26/12/18

Next up: LOMA!

10 93

Jouluterkut! Olen löhöillyt, syönyt hyvin, saunonut ja viettänyt laatuaikaa perheeni ja etenkin pienen veljenpoikai kanssa – ja kaikki on ollut juuri sitä, mitä joululta kaipasinkin. Joulu tuli kyllä omalla kohdallani aivan täydelliseen saumaan keskeyttämään hullun lailla hyrränneen duunirumban ja päätin, että tänä vuonna aion ensimmäistä kertaa sitten työelämään astuttuani pitää ihan varsinaisen joululoman.

Opiskeluaikoina työskentelin kaikki joululomat ja sittemmin olin töissä freelancerina, jolle ei palkallisia lomia kertynyt. Vakkarityössä viihdyin sen verran lyhyen aikaa, etten tuonakaan aikana ehtinyt pitää yhtään talvilomaa. Kerran olen joulun pyhiksi reissannut maailmalle, kun isäni asui töiden takia hetken aikaa muualla ja matkasimme koko perhe jouluksi isän luo. Viimeisten 8 vuoden ajan olen puolestaan ollut yrittäjä, joka ei ole malttanut jouluna lomailla niitä muutamaa pyhäpäivää enempää.

Tänä vuonna aion nyt kuitenkin pitää elämäni ensimmäisen kunnollisen joululoman ja lähdemme poikakaverini kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä reissuun – ihanaa ja vähän jännittävääkin! Matkamme suuntautuu Kaakkois-Aasiaan, missä meistä kumpikaan poikaystäväni kanssa ei ole koskaan ennen käynyt, joten tähän reissuun liittyy paljon ensimmäisiä kertoja, kuten huomata saattaa.

Suurin syy matkakohteen valinnalle Aasiasta oli itse asiassa se, että jatkan lomareissultamme suoraan matkaa Intiaan, minne suuntaan töiden merkeissä Stockmann-yhteistyön tiimoilta. Luvassa onkin todella mielenkiintoinen reissu, sillä matkan päämääränä on vierailla tulevan yhteistyökokoelman tuotantoprosessiin liittyen laukkutehtaalla Intiassa. Pääsen siis ihan paikan päälle seuraamaan tuotantoprosessia, tsekkailemaan omien laukkuprotojen syntyä, tekemään viime hetken viilauksia sekä katsastamaan itse tuotantolaitosta. On todella mielenkiintoista päästä ihan itse näkemään, miten nuo laukut käytännössä syntyvät ja myöhemmin keväällä on tarkoitus esitellä tätä kaikkea teillekin.

Koska siis joka tapauksessa olen matkaamassa Intiaan töiden merkeissä tammikuussa, tuntui järkevältä pidentää reissua hiukan ja yhdistää siihen oma lomamatka. Nyt saan näppärästi yksillä  pidemmillä meno-paluu-lennoilla myös loman ja koko reissusta suuremman hyödyn irti.

Reissukohteeksi valikoitui osin sattuman kautta Malesia ja Langkawin saari, sillä kaipasimme poikaystävän kanssa molemmat jonnekin ensikertalaiselle kohtalaisen helppoon kohteeseen. Haaveilimme vähän jostakin pienemmästä ja intiimimmästä saarestakin, mutta aikataulusyistä päätimme minimoida matkustuspäivät paikan päällä. Olemme molemmat tässä vaiheessa vuotta todella loman tarpeessa, joten matkamme päämäärä on vain ottaa iisisti ja nauttia yhdessäolosta. Se onkin etäsuhteessa elävälle aikamoista luksusta, että saamme nyt lomallamme kerrankin viettää pidemmän tovin kerrallaan yhdessä, kun normaalisti pystymme arjessa treffaamaan yleensä vain muutamia päiviä kerrallaan.

En aio lomaltani päivitellä somea juurikaan, ellei Instagramin puolelle sitten tee mieli jotakin lisäillä. Blogi ei kuitenkaan hiljene täysin, sillä olen ajastanut jonkin verran postauksia myös lomani ajaksi. Postaustahti nyt loman aikana on kuitenkin hiukan normaalia rauhaisampi ja vastailen kommentteihin sitten vasta lomalta palattuani.

Jos jollakulla on hihassa ihan mahtavia vinkkejä nimenomaan Langkawia silmällä pitäen, niin niitä otetaan ilolla vastaan kommenttiboksin puolella. Myös Kuala Lumpur -vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita, sillä vietän siellä muutaman päivän ihan yksinäni ennen Intiaan suuntaamista ja olisi tietysti kiva keksiä noille päiville jotain hauskaa tekemistä itsekseni.

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut mukava joulu ja olette saaneet myös hiukan levätä tässä pyhien aikaan. <3

Tags: , , , , ,

Categorised in: Elämä, Matkat

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sara

  Nyt on saanut lepäillä ja lekotella niin paljon, että alkaa riittää. Oikein hyvää ja rentouttavaa lomaa teille!

 • Ihanaa lomaa teille!

 • Milla

  Rentouttavaa lomaa ja ihanaa reissua, Jenni!

 • Oikein ihanaa lomaa teille! Itse olin alkusyksystä Malesiassa, juurikin Kuala Lumpurissa. Kaupunki osoittautui todella kivaksi. Erityisesti metrolla/junalla pääsee kätevästi liikkumaan moneen paikkaan. Kuala Lumpurissa sijaitseva Islamilaisen taiteen museo on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Jo itse rakennus on upea, puhumattakaan siitä, mitä kaikkea se kätkee sisälleen!

  Petronasin kaksoistornien yhteydestä löytyy myös massiivinen Suria KLCC ostoskeskus, jonka takana on viihtyisä puisto ja hieno valoshow suihkulähteillä iltaisin. Samalla alueella, hotelli Impianan takana sijaitsee kiva Street food -katu, jossa herkuttelimme monta kertaa. Niin, ja tietenkin myös Kuala Lumpurin Chinatown on aikamoinen elämys!

 • Rentouttavaa lomaa! Olet lomasi ansainnut!

 • Alina

  Kuala Lumpurin lähellä on hauska temppeli, Batu cave, josta näkee koko kaupungin yli. Suosittelen.

 • Mari

  Olin viime vuonna Langkawilla. Kannattaa huomioida, että paikallisista suurin osa on muslimeja. Itse saimme hieman tuijotuksia vaikka liikuimme mielestäni ihan sopivissa kesävaatteissa. Olen tottunut matkustamaan Aasiassa, erityisesti Thaimaan saarilla, niin yllätyin miten erilainen Langkawi oli. Ruoka oli hieman tunkkaista ja tylsempää kuin Thaimaan puolella ja alkoholia oli saatavilla melko rajatusti.

  Olimme reissussa maaliskuussa ja meri oli todella täynnä meduusoja. Kannattaa varautua siihen esim uima-altaallisella hotellilla tms, koska helle oli kuitenkin läkähdyttävä. Löysimme kiertelemällä ja katuja kuulostelemalla mm. salakapakan erään kerrostalon yläkerrasta, positiivisia yllätyksiä ja persoonallisia ratkaisuja löytyi kyllä kun osasi etsiä. Ruokaa kannattaa kokeilla erilaisilla Night marketeilla, sieltä löytyy parhaat ja edullisimmat herkut!

  Jos millään pystytte, suosittelen käyntiä Koh Lipellä! Lauttamatka ei ollut pitkä ja Lipen rannat olivat parhaimpia missä olen koskaan ollut. Sopiva syvyys, ei meduusoja, korallit ja erilaiset kalat uintietäisyydellä. Lauttamatka oli muistaakseni alle pari tuntia. Langkawilla kannattaa myös etsiä vuokravene jolla pääsee jokia pitkin mangroveristeilylle. Paras on etsiä oma kuski ja neuvotella hinnasta, muuten joutuu veneeseen kahdenkymmenen muun turistin tuupittavaksi.

  Sky bridge on ehdoton huippukohde, mutta valitettavasti tuulen takia emme päässeet sillalle meidän reissumme aikana.

 • AnnaKatri

  Moikka! Olimme viime keväänä Langkawilla poikaystäväni kanssa ja myös me ikuiset ”turistirantojen välttelijät” tykästyimme saareen kovasti. Cenang Beachille ei kannata jäädä. Itse majoituimme ihanassa majatalossa Tanjung Rhu Beachin lähellä saaren pohjoisosassa. Vuokrasimme myös skootterin, jolla oli tosi kätevä liikkua ja kävimme mm. Gunung Rayan huipulla. Sky Bridge on elämys sinänsä ja ”pakollinen” tekeminen. Samoin kannattaa kiivetä Seven Wells -vesiputoukselle!

  Muutama ravintolavinkki vielä: The Fat Frog, Pia’s the Padi ja Coco’s Bistro date nighteja varten. Muutoin kannattaa suosia night market -tyylisiä paikallisia laksa-keittiöitä!

 • Irina

  Kuala Lumpurissa kannattaa tsekata Sky Bar Traders Hotellissa, sieltä on hienot näkymät mm Petronas torneihin. Myös Heli Lounge baari on hieno, korkeam talon katolla kirjaimellisesi entisellä helikopterien laskeutumisalustalla! Ostareita löytyy joka nurkalta ja muitten mainitsemat museot ja Batu Caves on käymisen arvoisia. Matkustamiseen voin myös suositella Uberia tai Aasian versiota Grabiä, molemmat todella edullisia. Apinoita löytyy ympäri kaupunkia, esim Batu Cavesillä, suosittelen välttämään katsekontaktia vaikka eivät ne kauheen aggressiivisia ookkaan.. Ihan vaan varuiks :D

  Malesiassa ruoka on parasta ja banana leaf oli oma lemppari! Kyseessä ei siis ole syötävä banaaninlehti, vaan kokoelma currykastikkeita riisiä ja kasviksia jotka tarjoillaan banaaninlehdeltä.. Itse ihmettelin pitkään :D Jokaisella paikallisella on oma lempparipaikkansa, mutta esim Sri Nirwana Bangsarin kaupunginosassa on suosittu. Ei kannata antaa ulkonäön hämätä, ruoka on hyvää ja halpaa! Bangsar on tunnettu ravintoloista ja baareista ja on viihtyisä illanviettomesta. Muita herkkuruokia on mm laksa-keitto, roti canai leipä, erinäiset nuudelit … Nälkä ei siinä maassa iske. Nälkää meinaa iskeä kirjoitellessa. Kuala Lumpurin central marketilta voi käydä ostamassa tuliaisia ja napata mukaan kojusta curry puffs, jotka on vähän kuin paikallisia pasteijoita.

  Langkawi on myös ihana ja rento, vesiputouksilla kannattaa käydä ja alkoholi on halvempaa kun Kuala Lumpurissa, koska kyseessä on verovapaa saari mutta ei se ihan yhtä halpaa ole kuin esim Thaimaassa.

  Hyvää reissua ja nauttikaa Malesiasta!

Related posts