16/12/18

Älä ota sitä vakavasti – sisustusta nimittäin

7 89

Jutussa näkyvät Selettin tuotteet on saatu blogin kautta.

Jos minun pitäisi kuvailla sisustustyyliäni jotenkin, niin käyttäisin varmaan sanoja leikkisä, skandinaavinen, kodikas, iloinen ja rönsyilevä. Skandinaaviseen sisustustyyliin yhdistetään usein sellainen pelkistetty minimalismi, mutta oma sisustustyylini on kyllä täynnä yksityiskohtia, vaikka siinä onkin paljon pohjoismaisen yksinkertaista muotokieltä ja värimaailmaa. En ole koskaan ollut mikään maailman suunnitelmallisin sisustaja, vaan oma kotini on muotoutunut pikkuhiljaa pienistä palasista rakentamalla ja sellaisten yksittäisten kalusteiden ja esineiden yhteissummana, joihin olen vuosien varrella rakastunut.

Pidän sisustuksessa sellaisesta kerroksellisuudesta, että mukana on paljon kalusteita ja tavaroita, jotka ovat kulkeneet matkassa pitkän aikaa. Uskon sisustamisessa kärsivällisyyteen ja siihen, että joskus juuri niiden oikeiden ja omalta tuntuvien kalusteiden löytyminen ottaa aikansa – ja tästä syystä minulla ei vieläkään ole esimerkiksi olohuoneessa mattoa ollenkaan. Ehkä päädyn teettämään itselleni sen unelmien maton, kun vielä pienen ikuisuudenkaan jälkeen ei mikään maailman matto ole sykähdyttänyt samalla tavoin kuin se aikanaan bongaamani unelmieni vintage-matto, joka todennäköisesti sopisi minun kotiini kuin nenä päähän. Harkitsin jossain vaiheessa kaunista tiilenpunaista mattoa, mihin eräs ystäväni totesi, että minun kotonani pitää hänen mielestään olla jotakin paljon hauskempaa. Kuten se unelmien matto! Niinpä tietenkin, haha.

Tykkään siitä, että kotonani on sekaisin uutta ja vanhaa, ja että monella tavaralla on jokin tarina kerrottavanaan. En koskaan varsinaisesti suunnitellut, että kodistani tulisi tyylillisesti mitenkään kovin leikkisä, mutta niin vain on tullut. Ihastun usein kaikenlaisiin hassuihin pikku-esineisiin ja pidän värikkäistä yksityiskohdista, joten niiden myötä sisustuskin on rakentunut tiettyyn suuntaan. Sisustus on yksi niistä asioista, mitä en elämässä ota kovin vakavasti ja tykkään siitä, että se saa hymyn huulille. Tästä syystä minulla on ”kämppiksinä” kaksi hassua kullanhohtoista ukkelia, seinälläni roikkuu poutapilvi, istuskelen vaaleanpunaisen pörhelön päällä, lukulamppuni on kirkkaan oranssi, kaapin päällä nököttää voitonmerkki ja sängyn päällä lekottelee jättiläismäinen pehmokaveri nimeltä Big Ted.

Olen itse asiassa pidemmän aikaa haaveillut italialaisen designtalo Selettin kullanhohtoisesta ja veikeästä banaanivalaisimesta. Seletti on tunnettu nimenomaan kaikenlaisista kummallisista ja hauskoista sisustusesineistään, valaisimistaan ja huonekaluistaan, jotka eivät takuulla istu ihan jokaisen sisustukseen ja makuun. Mutta tällaisen leikittelevän sisustajan tyyliin Selettin valikoima on kuin aikuisten karkkikauppa. Minulle tuo banaan on tuntunut juuri sellaiselta vähän hullunkuriselta sisustusesineeltä, joka voisi sopia piristämään omaa kotiani.

Ihastuin banaanilamppuun aikanaan Vepsäläisen näyteikkunassa ja en koskaan saanut sitä pois mielestäni. Tänne nykyiseen kotiin muutettuani tuntui, että elämässä ja kodissa voisi olla kultaiselle banaanille sopiva paikka. Päädyin lopulta ihan sattumalta juttusille Selettiä ja muutamaa muuta designmerkkiä Suomeen maahantuovan Out Of The Dark -putiikin edustajan kanssa ja keskustelun lopputuloksena syntyi pienimuotoinen yhteistyöprojekti. Nyt kotiani piristää kultainen banaani ja pari muutakin uutta tulokasta. Myönnettävä on, että lampussa on tavallaan jotain vähän rietastakin (etenkin tuohon Brigitten vierelle aseteltuna), mutta sehän on vain hauskaa.

Banaanin lisäksi muita uusia tulokkaita kotonani ovat Memorabilia Gold -sarjan kultainen robottityyppi, joka on kuin kolmas veli noille kahdelle ”kämppikselleni”. Selettin kokoelmaa ovat samaten keittiön lukunurkkaa piristävä Toiletpaper-sarjan ruusutyyny, josta bongasin vasta sen kotiin kannettuani pari vakoilevaa silmää! Rakastan myös noita Selettin lasisia pulloja, jotka designinsa puolesta näyttävät ihan tavallisilta muovipulloilta. Olen pitkään miettinyt, että tarvitsisin kotiin jonkun karahvin tai kannun, josta voisin lipitellä vettä pitkin päivää, koska unohdan aina juoda tarpeeksi. Pullon tai karahvin avulla voisi pysyä paremmin kartalla, paljonko päivän mittaan on tullut juotua vettä, joten nämä kauniit ja hauskat lasipullot ajavat nyt sitä asiaa: vähintään tämän verran pitäisi joka päivä saada kumottua kurkkuunsa.

Yksi uutukainen on myös olohuoneen ikkunalaudalla istuskeleva, betoniin valettu Alphacrete-sarjan J-kirjain, jonka pehmeä neonvalo tuo itse asiassa yllättävän paljon valoa koko asuntoon. Minullahan ei ole tässä olohuoneessa lainkaan kattovaloa ja tykkään enemmän luoda valaistuksen toisella tavoin sijoitelluilla valaisimilla, joten tuo nimikirjain ja sen kaunis valo sopivat agendaani täydellisesti.

String system -hyllykköni järjestys elää vieläkin ja hakee lopullista muotoaan, mutta tällä hetkellä se näyttää nyt tältä. Toisaalta, tarvitseeko sellaista ”lopullista” muotoa löytyäkään, kun aina voi tilanteen ja tarpeen mukaan järjestellä uudella tavalla. Tämä pesänrakennus on vähän tällainen ikuisuusprojekti, mutta on aina ihanaa, kun tietyt palaset viimein loksahtelevat kohdalleen. Tällä hetkellä olen superonnellinen siitä, että olen saanut tuon työpöytäni raivattua siistiksi. Minulle on edelleen mysteeri, mihin kaikki muut tunkevat tärkeät säilytettävät ja ajankohtaiset paperinsa sekä keskeneräiset työnsä pois silmistä mutta niin, etteivät silti pääse unohtumaan… Poikakaverini nauroi, kun kuuli minun viimein siivonneen työpöytäni, että tämän ihmeen hän haluaisi päästä näkemään ja lisäsi seuraavaan hengenvetoon, että uskoo järjestyksen pysyvän noin kolmen päivän ajan. Perhana soikoon, nyt on pakko yrittää pitää tuo pöytä järjestyksessä ainakin herran seuraavaan visiittiin asti!

Huikattakoon tiedoksi kiinnostuneille, että näitä Selettin ihania valaisimia sekä sisustusesineitä myydään Out Of The Darkin Helsingin myymälän ja verkkokaupan lisäksi muun muassa Verkkokauppa.comissa (tosi hyvä valaisinvalikoima), Vepsäläisellä sekä Stockmannilla.

PS. Instagramin puolelle pärähtää tänään vielä sellainen arvonta, jossa saan arpoa pari ihanaa yllätystä tästä Selettin valikoimasta. Jaossa on tuo kultainen robotti sekä kaksi lasista ”muovipulloa”, joten jos jompi kumpi näistä kiinnostaisi, niin käyhän osallistumassa Instagramissa kisaan!

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Koti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • RiinaK

  Olin ennen äidiksi tuloa melko minimalistinen sisustaja;joka huoneessa olk tietyt värit joilla sisustin. Lapsellisena värejä on tullut lisää. Yritän pitää enimmät lelut liukuovikaapin takana mutta väkisillä lelut kulkeutuvat muihin huoneisiin. Toki lapsi saa tavaroineen näkyä. Ainoa huone minne en leluja päästä on vanhempien makuuhuone. Toisaalta tykkään vanhoista tavaroista,toisaalta moderneista. Osa huonekaluista on peritty, osa kulkenut matkassa yli 10 vuotta. Sisustajana olen valmis odottamaan jos jotain tiettyä haluan, kuten string-hyllyn kanssa kävi. Nyt se on lapsen huoneen seinällä. Vaihtelen siihen eri juttuja vuodenajan mukaan. Toisaalta meillä on myös ikuisuusprojekteja kuten matto keittiön pöydän alle..sopivaa ei ole löytynyt ja kallista en halua ostaa kun ei kauaa siistinä säily. Kovin kauniilta näyttää sinun kotisi.

  • Luulen, että aika monelle käy juuri noin, että perheen ja lasten myötä entinen sisustusfilosofia saa lentää romukoppaan. Lasten myötä monilla tulee taloon värejä ja leluja, eikä pienten ihmisten käsitys järjestyksestä aina ole ihan sama kuin isompien. :D

   Sisustusmietteesi kuulostavat hyvin tutuilta ja on ihanaa, kun onnistuu hankkimaan sellaisia tavaroita ja kalusteita, joihin liittyy tarinoita ja jotka löytävät paikkansa aina uusistakin kodeista tavalla tai toisella. Vinkiksi muuten sinne keittiön pöydän alle, että minulla tuo Finarten tumma juuttimatto on toiminut siinä tarkoituksessa todella hyvin. Ja mustassa matossa eivät tahratkaan näy, jos lattialle joskus sattuu jotakin tippumaan. :) https://pupulandia.fi/2017/09/03/sisustushuumassa-vihdoin-uudet-matot-lattialla/

 • Sonja

  Moikka Jenni! Laita Instassa seurantaan @thejungalow ja käy tutustumassa heidän nettikauppaan täällä https://shop.jungalow.com/

  Tuli vaan tuosta sinun unelmien matosta mieleen, että heiltä voisi löytyä jotain saman tyylistä tai ainakin yhtä ihanan värikästä! :D En ole _vielä_ tilannut mitään, mutta käyn tasaisin väliajoin kuolaamassa tuolla nettisivulla kaikkea ihanaa, värikästä ja leikkisää.

  • Hei kiitos vinkistä Sonja. Näyttää aivan ihanalta! :) Pitääpä seurailla, millaisia mattoja heillä on valikoimissa ja tsekata muukin kokoelma!

 • Aava

  Heippa, olen pidemmän aikaa seuraillut blogiasi säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta nyt kommentoin ensimmäistä kertaa. Blogisi on paras tällä hetkellä olemassa olevista blogeista, sinulla on hyviä mielenkiintoista ajatuksia mistä kirjoitat ja aivan mahtavaa miten suosit second handia Olet niin hyvänä esimerkkinä monille lukijoille kuinka upean asukokonaisuuden saa koottua kierrätetyistä vaatteista ja asusteista. Monilla valitettavasti tuntuu istuvan tiukassa ajatus, että vain uutta ostamalla voi pukeutua hyvin. Kaikkea hyvää sinulle ja mukavaa joulun odotusta

  • Voi Aava, kaunis kiitos ihanasta palautteesta. <3 Lämmittää niin kovasti mieltä kuulla, että omat arvot ja ajatukset välittyvät sinne ruudun toiselle puolen ja että käsittelemäni aiheet kiinnostavat. :) Lämmintä joulun odotusta myös sinulle!

Related posts