2/04/19

Aikamatka 60-luvulle

5 91

Pääsin viime vuoden puolella sukeltamaan hetkeksi johonkin menneen maailman tunnelmiin, kun teimme pienen videoprojektin entisen naapurini kanssa. Kaikki alkoi joskus kauan sitten siitä, kun tulin lainanneeksi hänelle tikapuita. Naapuri ehti muuttaa talosta jo poiskin, mutta otti myöhemmin yhteyttä ja ehdotti yhteistä videoprojektia, sillä hänellä sattuu olemaan oma tuotantoyhtiö. Ehdimme jo julkaista Nawras Oddan kanssa viime vuoden puolella Helsinki Contemporaryssa kuvatun kokeiluluontoisen videopätkän, mutta kuvasimme ennen vuodenvaihdetta myös toisen fiilisvideon, jonka pääsette kurkkaamaan nyt.

Tällä kertaa sukellettiin tosiaan hiukan sellaisiin menneiden vuosikymmenten tunnelmiin, sillä kuvauspaikkana toimi TRE salon, joka on siis Mikonkadulta tutun konseptiliikkeen upea toimisto. Toimistomiljöö sijaitsee Aleksanterinkadulla Väinämöisenlinnassa, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista jugend-rakennuksista ja sisältä aivan maaginen, kuten kuvista ja videolta näkyy. Innostuin itse stailaamaan lookini tämän tilan inspiroimana myös vintage-henkeen, joskin oma tyylini henkii puolestaan enemmän 60-luvun tunnelmaa. Valkoinen silkkimekko on vintage-löytö ihanasta Frida Marina -putiikista ja puin sen seuraksi punaisen baskerin ja korkokengät. Tästä tyylistä jäi tunne, että pitäisi ihan arjessakin enemmän vain leikitellä kaikilla tyyli-ideoilla sen sijaan, että vetää aina vain helppona ratkaisuna ne farkut jalkaan.

Miljöö yhdistettynä tähän lookiin toi videolle ja kuviin jopa vähän selaisen elokuvallisen tunnelman. Nawras kertoikin, että inspiroitui nimenomaan tilasta ja halusi luoda sen sekä tyylini innoittamana videolle sellaista 60-luvun henkeä symmetrian ja filmin värimaailman kautta. Myös videolla kuultava musiikki on Nawrasin omaa käsialaa, joskin sen ytimessä on hänen veljensä Nabilin kitarateema.

Olen joskus aiemminkin kokeillut asujuttujen tekoa videomuodossa, kun avuksi on tarjoutunut joku videovelho. Omat editointi- ja videokuvaustaidot eivät varsinaisesti häikäise, joten jätän mieluusti nämä hommat osaavammille tyypeille. Liikkuvassa kuvassa on aina ihan eri fiilis! Olisi hauska kuulla, mitä tuumitte tästä kokeilusta sekä tietenkin myös tyylistä? Itse innostuin jotenkin tästä vintage-fiiliksestä ja tekisi mieli tuoda sitä vähän enemmän myös arkipukeutumiseen aina silloin tällöin.

PS. Hei tiedoksi, jos joku ihastui tuohon Tre Salon -tilaan, että sitä saa myös vuokrata käyttöön omiin tilaisuuksiin ja tarkoituksiin, jos tarvetta on tämän tyyppiselle kauniille miljöölle. :)

silkkimekko // silk dress vintage (2017)

kengät // shoes & Other Stories (2017)

baskeri // beret A+more /Stockmann (2017)*

* saatu blogin kautta / gifted

Photos & video: Nawras Odda / Saut Productions

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Miia

  Niin kaunis look ja taidolla tehty video! Rakastan vintage-fiilistä ja olisi upeaa tuoda omaan arkipukeutumiseenkin sitä. Täytyisi varmaan katsella uusin silmin vaatekaappia ja ryhtyä asukokeiluihin rohkeammin, sillä itsekin liian usein vain vedän farkut jalkaan sen enempää miettimättä. Pienikin juttu kuten vintagekoru tai samantyylinen kaulus kuin tuossa sinun mekossasi voisi tehdä jo paljon :) Kiitos tästä inspiraatiosta!

 • Katih

  Onpa söpö asu.

 • Anne-Marie

  Nyt silmä kyllä todella lepäsi! ! Upeaa! !

 • Anne-Marie

  P. S. Musiikki on valtavan kaunista.

Related posts