunut teenjuoja. Kahvia olen elämäni aikana juonut korkeintaan viisi kupillista. Clippereitä löytyy meilläkin kaapista, mutta suosikki on intialainen Masala Chai, jota lanko tuo työmatkoiltaan. Pitkä haudutus, hunajaa ja maitoa

 • Sannam

  Sekakäyttäjä olen, aamuisin juon kahvia ja loppupäivän teetä. :)

 • momo

  Ihanan näköinen teehetki :) Ja ihana kisa! Itsekin löysin Clipperin kymmenen vuotta sitten, ja siitä asti olen merkin juomia rakastanut. Välillä teet ovat olleet unholassa sillä olen juonut niin paljon kahvia, mutta raskauden myötä olen löytänyt ne uudestaan, ja varsinkin Clipperiä kuluu paljon <3

 • Katrina

  Olen sekä kahvi- että teeihminen! Kahvi kuuluu ehdottomasti aamuun, mutta päivällä sopii hyvin esim. kuppi vihreää teetä. Iltaisin lempparini on inkivääri-sitruunahauduke!

 • Piennisäkäs

  En koskaan ole opetellut juomaan kahvia, joten tee on se go-to kuumajuoma, joskaan senkään juojana en ole kummoinen hifistelijä. (Laiskana usein pussiteetä ja ”vääräoppisesti” sokeriakin käytän jne.)

 • Sennu

  Itse en juo kahvia enkä ennen pitänyt myöskään teestä. Tänä talvena etenkin sairastelujen myötä huomasin kaipaavani jotain makeaa ja lämmintä juotavaa. Näin löysin teen ja etenkin kamomillateen, jota tulee nyt juotua päivittäin :)

 • Roosa

  Kahvia en minäkään juo, mutta teetä senkin edestä. Vihreä tee on mun lemppari, mutta kaikki teet kyllä menee!

 • M

  En juo kahvia ollenkaan, mutta teetä menee paljon. Vihreä ja valkoinen tee ovat suosikkeja ja sopivat niin aamuun, päivä”kahville” kuin iltapalallekin. Clipperin teet ovat tuttuja ja laadukkaita!

 • Julia

  Olen ehdottamasti teeihminen! En ole koskaan juonut kahvia ja olen jopa tehnyt itselleni lupauksen, etten koskaan alkaisi sitä juomaan. Ei tälle oikeastaan ole edes mitään sen kummempaa syytä. Teetä juon yleensä 1-2 kuppia päivässä ja teehetki on aina pieni nautinto arjen kiireiden keskellä.

 • Anne

  Olen ollut teefani aina, kaapista löytyy pussiteetä sekä irtoteetä joka lähtöön, myös Clipper on tuttu merkki, uusia makuja on aina kiva kokeilla.

 • Janna

  Olen kyllä enemmän kahvi-ihmisiä, mutta varsinkin kylmänä talvi-iltana kuppi kuumaa teetä lämmittää. Marjateet ovat erityisen ihania. :)

 • Sanni Salonen

  Aikamoinen sekakäyttäjä olen itsekin teen suhteen, mutta parhaiten uppoavat usein vihreät teelaadut sekä Clipperin erilaiset rooibos-yrtti – valmisteet. Vadelmanlehtitee on paras ❤️ lakua en oo vieläkään itse testannut, vaikka siitä hypetystä olen kuullut vuosia, laitankin sen to do-listalleni :)

 • Susanna

  Clipperin teet on ihan lemppareita! Kahvia en myöskään oikeen koskaan juo, tulen varmaan aina olemaan tee-ihminen.

 • Suski

  Mä luokittelen itseni enemmän kahvi-ihmiseksi, mutta välillä tulee pyytämättä ja syytä ymmärtämättä pidempiäkin jaksoja, jolloin kahvi ei houkuta lainkaan ja kulutan valtavat määrät teetä. Kahvinjuontini rajoittuu kuitenkin vain aamun ja keskipäivään, sen jälkeen siirryn teehen tai en juo mitään.
  Sain Japanista tuliaisiksi jotain mustaa teetä, jolla tulkitsin olevan jotain tekemistä kirsikankukkien kanssa, ja se on niin hyvää, etten tiedä mitä teen kun se loppuu! Sen lisäksi maistuu valkoinen- ja mustatee, joskus myös laadukas vihreä. Noi marjateet on yksi harvoista mikä ei oikein nappaa, ne on järjestäen jotenkin olleet aina pahoja

 • Taina

  Oma teesuosikkini on Earl Grey. Juon sekä kahvia että teetä, aina sen mukaan kumpaa tekee mieli :).

 • Sofiia

  Iltatee kuuluu joka iltaan

 • Sudenmarja

  Clipperin teet onkin jo tuttuja. Oma suoskki tee on kuitenkin yerba mate, joka siis ei rooiboksen tapaan ole teetä ollenkaan. Suosittelen kokeilemaan, jos ei vielä ole tuttu!

 • szz

  Ahh, rakastan teetä! Mäkään en ole koskaan oppinut juomaan kahvia, se on vaan pahaa :D
  Clipperin tee on yksi suosikeista, unitee on parasta!

 • Rrrosa

  Teenjuoja täälläkin, kahvikupillistakaan ole koskaan juonut :) Omia lemppareitani juuri vihreä ja valkoinen tee, mutta mielelläni noita mustiakin uutuuksia maistelisin.

 • Maiju

  Enemmän kuin kahvia, mutta hyvälaatuiset mustat teet ovat hyvänä kakkosena

 • Itseni koen tee nautiskelija KSI. Aamuihin kuuluu kahvi, mutta teetä tykkään nauttia iltapäivällä ja iltaisin. Teen juonti on erityinen ja toisinaan lohduttavaa on hetki. Se tuo lämpöä ja hyvää oloa.

 • Minttu

  Kahvi kuuluu aamuihini ja silloin tällöin lounaalle, mutta iltapäivästä eteenpäin siirryn teen pariin :)

 • Lilli

  Itse olen myös mustan teen ystäviä. Rakastan sitä bergamotin ja hunajan yhdistelmää yli kaiken. Teehetkiä on ollut nyt jostain syystä harvassa, mutta tästä sai kyllä inspiraatiota takaisin: olen joskus järjestänyt teekutsuja, ja nyt aika palata niihin!

  Eräs ystäväni laittaa teehensä muuten maitoa, oli tee mikä hyvänsä! Minusta maito ei sovi kahviin eikä teehen, mutta makunsa kullakin! :)

 • Sofia

  Itse olen teen suurkuluttaja. Vaikka nykyään vannon Slurpista tilattavien irtotee-laatujen puolesta on Clipper ehdoton valinta kun tulee pussiteehen. Appelsiini-kokos valkoinen, chai ja sitruuna-inkivääri jäänyt päällimmäisinä mieleen. Hunaja ja kauramaito on paras yhdistelmä, varsinkiin mustien kanssa

  Vatsa ei harmillisesti kestä kahvia suurissa määrin joten siitäkin syystä teen hullaannuttava maailma kiehtoo.

  Lapsuudesta myös vahvastu iltatee perinne ☺️

 • elsary

  Nykyään en enää selviä päivästä funktionaalisena ilman kahvia, mutta aiemmin olin vannoutunut teenjuoja, ja edelleen tulee juotua sitä paljon. Siitä syystä mullakin on aika kiva kokoelma eri teelaatuja kotona, mistä seuraa aina hupia kun on vieraita käymässä –
  ”Kahvia vai teetä?”
  ”Teetä!”
  ”Mitä laatua?” ja näytän parhaimmillaan yli 20 pakettia sisältäneen hyllyni :D

Related posts