5/04/19

Perjantaibiisi: Portico Quartet – Dust

1 60

Nyt olisi taas herkkupala hyvän musiikin ystäville! Siitä ei ole itse asiassa niin kovinkaan kauan, kun jaoin viimeksi Portico Quartetia joulukuun alkupuolella, mutta nyt on taas pakko. Olin jotenkin onnistunut missaamaan tiedon, että brittikokoonpanolta ilmestyi itse asiassa viime vuonna uusi albumi ja nyt viimein törmäsin tuoreimmalla levyllä julkaistuun Dust-biisiin. Ja sehän oli rakkautta heti ensikuulemalla. Jazzia, elektronista äänimaailmaa ja ambientia yhdistelevä bändi iskee melodisen ja melankolisen nykyjazzin ystävän musiikkimieltymyksiin kerta toisensa jälkeen niin täydellisesti, että hetkittäin tuntuu kuin biisit olisi räätälöity ihan vain meikäläisen makua miellyttämään.

On muuten kiinnostavaa, että instrumentaalimusiikkia tekevä Portico Quartet on ollut ehdolla myös arvostetun Mercury Prizen saajaksi monien muiden arvostettujen brittimuusikoiden rinnalla. Palkinto jaetaan Briteissä vuoden parhaaksi arvioidulle albumille ja ehdokkuudet jaetaan vuosittain 12 raadin parhaaksi arvioimalle albumille. Vaikka voittoa ei aikanaan osunut kohdalle, jo pelkkä ehdokkuus on aika kova kunnia, kun ottaa huomioon, että vuodesta 1992 asti jaetun palkinnon saajaksi on ollut ehdolla muun muassa sellaisia nimiä kuin David Bowie, Radiohead, Massive Attack, Amy Winehouse, New Order, Adele, Prodigy sekä monia muita brittimusiikin arvostetuimpia supertähtiä.

Mutta siis, jos melodinen, kauniisti soljuva jazz, rytmimusiikki ja sulavat electrosoundit kiinnostavat, niin suosittelen katsastamaan Portico Quartetin viime vuonna ilmestyneen Untitled (AITAOA #2) -albumin sekä etenkin Dust-kappaleen. Aivan ihanaa musiikkia!

Lisää biisisuosituksiani pääset kuuntelemaan täältä sekä täältä.Tags: ,

Categorised in: Musiikki

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Related posts