9/11/18

Musiikkia marraskuuhun

65

Olen saattanut mainita, että pidän musiikissa yllättävän usein kaikenlaisista aika synkistä ja melankolisista soundimaailmoista. Joskus tästä on tullut kommenttiakin ystäviltä ja musiikkivalintojani sivusta seuranneilta ihmisiltä: miten ihmeessä näin iloinen ihminen voi kuunnella niin synkkää musiikkia? Minulla ei ole ollut kyselijöille tai ihmettelijöille vastausta. Jostain syystä tummasävyiset äänimaailmat vain puhuttelevat ja tuntuvat enemmän.

Yksi näistä soittolistojeni synkistä lemppareista on ollut mystisestä tyylistään tunnetun brittimuusikon ja tuottajan Holy Otherin jo 7 vuotta sitten julkaistu Yr Love, jossa on jopa vähän pelottavan kuuloisia sävyjä. Kun biisi pärähti viime viikolla Halloweenin aikoihin soittolistaltani soimaan, huomasin miettiväni, että kappale oli siihen hetkeen suorastaan täydellinen! Enpä oikeastaan voisi kuvitella pimeän ja sateisen marraskuisen illan soundtrackiksi mitään osuvampaa. Arvelisin, että jos pidät esimerkiksi Moderatin, Amon Tobinin ja Apparatin kaltaisista elektronisen musiikin hämyisistä synkistelijöistä, saattaisit tykätä myös tästä.

Tags:

Categorised in: Musiikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts