20/12/18

Tuorein musiikki-ihastus: Kauf

2 56

Viimeisin musiikki-ihastukseni on Kauf-nimellä esiintyvä kalifornialaisartisti Ronald Kaufman, jonka melankolisena rullaava elektro hyväilee korvia niin, että se oli melkolailla rakkautta ensikuulemalla. Innostuin saman tien kuuntelemaan enemmänkin tyypin tuotantoa ja klikkailin siltä seisomalta soittolistoilleni neljä biisiä, koska kappaleet toisensa jälkeen olivat yhtä timanttia. Kauf ponnahti musamaailman tietoisuuteen vuonna 2011, kun hänen omakustanteinen levynsä kantautui Cut Copysta tutun Dan Whitfordin tietoisuuteen. Whitford tykästyi Kaufin soundiin niin, että julkaisi oman levy-yhtiönsä Cutters Recordsin nimissä tuoreen muusikon As Much Again -nimeä kantaneen EP:n vuonna 2013.

Varsinaisen debyyttialbuminsa Kauf julkaisi kuitenkin vasta reilu vuosi sitten ja tänä vuonna albumista ilmestyi remix-kokoelma, joka on täynnä toinen toistaan kovempia versiointeja ja vierailijoita (joiden joukossa muun muassa Fort Romeau). Mietiskelin Kaufin biisejä kuunnellessani, että soundissa on jotakin ihan mielettömän tuttua ja ryhdyin metsästämään, mikä soittolistani biiseistä kuulostaa samanhenkiseltä, jotta voisin vinkata myös siitä tässä postauksessa, mutta kuinka ollakaan… Tuo kyseinen biisi on samaisen artistin – ilmankos! Eräs toinenkin kappale samaisella listalla toi kummasti heti mieleen Kaufin, ja olisihan se pitänyt arvata, että tyypillä oli näppinsä pelissä siinäkin, sillä tämä kyseinen biisi oli puolestaan hänen tekemänsä remix. Säästettäköön nuo muut biisihelmet toiseen kertaan ja jaetaan tällä kertaa maistiaispalana A Ruin -biisi Kaufin Regrowth-debyyttialbumilta, koska tämä on se kappale, johon minä itse ensikuulemalta niin kovasti miellyin.

Toinen musasuosikki, jonka Kauf tuo mieleen, on soittolistoillani vuosia sitten jyrännyt Holy Ghost, jonka soundissa on jotakin viehättävällä tavalla samankaltaista eli jos tuo bändi on tuttu, niin todennäköisesti tykkäät tästäkin.

Tags:

Categorised in: Musiikki

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts