8/01/19

Vuoden 2018 lempibiisit

68

Rakastan Spotifyn hauskaa vuosikoostetta, jonka avulla on mahdollista kurkistaa mennen vuoden musiikkikuulumisia: mitä on tullut kuunneltua ja miten paljon. Todella usein nuo vuoden musiikkitilastot yllättävät kovasti. Vuoden kuunnelluimmaksi kappaleeksi tai artistiksi saattaa hyvin nousta joku sellainen, jota ei olisi osanut tulla edes ajatelleeksi. Kuuntelen itse paljon musiikkia ja viime vuonna musiikkia Spotifyn äärellä tuli vietettyä 45 434 minuuttia, mikä tarkoittaa käytännössä yli kuukautta tauotonta musiikkia. Aikamoista!

Yllättäen vuoden kärkinimeksi artistien saralla pomppasi ylivoimaisesti jazz-kokoonpano Mammal Hands, jonka löysin vasta lokakuussa. On siis ilmeisesti tullut kuunneltua sitä aikamoisen paljon tuossa loppuvuonna, kun se kiilasi kärkisijoille tuosta ajoituksesta huolimatta. Pakko onkin kyllä suositella, koska kyseisellä bändillä ei ole varmaan ainoatakaan biisiä, joka EI olisi tosi hyvä. Muita paljon kuunneltuja artisteja olivat Auntie Flo, Ry X, Charlotte Day Wilson sekä aina vain Nils Frahm.

Vuoden suosikkibiisiksi nousi Auntie Flon ja Anbuleyn Su-la, joka onkin kyllä aivan niin fantastinen biisi, että yhä edelleen voisin kuunnella sitä vaikka tauotta aamusta iltaan. Siitä kappaleesta kerta kaikkiaan tulee hyvälle tuulelle! Muita vuoden suosikkikappaleita olivat esimerkiksi erehdyttävästi Stevie Wonderilta kuulostavan Pete Josefin ihana Spring At Last sekä Mammal Handsin jo ensikuulemalla sykähdyttänyt Kandaiki. Myös Soft Hairin Lying Has To Stop -biisiä tuli kuunneltua ahkeraan viime vuonnakin.

Koska Spotify on ystävällisesti koostanut valmiin soittolistan vuoden kuunnelluimmista 100 biisistä, niin ajattelin, että tämähän on aivan mahtava laittaa jakoon myös teille! Suurin osa kappaleista on tullut joskus matkan varrella jaettua täällä blogissakin, mutta joukossa on varmasti myös uusia tuttavuuksia. Pitkästä aikaa saatte siis soittolistan ja näissä sadassa biisissä riittää kuunneltavaa melkein 8 tunniksi! Ja hei, jos haluat itse tehdä tällaisen vuosikoosteen, niin sen pääsee tekemään täällä.

Ja kaikkia menneen vuoden biisisuosituksia pääset kuuntelemaan täältä sekä täältä.

Tags: ,

Categorised in: Musiikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts