27/03/19

Afterwork-podcast: Yhden illan juttu – huumaa vai harmia?

7 64

Spontaani hetkessä eläminen voi kaduttaa seuraavana aamuna todella paljon. Yhden yön jutut tuovat monelle kaivattua säpinää sinkkuelämään ja onnistuessaan sellaisesta voi lopulta kehkeytyä vaikka koko elämän kestävä parisuhde. Miksi kuitenkin niin moni yhden illan suhde aiheuttaa morkkista? Ja millaisia ovat Afterworkin mieleenpainuvimmat yhden yön kohtaamiset?

Afterwork-podcast on muuten nykyään myös Instagramissa, joten tule ystäväksemme myös siellä. Löydät profiilimme nimellä @afterworkpodcast.

Aiemmin julkaistut AW-jaksot löydät tämän linkin takaa. Pääset myös kuuntelemaan podcastiamme esimerkiksi SpotifyniTunesinAcastin sekä muiden podcast-sovellusten kautta. :)

Photo: Janita Autio

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Kate

  Oliko se Joonas Pesonen, jonka sänkyyt olet eksynyt erosi jälkeen?

  • Oletko nyt ihan tosissasi? Ja eikö tunnu yhtään röyhkeältä udella tuntemattomalta ihmiseltä näin henkilökohtaista asiaa? Olen vähän pöyristynyt, että edes kehtaat kysyä moista ja toisaalta koko asetelman absurdius naurattaa. Ensinnäkin, Joonas on onnellisesti parisuhteessa ja toisekseen, kaikella rakkaudella, asia ei todellakaan kuulu sinulle.

 • Sonja

  Asiaton kommentti aiemmin, mutta toisaalta ihmettelen myös hieman ohjelman sisältöä. Tuntuisi minusta aika nöyryyttävältä olla joku noista ”hauskojen” tarinoiden hahmoista, jotka varmasti kuunnellessaan tunnistaisivat itsensä kuvauksista. Ja olla esim se, jonka kanssa oli huonoa seksiä. Sinänsä harmi että hyvät pointit esim slutshameauksesta ym jäi nyt vähän tuon juoroilun alle.

  • Ymmärrän pointtisi ja on ihan totta, että tietysti joku voi itsensä jostain tällaisesta tunnistaa (tai luulla tunnistavansa), vaikka pidänkin hyvin epätodennäköisenä, että kyseinen henkilö kuuntelisi Afterworkia. Ja ulkopuoliset eivät tietenkään voi ketään tästä tunnistaa. Mutta selventääkseni tuota itse kommenttia, niin seksi on aina kahden kauppa. Joskus kemiat eivät sängyssä niin kohtaa, eikä se välttämättä tarkoita, että kumpikaan olisi sängyssä huono. Joskus kipinät eivät vällyjen välissä lentele, vaikka toisesta tykkäisikin ja tässä tuntui aika ilmeiseltä, että kokemus oli varmaankin molemmilla aika samanlainen. Toisaalta, tilanteeseen varmasti vaikutti myös se, että olimme aina näin käydessä myös humalassa. Veikkaan, että jos olisimme oikeasti yrittäneet jonkinlaista kunnollista suhdetta, tilanne olisi voinut olla myös seksin suhteen ihan toisenlainen. En tosiaan mitenkään kommentoinut hänen seksitaitojaan, vaan totesin vain, että meidän välillämme homma ei oikein toiminut. Meillä on hyvin humoristinen suhde ja naureskelimme tälle koko kuviolle moneen kertaan, joten en usko, että hän ottaisi tästä itseensä.

   Olet oikeassa siinä, että kun puhutaan näin henkilökohtaisista asioista, niin pitää ehdottomasti noudattaa erityistä hienotunteisuutta. Tarkoituksenani ei ollut pilkata tätä henkilöä tai naureskella hänen kustannuksellaan – harmillista, jos tämä yksi tarina vei ilon ja huomion jakson muilta sisällöiltä. Joka tapauksessa koko juttu minun ja tämän henkilön välillä oli sellainen, että naureskelimme sille aikanaan itsekin. :)

   • Sonja

    Kiitos vastauksesta! Ehkä tuo seksin kahden kaupan näkökulma jäi liiaksi huomiotta podcastissa, miksi ohjelman sävy ainakin itselle särähti vähän korvaan. Ja vaikka tarinat oli sinänsä kerrottu ihan hyväntahtoisesti, mietin vain että ainakin itsestäni tuntuisi jokseenkin alentavalta, olla intiimiasioihin liittyvän tarinan hupaisa hahmo ainakaan ilman että näkemystäni siihen olisi etukäteen kysytty.

    Pohdin myös sitä, miten samoja tarinoita olisi kuunneltu miesten kertomina naiskumppaneistaan, ja olisiko niitä pidetty herkemmin alentavina tai omien seksikokemusten turhana levittelynä. En osaa sanoa, mutta ehkä uskoisin että Me toon ym hengessä sitä voisi koskea tiukemmat säännöt?

    Sinänsä kuitenkin kannatana, että naisetkin ottavat tilaa puhuakseen seksuaalisuudesta häpeilemättä! Kiitos muutenkin monipuolisesti eri asioita käsittelevästä podcastista ja hyvästä blgista!

    • Kiitos, kun palasit vielä kommentoimaan! :) Keskustelunomaisessa podcastissa ei sinä ajatuksen laukatessa aina osaa ihan yhtä harkiten tuoda kaikkia näkökulmia esille kuten kirjoitetussa tekstissä. Tarkoitus ei tietenkään koskaan ole ketään loukata eikä naureskella kenenkään ulkopuolisen kustannuksella. Harvemmin keskustelussa esille nousevia tarinoita on myöskään mahdollista etukäteen kovin tarkkaan suunnitella, koska keskustelut elävät omaa elämäänsä ja kun yksi on vetovastuussa, muut eivät aina edes tiedä, millaisia kysymyksiä jakson edetessä heitetään eteen. Mutta parhaan mukaan luovitaan ja yritetään olla korrekteja sensuroimatta liikaa itseämme.

     Itse koen, että tässä oltiin kaikkia kohtaan kuitenkin ihan kunnioittavia sekä yksityisyyden suhteen että keskustelun sävyn osalta, mitä ei valitettavasti voi sanoa kaikista podcast-maailmassa kuulluista seksikeskusteluista – olivat keskustelijoina sitten miehet tai naiset. Se on varmasti totta, että ilmapiiri on sallivampi naisia kohtaan tässä asiassa, mutta minusta samat lainalaisuudet ja soveliaisuussäännöt pätevät kaikille sukupuolille ja kaikkiin julkisiin keskusteluihin.

 • AN

  Hyvää juttua! Olen itse ollut parisuhteessa yli 10 vuotta ja omista yhden illan tarinoistani on aikaa, mutta tämä aihe sai aikaan ihanat muistelot :) Itse kuulun niihin ihmisiin, jotka pitävät seksistä myös tuntemattomien kanssa ja sen takia pidin myös paljon yhden (tai muutaman) illan jutuista, ja mielestäni seksi noissa tilanteissa oli varsin hyvää. Itselleni ei siis seksin hyvyyteen vaikuta se, tunnenko toista – se sitten vaikuttaa minulla enemmän seksin ulkopuolella. Ja olen samaa mieltä tuosta, että kaikenlaisesta häpeilystä pitäisi päästä eroon! Kunhan seksin osapuolet haluavat seksiä ja kaikilla on kivaa, niin hyvä vain! Kuten sanoitte; ei se kulu :D

Related posts