24/01/19

It’s hard just to live

1 55

Vähään aikaan mikään biisi ei ole saanut kyyneliin, mutta pitkästä aikaa tunneryöpyn sai aikaan Lianne La Havasin huikea cover-versio Nina Simonen klassikkokappaleesta Baltimore. Siinä, missä Simonen alkuperäisessä biisissä on hiukan yllättävä reggae-rytmi, La Havasin tulkinta kappaleesta puolestaan on enemmän soulahtavaa jazzia. Henkilökohtaisesti pidän coverista enemmän kuin alkuperäisestä, juuri tuon tyylilajin tuoman herkkyyden ansiosta.

En ole kauheasti kuunnellut Lianne La Havasin omaa tuotantoa, vaikka olen lukenut brittilaulajasta paljon ylistyssanoja. Jamaikalaisen äidin ja kreikkalaisen isän tytär on niittänyt kiitosta kriitikoilta ilmaisuvoimaisen äänensä ansiosta ja tietä menestykseen ovat siivittäneet muun muassa yhteistyö edesmenneen Princen kanssa. Lisäksi La Havas pääsi toimimaan lämppärinä Bon Iverin Pohjois-Amerikan kiertueella varsin otollisella hetkellä uransa alkuvaiheessa vuonna 2011. Laulajatar esiintyi myös täällä Helsingissä Flow-festareilla muutama vuosi sitten, mutta vaikka olinkin tuolloin kuullut jo neitokaisesta, joku toinen keikka sattui juuri sen kanssa samaan aikaan. Jos La Havasin musiikki ei vielä ole tuttua, niin suosittelen ainakin vahvasti tätä Baltimore-coveria – todella kaunis tulkinta.

Lisää biisisuosituksiani pääset kuuntelemaan täältä sekä täältä.


Tags:

Categorised in: Musiikki

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Roosaaa

    Heippa! :)
    Oletko vielä kuullut tai tutustunut Kah-Lo nimiseen artistiin?
    Voisitkohan jopa tykätä siitä musiikista, tuli tunne saada vinkata tästä sulle :) etenkin biisi Fake ID on kova ja Ginger!

Related posts